Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Látványosabb lesz a Soproni Ünnepi Hetek programja

Sopron - „Elkezdődött a Soproni Ünnepi Hetek programjaira a jegyárusítás. Akik április 17–19-e között két belépőt vesznek, egy másik kiválasztott előadásra ajándékba kapnak jegyeket" – hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón.
A budapesti Ybl-palotában rendezett országos sajtótájékoztatót követően, a Pro Kultúra Sopron Kht. vezetése csütörtökön a Dömötöri cukrászdában ismertette az idei Soproni Ünnepi Hetek programját. Nyerges Ferenc ügyvezető érdeklődésünkre elmondta: idén háromszor annyi pénz jut a rendezvénysorozatra, mint tavaly. Igaz, az idei ötvenmillió forintban az operettfesztivál költségvetése is szerepel. Ugyanis a SÜH után – július 18-tól augusztus 15-ig – Operettvarázs címmel indul új sorozat.

Aki a SÜH- vagy az Operettvarázs előadásaira két jegyet vásárol április 17–19-ig, ugyanebben a fesztiválidőszakban egy általa kiválasztott előadásra két darab ajándék jegyet is kap. A komplett műsorfolyam megtekinthető a Pro Kultúra jegypénztárában.

Horváth Zoltánné kulturális igazgató hozzátette: a hagyományos programok – így a Régi Zenei Napok – mellett idén látványosabb, színesebb lesz a SÜH.

Újdonság – többek között – a GYIK-parkban és az Erzsébet-kertben rendezendő Tündérfesztivál gyerekek részére.

A sajtótájékoztatón a Liszt Fesztivál programját is ismertették. Kóczán Péter, a fesztivál titkára elmondta: az idei koncertek Liszt Ferenc városaiba kalauzolják el a komolyzene rajongóit.

A tájékoztatón bemutatták a cukrászati újdonságot, a kereskedelmi forgalomban kapható Liszt Fesztivál-tortát is. Fotó: Gosztonyi Miklós
A tájékoztatón bemutatták a cukrászati újdonságot, a kereskedelmi forgalomban kapható Liszt Fesztivál-tortát is. Fotó: Gosztonyi Miklós

Olvasóink írták

 • 1. Egy régi kórustag 2008. június 16. 17:12
  „Nem egészen ide tartozik, de mégis...
  A Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar 60 éves, ünnepli a Lisztben..... írják rövid tudósításukban.Vajon minek köszönhető e szűkszavúság? Nem érdemelt volna többet az az együttes, amely 60 évigszélesítette városunk kultúrális életét, öregbítette hírnevét a világban is.
  Nem volt említésre méltó a fellépő kempteniés bolzanoi, valamint a helyi /FidelissimaVegyeskar, Kórus Spontánusz/ kórus, akik színesítették az ünnepet?
  Ami ennél is méltatlanabb, az a város polgármesterének "köszöntője". Tudja Polgármester úr, hogy 60 év alatt hány kórustag, hány órát töltött szabadidejéből a próbákra, a fellépésekre? De még az 5 énekkar fellépése is sok embernek, sok tucat óra elfoglaltságot adott.
  Ugyanakkor Ön 10 percet se szánt arra, hogyegy méltó köszöntésre felkészüljön. Elmondott egy a politikában is csapnivaló - pongyola, tartalmatlan, közhelyekkel tűzdelt beszédet. Ez a kórus nem ezt érdemelte volna.
  A város és az ön nevében is elnézést kérek és nagyon szégyellem magam!! Ön nem teszi?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Köztéri csillagászat Sopronban

Sopron - A II. Nemzetközi Köztéri Csillagászati Éjszaka alkalmából szombaton újra távcsöves… Tovább olvasom