Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Lassan kelnek el a fészkek

Sopron - Eddig összesen 23 lakást értékesítettek a Lövér körúti apartmanházban. Október 27-től nyílt lehetőség az eredetileg apartmanoknak tervezett lakrészek lakásként való értékesítésére.
Nemcsak a könyveknek, az épületeknek is megvan a maguk sorsa. A Lövér körúti apartmanház lakrészei ha lassan is, de elkelnek. Legalábbis erre utal, hogy az utóbbi időben tíz szerződést kötöttek, illetve készítettek elő. Ez azt jelenti, hogy a hatvanháromból már összesen huszonhármat eladtak. A folyamat persze így is lassúnak tűnik, de tudni kell, hogy csak hosszadalmas jogi procedúra után lehetett átminősíteni az apartmanokat lakásokká. Október 27-én szállt fel a füst, a vevők már lakásokat kapnak, de azok, akik apartmanként vásárolták meg, azoknak is lehetőségük nyílik az átminősítésre.

– Abban reménykedünk – és ezért sokat is teszünk –, hogy minél több lakrész találjon gazdára – mondotta Komornoki László, a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója. – A lakások után ugyanis várhatóan nagyobb lesz az érdeklődés, hiszen kedvezőbb feltételekkel vásárolhatók meg. Mi azonban csak azokat az apartmanokat minősítjük át lakásokká, amelyekre konkrét vevőnk van. Az árak négyzetméterenként 245 és 290 ezer forint között mozognak attól függően, hogy hol, melyik emeleten található a lakás.

A vezérigazgató arra vonatkozóan nem bocsátkozott jóslatokba, hogy mikorra sikerül eladni a még rendelkezésükre álló 45 lakást, de bízik benne, hogy egyre több lesz az érdeklődő.

– A Lövér körúti apartmanházat még a Fészek Kft. vásárolta meg és fejezte be, majd továbbadta az előző városvezetésnek. A jelenlegi városvezetés azonban soknak találta az érte és a hozzá tartozó projektért kifizetett összeget, ezért ebben az ügyben (is) pert indított. Ez azonban nem érinti a ház jelenlegi és jövőbeni lakóit.

Olvasóink írták

  • 1. Gospel 2007. december 07. 11:35
    „Ha eszetek volna, fészketek se volna, de mivel eszetek nincsen, ezért jövőtök sincsen!-bruhaha”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együttműködés a civil szférával

Sopron - A jól működő civil szféra a helyi demokrácia alapja, egy sikeres önkormányzati működés… Tovább olvasom