Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Lebukott a soproni vállalkozó

Jogosulatlanul tartott közokiratokat találtak egy olyan soproni vállalkozónál, akinél a házkutatás során kábítószer is előkerült.
Egy, az autó utasterében heverő, teljesen újszerű állapotban lévő szakmunkás-bizonyítvány szúrt szemet azoknak a járőröknek, akik a petőházi benzinkútnál ellenőrzés alá vontak egy Mitsubishi típusú gépkocsit. Az igazoltatás során a 34 éves férfi váltig állította: nem tudja, hogyan került autójába az a bizonyítvány, amely ács-állványozó képzettségről, de nem az ő nevére szólt, méghozzá elég jó jegyekkel.

– A rendőrök ezek után megkeresték azt a személyt is, akinek a neve szerepelt a hamis szakmunkás-bizonyítványban. Az okmány jogszerűségének tisztázásakor kiderült, az illető soha nem végzett ilyen iskolát, de ő volt a megrendelő – tájékoztatott dr. Reinhoffer Csaba alezredes, a bűnügyi osztály vezetője. – Azt hitte, az okmány birtokában könnyebb lesz elhelyezkednie. Azt is elárulta, hogy a szakmunkás-bizonyítvány beszerzését az egyik Sopron környéki falu kocsmárosára bízta. A vendéglátós kihallgatásakor bebizonyosodott, hogy a benzinkútnál ellenőrzött férfi lett volna a szállító.

A 34 éves kereskedelmi vállalkozónál házkutatást is elrendeltek. A rendőrök jogszerűtlenül tartott szakközépiskolai érettségi bizonyítványra s egy másik autó forgalmi engedélyére is rábukkantak. Mivel marihuána és kokain is előkerült, nemcsak közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja és okirattal való visszaélés, hanem kábítószer illegális birtoklása miatt is büntetőeljárás indult ellene. Akár három évig terjedő börtönre is számíthat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szociális térkép: szegényedik a belváros

Lezárult a Sopronról készülő szociális térkép elkészítéséhez szükséges adatgyűjtés, jelenleg azok kiértékelése zajlik, és előzetes adatokkal rendelkezünk – tudtuk meg Kónyi-Kiss Gábornétól, a szociális iroda vezetőjétől. A felmérésben 75 főiskolai hallgató és a szociális szféra 50 alkalmazottja, illetve a szociális iroda munkatársai kerestek fel 1735 családot. Tovább olvasom