Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Lángtenger közepén gyakorlatozhatnak a soproni tűzoltók Kismartonban

Felépült az a háromszintes épületként kialakított gyakorlótér Kismartonban, ahol a Győr-Moson-Sopron megyei tűzoltók a lángoló belső terek oltását gyakorolhatják.

Egy az osztrák társszervekkel közösen benyújtott pályázaton nyert pénzből épül fel az ausztriai Kismartonban (Eisenstadt) az a zegzugos gyakorlópálya, ahol a bevetési helyzethez hasonló szituációban, ˝a lángtenger közepén˝ gyakorolhatnak a soproni tűzoltók is, miközben az erre kiképzett parancsnokok azt figyelhetik, pszichológiailag mennyire alkalmasak beosztottaik a feladatra - olvashatták portálunkon februárban.

A háromszintes épületként kialakított gyakorlótér március végére felépült, alkalmassá vált a gyakorlatok elvégzésére, s a kétnyelvű feliratok is kihelyezésre kerültek - tudatta a nyugatmagyar.hu érdeklődésére Csuka Zsolt alezredes, Sopron tűzoltóparancsnoka, majd elmondta:

˝Pénteken minderről bemutató lesz Kismartonban, a projekt pedig június 8-án, egy konferencia keretében zárul. Sopronban először elméleti dolgok kerülnek előtérbe, majd Ausztriában a gyakorlaté lesz a főszerep a projektzáráson.˝

Képünk forrása: http://www.brandhaz.eu/
Képünk forrása: http://www.brandhaz.eu/

˝A ház kiképzésre történő hasznosítása az év második felében fog ténylegesen megvalósulni, ekkor már tervezett, időpontszerű gyakorlatok lesznek. A további célok között szerepel, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei tűzoltók mellett a vasi és a zalai kollégák számára is megnyíljon majd ez a lehetőség˝ - hallhattuk Csuka Zsoltot.

Az alezredes elmondta, lépésről lépésre egyre jobb kapcsolat alakul ki az osztrák és magyar felek között, mind szakmai, mind személyes tekintetben.

- Minden téren pozitívnak értékelhető az együttműködés. Magyarországon ilyen szintű gyakorlóház nincs, azonban Sopron közelségét ki lehet használni, s rajtunk keresztül - meghatározott feltételrendszer alapján - a jövőben dunántúli, valamint országos tűzoltóságok is teret kaphatnak a gyakorláshoz - mondta Csuka Zsolt.

Olvasóink írták

  • 2. matuskaszilveszter 2011. szeptember 20. 22:09
    „moderálva> Minden téren pozitívnak értékelhető az együttműködés. Magyarországon ilyen szintű gyakorlóház nincs, azonban Sopron közelségét ki lehet használni, s rajtunk keresztül - meghatározott feltételrendszer alapján - a jövőben dunántúli, valamint országos tűzoltóságok is teret kaphatnak a gyakorláshoz - mondta Csuka Zsolt. gyakorlunk mi eleget éles helyzetben !”
  • 1. pernyekergető 2011. április 07. 08:03
    „www.brandhaz.eu”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemeteljünk jól! - A harmadik tavaszi forduló nyertesei

Kisorsoltuk a Szemeteljünk jól! - az STKH és a nyugatmagyar.hu közös játékának a tavaszi, harmadik… Tovább olvasom