Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Lányra támadt, majd védelmező fiút vert

Sopron - Szerelmi csalódottságból fakadó düh és az ital okozta azt a tettlegességig fajuló inzultust, amely ügyben kedden ítélkezett a Soproni Városi Bíróság.

Huszonkilenc éves kapuvári fiatalembert vádoltak garázdasággal kedden a soproni bíróságon. Baráti társaságba kötött bele Kapuváron tavaly júniusban, egy söröző előtt, hajnali egy óra tájban. Egy fiatalkorú lánynak ˝k...a anyátok, mocskos ribancok˝ keresetlen szavak kíséretében pofont adott, eltépte a pólóját, cibálni kezdte a haját. A lány védelmére siető erdészeti technikumi diákot lökdösni kezdte, végül a fejét az ablakkeretbe verte. A lovagias fiút agyrázkódással vitték az eset után a kórházba. Mint azt dr. Szabó Magdolna bíró megfogalmazta: szerencséje volt a vádlottnak, hogy az inzultált társaság négy fiatalembere törvénytisztelő polgárként nem torolta meg a sérelmeket, mert akár el is páholhatták volna őt. – Igaz, ez esetben már nem sértettként és tanúként kaptak volna idézést a bíróságra – tette hozzá.

Ittas voltam, a részletekre nem emlékszem – vallotta a vádlott, aki elmondta, a felesége akkor vált el tőle, s ez nagyon megviselte.

Pedig rajongott az asszonyért, akivel kilenc évig voltak házasok. Van egy kisfiuk is. Mindez azonban nem változtat azon a tényen, hogy az illetőt az elmúlt években már többször pénzbüntetésre ítélték garázdaság miatt.

Ezúttal hét hónap fogházbüntetést kapott, két évre felfüggesztve. Rá hárul a tanúk bírósági útjának költségtérítése is. Szerencséje, hogy a fiatalok a környékbeli települések, s nem Budapest vagy Debrecen lakói voltak, mert így ezt 4 ezer forinttal megúszta. Mivel garázda tetteit rendre ittasan követte el, elrendelték pártfogói felügyeletét is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatodikban tudják, mik lennének

Fertőszentmiklós - A Fertőszentmiklósi Ipartestület is csatlakozott a Zánkai Szakképzési Szolgáltató… Tovább olvasom