Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Lát-leletet a perekről minden postaládába

Sopron - „Lál-lelet című kiadványunkkal a soproni közvéleményt tájékoztatjuk az előző városvezetés ellen indított perek valós állásáról" – jelentette ki Kránitz László, a szocialista párt soproni elnöke.
A sajtótájékoztatón a helyi MSZP-elnök kifejtette: egy éve, hogy Fodor Tamás polgármester megjelentette a soproni fehér könyvnek, „Waltergate-ügynek" elkeresztelt vádiratkiadványt, s minden létező fórumon feljelentette a korábbi városvezetést. „Több mint egy éve fizeti közpénzből a város azokat a súlyos tízmilliókat, amelyeket Fodor Tamás ügyvédjei kapnak. A polgármester vádjait a nyomozó hatóság, az ügyészség és a bíróságok sorra utasítják el. E vesztett perekről Fodor Tamás hallgat és nem tájékoztatja a várost" – fogalmazott Kránitz László, majd bejelentette: a szocialista párt ezért Lát-lelet című kiadványával fogja értesíteni a soproniakat a valós helyzetről.

– A lakosságnak tudnia kell, mi az igazság a koholt vádak körül, az elbukott perekkel. A tényeket ismertető kiadvány még a hétvége előtt elkerül valamennyi soproni postaládába – tette hozzá Biczi László önkormányzati képviselő, aki elmondta: a következő időszakban is ilyen formában fogják tájékoztatni a lakosságot a város problémás ügyeiről.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. joco1 2008. március 09. 14:08
  „Reális: "oszt, jonapot" szlogent tudod a "sosehazudott" adta ki.Az egyik a "bekerülési költség" az majd hasznot hozz, mig a te "balsikerdijad" csak PÉNZT VITT EL és még fog is, mivel a "meggyözédésböl" kormányzo további pereket helyezett killátásba.”
 • 27. Mélygarázspárti 2008. március 09. 00:31
  „26. Reális!
  Személyenként eedig 170 Ft volt a perkültség... Okay, nem számolok utánna, de biztosan így van! A kérdésem, hogy mennyi lesz még az a bizonyos perkültség és eddig mennyi pénzt is hozhatott volna az a bizonyos mélygarázs! Kérlek ezeket is számold hozzá.”
 • 26. realis 2008. március 08. 10:16
  „Azt nagyon jól tudjuk miattatok, hogy Magyarország egy következmények nélküli ország. Azt is tudjuk, hogy ha jogilag szabályos, akkor itt mindent meg lehet csinálni.
  De okoskák! Vegyétek már észre, hogy ez e mélygarázs projekt minden egyes soproni lakostól (beleértve a csecsemőket és a 90 éves nagyikat is) a bekerülési költségen felül plusz 25 ezer forintot vett el, szemben az általatok annyira fájlalt kb. 170 forintos perköltséggel. És még mindig az a véleményem, ha bármennyit meg tud menteni ebből az elszórt pénzből a vezetés, akkor ezt tegye meg.
  Lehet, hogy jogilag megköthető volt ez a szerződés, de anyagilag nagyon rossz üzlet volt. Ha jogilag nem bűnösek, de erkölcsileg megbuktak. Remélem a lelkiismeretük egyszer megszólal, ha van nekik ilyen?!
  Te pedig joco irogasd tovább az O.V. és a polgármestert fikázó irományaidat! Valószínű te egy megkopott pártkönyvvel rendelkező nyugdíjas vagy, aki a gyűlölködésen kívül másban már nem tudja az örömét lelni.
  Jó gyűlölködést Mr. Komcsi!
  Ui: nem szoktam komcsizni, de rád nagyon találónak tartom.”
 • 25. cg 2008. március 07. 19:27
  „pisti50, a gondolatvilágod azért nem akármi. És ez csak úgy magadtól gyütt? Gratula...”
 • 24. FaPofa 2008. március 07. 19:21
  „Nem lepne meg a hír, hogy Lázár Jancsi fel vett még további 18 millát, csak azért, hogy a kiskapuk átjárhatóságát is bevizsgálja. Abban a felső kőrben szerintem kizárt, hogy bárki is csak a tisztességes útját válassza a pénzkeresésnek,ha íly lehetőség adott...”
 • 23. KIRÁLY 2008. március 07. 07:52
  „PISTI!OLYAN BUTA VAGY HOGY IRNI NEM TUDSZ!”
 • 22. joco1 2008. március 07. 06:16
  „Na és mit szoltok kedves "meggyözödéses" polgármesterben hivök az elbukott perekhez? Erröl nem REGÉLTEK".MIÉRT? Talán nem igaz, hogy kedves "ujtöbbségü" önkorm.-t minden perét elbukta és majdnem titkositották a sokmillás ügyvédi szerzödést? NINCS VÁLASZ? vagy nagyon fáj az igazság? Egykutyák: igazad VAN :EGYKUTYÁK”
 • 21. Egykutyák 2008. március 06. 21:37
  „5 milliárdot vettek fel számla nélkül a parlamenti élősködők
  2007-01-18. 21:29:40
  A magyar polgárokat megszorító és kifosztó, saját fizetésüket viszont rendszeresen 100%-os egyetértésben emelő parlamenti képviselők mintegy öt milliárd forintot vettek fel költségtérítésre az emúlt négy évben - sima bemondás alapján, számlák nélkül. Az RTL Klub egy fideszest pellengérezett ki, nem sajnáljuk őt sem, viszont az SZDSZ-es Eörsi Mátyás majdnem 6 milliót autózott el a Parlament és budai lakása között 3 év alatt. Az olcsó államról hazudozó Kuncze 8 és fél milliót lopott el csupán utazásra, több mint 3,5-et szállásra, összesen tehát 12 millát miközben 27 km-re lakik Pesttől... Lázár összesen 18-at "költségtéríttetett" 4 év alatt, de kétségtelen, jóval messzebb, Hódmezővásárhelyen él.

  Kapcsolódó cikkünk: SZDSZ: milliók benzinre a mi pénzünkből

  Nincsenek számlák arról, mire költötték a képviselők azt az ötmilliárd forintot, amit költségtérítésként vettek fel a korábbi négyéves parlamenti ciklusban.

  A parlamenti rekorder több mint 18 millió forintot kapott négy év alatt utazási- és szállásköltségeire. Magyarországon csak az országgyűlési képviselőknek jár számla nélkül költségtérítés, ezt a kiskaput az adószakértők szerint sürgősen be kellene csukni.

  Lázár János azt mondja, csak annyi pénzt vett fel az Országgyűléstől, amennyi járt neki, azaz tiszteletdíja mellett négy év alatt 18 millió 200 ezer forintot. A fideszes képviselő ezzel az összeggel lett parlamenti rekorder. A képviselők több mint fele tízmillió forintnál is többet vett fel költségtérítésként négy év alatt.

  Az öt legtakarékosabb honatya legutóbb 2002-ben vett fel költségtérítést, akkor is csak fejenként 41 ezer forintot. Ellenőrzés híján a képviselőkön múlik, kihasználják-e a lehetőséget. Lázár János azt mondja: nem kell védekeznie, szabályosan vette fel a több mint 18 millió forintot, de támogatja a költségtérítés csökkentését.

  ,,Minden olyan kezdeményezést támogatok a Fidesz képviselőjeként is, ami az ország javát szolgálja gazdasági értelemben. Támogatjuk azokat a kezdeményezéseket, amelyek a költségtérítés csökkentését lehetővé teszik" - mondta Lázár János, a Fidesz országgyűlési képviselője.

  És támogatták is, májusban, amikor az Országgyűlés változtatott a költségtérítés szabályain. Így az őszi ülésszak óta a fővárostól nem 100, hanem 50 kilométeres egységekben számolják az utazási költségeket. Alapvetően azonban semmi sem változott: a képviselőknek továbbra sem kell számlával igazolniuk, mire költötték az utazási és a szállásköltségre felvett összeget.

  ,,Az adómorált rombolja, ha valakik elszámolás és adóteher nélkül milliós költségtérítéseket vehetnek fel. Célszerű lenne az adómorál javítása érekében az ilyen kivételeket megszüntetni" - mondta Vadász Iván, a Magyar Adótanácsadók Országos Egyesületének alelnöke.

  Ez az adószakértő véleménye arról, hogy a képviselők egyenlőbbek az egyenlők között. Az idén egyébként egy képviselő - a tiszteletdíjával és a költségtérítésével együtt - átlagosan 9,1 millió forintjába kerül az adófizetőknek. A számla végösszege 2007-ben 3,5 milliárd forint lesz.

  (RTL Híradó nyomán)”
 • 20. látó 2008. március 06. 21:11
  „Minden birka egy csoportba...irány, gyerünk a vágóhidra! Röhejes és szánalmas megvezethető nép, mely a végnapjait éli! Íme "Róma" bukása élőben...Hát nem veszitek észre a szakma régen elhagyta, vagy éppen hagyja el ezt a légkört...amit "csodálatos" "rendszerváltó" politikusaink és kitermelt utódaik teremtettek 17 számukra jól termelő év alatt!”
 • 19. csupor 2008. március 06. 19:51
  „Egy gondolkodó -nak,
  Neked nincsek gondolataid hanem a fityesz papagálykórus hangja szól belőled.Mivel a jelenlegi gárdának még semmilyen érdeme nincs azért vádolod a másik oldalt.Kritizálni csak azt lehet, aki dolgozik.A semmittevők csak lopják pénzt,ezek a rablók, nem az aki tett valamit a városért”
 • 18. Virgács 2008. március 06. 18:49
  „pisti50! "Szeretett" polgármesterünk több millió(nyi) forintot feccolt bele az egyetembe, miközben a várkerület és Sopron le van pukkanva. Szépen megcsinálták, de nem hiszem, hogy ez volt a legfontosabb. Miért is emelkedett jelentösen a távfütés? Pedig választási igéretük az volt, hogy csökkentik a távfütési díjakat. Akkor most miröl is beszélünk? Ne gyere nekem most azzal, hogy az mszp miatt, mert van rá egy dakota közmondásom.”
 • 17. sportos 2008. március 06. 18:40
  „egy gondolkodó! Ez csak egyoldalu felsorolás, légyszíves a másik oldal felsorolását közzé tenni. Nem hiszem el, hogy azokról nem tudsz. Szeretném, ha utána néznél mielött fröcskölödsz.Úgy gondolod, hogy amirQl nem tudsz nem fáj?”
 • 16. pisti50 2008. március 06. 18:37
  „Kránic ur inkább azzal foglalkozna mikor megválasztották Valltner urak bünbandáját milyen autokat vettek az állampolgárok pénézből? PL most is Gy.F, inkább ezzel kéne foglalkoznia és be vallani mindent amit a nagy fehér Gy,F is megtett. Miböl lett hirtelen Audi Skoda szalonja Valternak? És mikor elmesélte a munkatá
  rsának aki éppen az én rokonom,hogy nem meri elővenni az ujonan vett autóját nehogy lebukjon milyen jól keres Csak a zsigulit merte elővenni 1 honapig Inkább nézzen tükörbe aztán vádaskodjon Amit elkurtak Valterék azt a pézt próbálja vissza szerezni szeretett polgármesterünk.Hát enny Kránicz Nézzél tükörbe ?Én azt is letagadnám hogy Soproni vagyok Mert Ez hüség városa és nem a rablóké”
 • 15. őszinte 2008. március 06. 16:53
  „egy gondolkodó, de csak irva. Egyébbként egy üres fejü gyülölkődő ember.A betanított demagog szöveget tudod írni, őnálló gondolatod nincs,irigy vagy, rosszindulatu.Dobálózol a nevekkel ,pénzekkel. Ajánlom probálkozzál te is poziciót szerezni magadnak mindenki előtt ott a lehetőség.Külömben légyszíves elárulni hol osztogatja a Kránitz az 500-asokat mert pár barátommal odamegyünk és postára adjuk az ellenzéki vezér kérésére támogatásnak.”
 • 14. creat 2008. március 06. 16:26
  „egy gondolkodó
  igen, légyszi sorold még....
  engedd le a gőzt, nehogy kárt tégy magadban vagy másokban, mert a vizitdíj az vizit díj..... az így meg tudod spórolni
  aztán ha tisztul a kép, mesélj a fideszes önkormányzat embereiről is
  meg az orbán érában bezárt általános iskoláról, meg a könyvtár kiköltöztetéséről, meg arról ,hogy idén privatizálta az önkormányzat a védőnői szolgálatot, mert ugye a fidesz nem ad el semmit
  kivéve, ha saját magának... ja, és te biztos tudod ki lett a nyertes ebben a témában...
  tudod, ők nem hazudnak... nekem végülis nem, csak azoknak, akiket beetettek a dumájukkal....
  az egészségedre4 vigyázz, föl ne menjen a vérnyomásod, a gyógyszer is drága....”
 • 13. egy gondolkodó 2008. március 06. 15:49
  „Persze kedves balosok, ti biztosan szerettétek azt a polgármestert, aki az apjának állíttat szobrot, aki a saját nevével ellátott emléktáblákkal pakolja tele a várost -egyedülálló módon, mert az elődei nem voltak ekkora egók. Nektek biztos tetszik Dezső, aki miuán 20 milliáig adhat el telket gyorsan új értékbecsléssel a 21millát levitte 19-re, majd saját családjának eladta. Az a Dezső, aki betonbunkereket építtett a Deák térre és erre még büszke is. Az a Dezső, aki nagyképűen fényképeztette magát a sörházdombi kilátónál, majd nem fizette ki a művet és a mostaniaknak kellett megtenniük. Balfi szitú ugyanez. Kóczán 800 ezres ruhapénzt vett fel. Kalmár moziját a Hiller nyomatta pénzzel. Kránitz 500 forintos tescoutalványokat osztogat, és 18 milliás legmagasabb költségtérítést veszi fel. Benzínkútja a legdrágább Sopronban. Csak azért ül a parlamentben, mert a Fletónak eladta a szavazatát és az szánalomból benyomta. Kránitznak havi 250 ezret fizetett a város azokért a tanácsokért, amit mint országgyűlési képviselő kötelessége lett volna a város javára ingyen megadni. Walter szerint az öszödi beszéd nyílt és őszinte. MSZP-s órarendet adtak a diákoknak. Pályáztatás nélkül a Dezsőtől lízingelt autót a rendőrség. Soroljam még vesztesek?”
 • 12. Fapofa 2008. március 06. 15:34
  „egy gondolkodó, Te is tudod, hogy az önkormányzati választók a társadalmi megosztottság miatt orbán-gyurcsány fanként, vagy éppen -ellenségként szavaztak / a parlamenti választás "begyűrűzött/. Ennyit az elzavarás tényéről. Ki tudott akkoriban Fodorról... Na, városunkért tett ténykedései alapján ma sem lehet dicshimnuszokat zengeni róla. Csak a fideszes ügyvédek zsebeit tömködi a felesleges perek díjazásával...”
 • 11. creat 2008. március 06. 14:43
  „egy gondolkodó
  "Azért mert hangosak vagytok, még nem vagytok többen."
  Ha látnál a naracssárga szemüveged mögül, akkor észrevehetnéd, hogy itt nem hőzöng más, csak akinek nincsenek érvei, mint ahogy neked sincs....”
 • 10. éítész 2008. március 06. 13:51
  „többség! Milyen érdekes,hogy Sopronban csak MaSZoPos éítményeket látsz.Vagy talán a fától nem látod az erdőt?”
 • 9. többség 2008. március 06. 13:30
  „Lehet, hogy a város fejlődött, de nézzétek meg a MaSZoPosok fejlődését is. Ki, mit épített. Biztosan tisztességesen jutottak annyi jövedelemhez. Szavazni senkit nem kényszerítettek, ha pedig nem mentetek el most ne okoskodjatok.”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

250 gyerek jut egy védőnőre

Sopron - Hungarikumnak számít a magyar védőnői szolgálat. Sehol a világon nem szerveznek például… Tovább olvasom