Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Lámpás csomópontok épülnek a Győri úton

Hamarosan megváltozik a Győri út közlekedési rendje, ugyanis a már épülő kereskedelmi központok biztonságos megközelítése érdekében újabb lámpás kereszteződéseket alakítanak ki.

A 84. számú főút Győri úti szakasza a legforgalmasabb Sopronban, nemcsak az átmenő forgalom miatt, hanem azért is, mert itt alakult ki a város igazi ipari és kereskedelmi övezete. A már meglévő cégek és bevásárlóközpontok mellé hamarosan – ha minden a tervek szerint alakul, akkor az év végére – felsorakozik az OBI, az Alfa Park és a Baumax. Ez azt is jelenti, hogy meg kell teremteni a főút és kereskedelmi központok közötti biztonságos közúti összeköttetést.

– A főút kezelőjével (Magyar Közút Kht.) és a közlekedési hatóság szakembereivel egyeztetve – javaslatukra – lámpás csomópontok épülnek a Győri úton – tudtuk meg Simon István alpolgármestertől. – Elsősorban azért, mert az ilyen csomópontok biztosíthatják a leggyorsabb átkelést a fő irányban, szemben a körforgalmi csomópontokkal. A költségeket természetesen a kereskedelmi központok építtetői állják.
Új lámpás csomópontot alakítanak ki az Ipar körúti kereszteződésnél (az autómosónál), a Baumaxnál és kibővítik a lámpás csomópontot az Ipar körút másik végénél (a Tescónál), hogy megközelíthető legyen az OBI és az Alfa Park is.

Az Ipar körúton a Tescóval szemben épül a Family Center – a városüzemeltetés volt telephelyén –, de itt nem lesz szükség külön – lámpás vagy körforgalmi – csomópont megépítésére.

Alaposan átalakul tehát a Győri út város előtti szakasza, nemcsak a látképe, hanem a közlekedési rendje is. A következő nagy változást az M9-es út építése és a 84. számú főút csatlakozásának kialakítása hozhatja, ha egyáltalán megépül a következő években a gyorsforgalmi út.

Horváth Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitiltanák a vendéglátóhelyekről

Jogszabállyal tiltanák ki a vendéglőkből a dohányosokat, arra hivatkozva, hogy Európa számos országában már tilos rágyújtani a közösségi helyeken. Kérdés: nálunk betartható-e egy hasonló rendelet? A tulajdonosok szerint nem. Tovább olvasom