Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Lázas készülődés az óvodákban

Sopron - Egyre több óvodát tart lázban a Kisalföld Guinness-rekord-kísérlete és a Télkergető című CD-n való szereplés. Szerkesztőségünket tegnap a Kőszegi úti óvodások „szállták" meg majd ötvenen, de a Kék Óvoda közel 150 kicsije is ott lesz a Fő téren.
A Jereván-lakótelepi Kék Óvodába 150 kisgyermek jár, s az óvónők a picik beleegyezésével úgy döntöttek, mindegyik csoport részt vesz a Guinness-rekord-kísérletben, de versmondással és kis kórussal is pályáznak.

– Fiatal munkatársaim nagyon lelkesek – mondta Csordás Istvánné óvodavezető. – Amikor elolvasták a felhívást, szinte azonnal döntöttek: ott leszünk a Fő téren. Letöltötték a Kisalföld honlapjáról (www.kisalfold.hu) a verseket és a zenét. Nekem „csak" annyi a dolgom, hogy segítsem, támogassam őket.

Az előkészületeket Sarang Renáta fogja össze.
– Mindennap meghallgatjuk a verseket és a zenét, a gyerekek már szinte mindegyiket tudják, s nagyon örülnek, hogy szerepelhetnek.

Erről magunk is meggyőződhettünk, amikor az egyik csoport közös énekléssel „hangolt" az ebédre.

A Kőszegi Úti Óvoda is készül a szereplésre. Annyira, hogy a jelentkezési lapot legalább harminc kicsi kíséretében hozták be szerkesztőségünkbe. Így aztán volt alkalmunk, hogy az óvónőkkel röviden átbeszéljük, milyen lehetőségek állnak a gyerekek előtt. Kiderült, ők mindhárom feladatra készülnek. Szeretnék, ha egy-egy kis óvodásuk bekerülne a versmondók közé, örülnének, ha valamelyik dal kóruskíséretét is ők adhatnák, az október 15-i Guinness-rekord-kísérleten pedig mindannyian ott lesznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítják a kismartoni kastély lovardáját

Kismarton - Felújítják és átépítik a kismartoni (Eisenstadt) Esterházy-kastély lovardáját. A 19… Tovább olvasom