Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Le kell cserélni a vízmérők utáni ólomanyagú vezetékeket

A vízmű ügyfelei már idén is tapasztalhattak változást a számlaképen, az együttműködés tovább egyszerűsíti az áttekinthetőséget.

Többéves informatikai fejlesztés fontos lépéseként csütörtökön a soproni vízműben aláírták a közüzemi szolgáltatók részére kifejlesztett számlázási és ügyfélszolgálati modul bevezetéséről szóló szerződést.

A vízmű ügyfelei már idén is tapasztalhattak változást a számlaképen, az együttműködés tovább egyszerűsíti az áttekinthetőséget.

A számlán jól olvashatóak az ügyfélszolgálat elérhetőségei, a felhasználó adatai, valamint a fizetendő összeg rezsicsökkentés nélkül és annak figyelembevételével, illetve a göngyölítetten megtakarított összeg.
A fejlesztések és a hatékonyság növelésén túl a társaság legfontosabb feladata – hangzott el a tegnapi tájékoztatón –, hogy felhasználóit egészséges ivóvízzel lássa el.

Az ivóvíz minőségét meghatározó kormányrendelet az ólomkoncentráció határértékét idén december 25-től a jelenlegi literenként 25 mikrogrammról tízre csökkenti.

A Soproni Vízmű Zrt. az ólomanyagú bekötővezetékek cseréjét hosszú évek óta végzi, idén a rendelet előírásainak megfelelően teljes működési területén felmérte a gyermekintézmények vízbekötéseit és belső hálózatait.

Az érintett kilenc óvodában és iskolában az ólomanyagú vízbekötések cseréje folyamatban van és ebben a hónapban be is fejeződik. Ugyanilyen fontosnak tartja a társaság, hogy a lakossági felhasználók is végezzék el a vízmérő utáni ólomanyagú vezetékeik cseréjét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalmár: új tanév, folyamatos káosz Sopronban is

Megkezdődött az új tanév az iskolákban, de az a káosz, amit az átgondolatlan fideszes államosítás… Tovább olvasom