Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Lebontják az egykori Matáv-stadiont

Sopron - Már elkezdődött a József Attila úton az egykori Matáv-stadion félkész lelátóinak bontása. Az egykori pálya helyén első ütemben kilencvenlakásos társasház épül. Végleg megoldódni látszik a soproni József Attila úton lévő egykori postássporttelep sorsa. Végleg megoldódni látszik a soproni József Attila úton lévő egykori postássporttelep sorsa.
A területen a tulajdonos Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. még ebben az évben megkezdi a 220 lakásosra tervezett lakópark megépítésének első ütemét. Ehhez azonban le kell bontani a félbemaradt lelátót.

– A munkálatok már elkezdődtek, jelenleg a bontás felénél tartunk – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Kelemen Ferenc, a részvénytársaság vezérigazgatója. – A szerkezetet teljes egészében visszabontjuk. A lelátó betonelemeit azonban továbbértékesítjük. Az eladás részleteiről még tárgyalunk, de úgy tűnik, hogy valamelyik megyénkbeli településen építenek az elemekből egy új stadiont. Számításaink szerint még idén elkezdődhet ezen a területen a kilencvenlakásos társasház alapozása és várhatóan jövő ilyenkor már elkészülünk a kivitelezéssel. Az első ütemre rendelkezünk jogerős építési engedéllyel, a terület további részére pedig megkaptuk az elvi beépítési hozzájárulást.

Megtudtuk, a több milliárd forintos beruházást a FÉSZ Zrt. saját erőből végzi, miként a kivitelezést és az értékesítést is. A közelmúltban elkezdődött bontással a városképet jelentősen rontó torzó tűnhet el Sopron belvárosának közeléből. A kilencvenes évek végén még úgy tűnt, a Lövérek alján lévő sporttelepen játszó NB II-es Matáv labdarúgóklub feljut az élvonalba. Akkor kezdődött a stadion lelátóinak építése.

Időközben a rivális másik soproni egyesület – SLC, majd SFAC – megszűnt, illetve átalakult, így a távközlési csapat 2000-ben a Káposztás utcába költözött át. A történethez tartozik még, hogy a lelátó kivitelezését a környéken lakók megfellebbezték. A bíróság végül elutasította a lakossági panaszokat, a nézőtér mégsem épült fel.

Az elmúlt években a másfél hektáros terület állapota folyamatosan romlott. Évente néhány alkalommal cirkuszi sátrakat állítottak fel itt, más módon azonban nem hasznosították. Sőt, a közelmúltban egy sajnálatos baleset történt, amikor egy soproni fiatal lány leesett a lelátóról. A FÉSZ Zrt. szerint ennek azonban nincs köze a közelmúltban megkezdett bontáshoz.

Olvasóink írták

 • 2. NAGY LAJOS 2007. november 02. 14:11
  „Tisztelt Szerkesztőség !
  Nagyon örűlük , hogy eltünik a beton le nem látó.
  Azt viszont k...ra nem értem ,hogy miért kell egy
  újabb" JEREVÁN" a helyére.
  Egy ilyen valamikor hagyományt teremtő és tisztelő város ma
  már csak építészeti borzadályokat képes az utókorra hagyni.
  Lásd még pl. Petőfi tér ,mint egy elhagyot NDK-ás pályaudvar.
  Miért nem lehetett egy max. két utcás ango lsorházas ,
  élhető beépítést megvalósítani. Vagy abban az esetben
  nem suhogott volna annyira a beruházó "kasszája"!?”
 • 1. id. Kitzinger Ferenc 2007. október 30. 16:33
  „Így is lehet tálalni a történteket, meg úgy is valakiknek az volt az érdeke, hogy megint eltűnjön egy sportpálya a városban ( hisz minden sportpálya potenciális építőtelek, közművel stb.) Sok gazember fog még szép nagy terepjárót venni a "projectből" az oknyomozó újságírás legnagyobb "dicsőségére..." Természetesen a többi sportpálya sincs biztonságban de ugyan kit érdekel és főleg ki merné megírni?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább tartanak nyitva a temetők

Sopron - Halottak napja és mindenszentek alkalmából a soproni temetők meghosszabbított nyitva… Tovább olvasom