Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Látogatócsalogató programok a nemzeti parkban

Kócsagvár - Idén is lesz madarászok napja, kalandos túra a Hanyban és folytatódnak a népszerű kenutúrák a Fertő–Hanság Nemzeti Parkban. Kis ízelítő az egyéni és csoportos programokból.
A hagyományos április eleji kezdő madarászok napjával veszi kezdetét a tavasztól őszig tartó programfolyam a Fertő–Hanság Nemzeti Parkban. Az első rendezvényt április 5-én délután 2–4 óra között a fertőújlaki Csapody István Látogatóközpontban tartják meg. A programindító előadás után a közeli szikes tavaknál lehetőség nyílik a Fertő tó környékére már megérkezett madarak megfigyelésére is.

Az ezt követő nagyobb esemény a madarak és fák napja lesz. Az ökoiskolák és zöldóvodák számára érdekes bemutatókat szerveznek majd a nemzeti park munkatársai.

A vállalkozó kedvű kerékpáros látogatókat az Európai Nemzeti Parkok Napján egy ausztriai túrára invitálják a szervezők. Idén is megrendezik a Nemzeti Parkok Hetét, amely keretében terepi programok várják a látogatókat. Természetesen a népszerű kalandos túra a Hanyban, illetve a kenutúrák sem maradnak el. Tartalmasnak ígérkezik a fertőzugi kirándulás, mely során a résztvevők a magyar oldalról indulnak, és kerékpárral átkerekeznek az osztrák nemzeti parkba is.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is tartalmas programok várják a nemzeti parkba látogatókat, például a tenyészbikaszemle. Fotó: Fertő–Hanság Nemzeti Park
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is tartalmas programok várják a nemzeti parkba látogatókat, például a tenyészbikaszemle. Fotó: Fertő–Hanság Nemzeti Park

– A rendezvényeink többsége egyénileg és csoportosan is látogatható – mondta el a Kisalföldnek Goda István, a nemzeti park természetvédelmi, oktatási és turisztikai osztályvezetője. – Ám előzetes bejelentkezés nélkül is van lehetőség a nemzeti park bejárására. A látogatók számára kijelölt túraútvonalakon, valamint a védett területeken kialakított tanösvényeken információs táblák segítik a tájékozódást és az ismeretszerzést.

A nemzeti park a szállásadókhoz idén is eljuttatja programajánlóját. Az ideérkező turisták a rövid leírás alapján jobban megismerhetik a Fertő-tájat és a nemzeti parkot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óvatosan a tűzgyújtással!

Régió - Az elmúlt napokban megszaporodtak az avartüzek, a mögöttünk hagyott hétvégén Tovább olvasom