Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Lakópark lesz a csemetekertben

Sopron-Tómalom - A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. (Taeg Zrt.) saját beruházásában tizenkét könnyűszerkezetes lakásból álló lakóparkot épít Sopron-Tómalom településrészen, ahol gyógyszertárat és élelmiszerüzletet is létesítenek.
A környezetbe illő lakóparkot épít a Taeg Zrt. a tulajdonában lévő csemetekert egy részén. A településrész tavaly év végi rendezési terve módosításakor ugyanis 1,2 hektáros területet választottak le a fiatal fákat nevelő és nemesítő területről. Így szabaddá vált az út a több mint négyszázmillió forintos beruházás előtt, amelyet három ütemben valósítanak meg. Az építési engedélyeztetési eljárás a napokban kezdődött el.


– Talán Sopronban még újszerű módon először a közműveket és az utakat építjük ki, s csak ezt követően húzzuk fel a készházakat – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Jámbor László, a Taeg Zrt. vezérigazgatója. – A tómalmi ingatlanfejlesztés gondolata azonban nem új keletű. Korábban erre a területre egy ötvenhat lakásos téglaépítésű társas-, valamint tizenkét könnyűszerkezetes házat szerettünk volna megépíteni. Az itt élők tiltakozása és ellenérveinek meghallgatása nyomán új terveket készítettünk.

A környezetvédelemre és az energiatakarékosságra is figyeltünk.

A tómalmi környezetbe illő, környezetbarát lakóparkot terveznek.
A tómalmi környezetbe illő, környezetbarát lakóparkot terveznek.

A házak egyikében sem vezetjük be a gázt, a fűtést központilag oldjuk meg, mégpedig úgy, hogy a részvénytársaságunknál keletkezett faaprítékot égetjük el. Emellett igény szerint napkollektor felszerelésére is van lehetőség. Így elérhető az, hogy a gázhoz képest mintegy felére csökkenjenek a fűtési költségek.

Jámbor László hozzátette: a kétszintes házakhoz garázs, kert, valamint terasz és gépkocsibeálló is tartozik. Emellett a kisgyermekek számára az Európai Unió előírásainak megfelelő játszótér, valamint felnőtt közösségi tér is létesül. A beruházás keretében a településrészen élők régi igényének is eleget tesznek. Így épül majd gyógyszertár és élelmiszerüzlet is.

Olvasóink írták

 • 17. Cerwin 2009. május 04. 08:23
  „Akinek van pénze, annak nem biztos, hogy van ideje is építkezni. Amúgy tényleg nem valami szépek a házak. Valami szép mediterrán stílust találhattak volna.”
 • 16. miria 2009. május 04. 07:13
  „nekem egyáltalán nem tetszenek ezek a nagyon modern , doboz alaku , rikito szinü , kicsi ablaku , gondolom sötét sorházak . Arrol nem is beszélve , hogy akinek van pénze , épitkezne inkább , biztos olcsobban jönne ki . A sok plusz dolgok a lakás árában fognak lecsapodni . Sopronban is sok az uj lakás amit nem tudnak eladni , mitöl rohamoznák meg ezeket .”
 • 15. adalfold 2009. május 01. 19:34
  „kik költöznek oda?

  hm.... people of torah;)”
 • 14. oszvald.ferenc 2009. április 30. 21:53
  „Na ez már tényleg jobb terv, mint az előző volt. Az útfejlesztésre kiváncsi vagyok, megcsinálják-e a Csemetekerti sorig, vagy csak a lakópark bejáratáig. Aztán: az előközművesítettség nagyon jó dolog, de be is lehet vele fürdeni, lásd Széchenyi village, Nagycenk - ma is félüresen áll. És hát tetszik nem tetszik válság lesz: drága és nehezen elérhető hitelek pl. Nem lesz könnyű értékesíteni. De összességében ez egy sokkal jobb terv, mint az előző volt - azonban örülni kár, mert ami ide jött volna a Tarló sorra, most az megy Tómalom-Kőhida közé a lekerített részre, aminek eladásáról egyébként elég sok legenda keringett - de végül is Á.G. nem jutott Hunvald sorsára - ezért írtam legendát...

  Üdvözlettel: Oszvald Feri”
 • 13. Gabika22 2009. április 29. 23:15
  „HÁát...elveszti 27 ember a munkáját, rendelni fogjuk a csemetéket, anyagokat meg ilyesmik...kurva jó...Sopront kellene fejleszteni...”
 • 12. egysoproni_ 2009. április 29. 19:56
  „Vajon az épülő lakóparkban hány soproni vállalkozás kap munkát? Itt nem a bivalybasznádi fővállalkozóra gondolok aki kiadja a soproni vállalkozásoknak a melót!”
 • 11. mindigatutit 2009. április 29. 09:32
  „tényleg nem tudom mit fanyalog pár ember?mi kárt okoz ez nekik?egyáltalán kinek okoz kárt?szerintem inkább örülni kellene az ilyen beruházásoknak”
 • 10. jucuska40 2009. április 29. 09:16
  „Végre valaki úgy gondolkozik ahogy ausztriában épülnek a lakóparkok!! Először a közmű kerül megépitésre utána a házak/nincs dagonya/. Tehát mire házépités arra már kész lesznek az utak a villanyoszlopok minden! Ez csak támogatni való!.....”
 • 9. lenk 2009. április 29. 09:00
  „Egész pofás. Amit a Tómalmon, és környékén eddig műveltek, ez szinte felüdülés. Minek mindenen fanyalogni? Hurrá!!!”
 • 8. taimagic 2009. április 29. 08:15
  „Szerintem a gyógyszertár és a bolt a környék kiszolgálására lesz alkalmas, hiszen azért laknak arrafelé egypáran. Hogy a közművek és az utak elsőnek készül el az szenzációs!!!! Gratulálok, végre valami ép gondolat... Ha az valósul meg, ami a látványterven van, semmi gond! Végre valami normális, élhető és emberi.”
 • 7. hehe08 2009. április 29. 00:51
  „már elnézést, de ki fogja üzemeltetni a gyógyszertárat?????
  mert ugye huszon-harmincon embernek kicsit luxus lenne fenntartani.... ill. így bérlő sem lesz.....
  szerintem......”
 • 6. kockasajt 2009. április 28. 18:43
  „TAEG ZRt. pl Várhely kilátót mikor újítja fel? Vagy már kész?”
 • 5. beleptem 2009. április 28. 18:04
  „Még valami:

  szerintem pont ezzel a lakóparkkal nincs semmi gond, nem hodályok, hanem könnyűszerkezetes faházak, ráadásul élelmiszerbolt és gyógyszertár is lesz. Ezért nem értem Erdész fedőnevű barátunk radikális megnyilvánulását, és sem az első kommentelőt.

  Amivel nagyobb gond lesz az Sopronkőhida és Tómalom közt épülő lakópark..”
 • 4. beleptem 2009. április 28. 18:01
  „Ha jól értem, akkor ez nem Sopronkőhida és Tómalom közti réten fog épülni (amit már bekerítettek).
  Mindenesetre az örvendetes, hogy először a közművek épülnek.”
 • 3. erdész 2009. április 28. 15:24
  „Gratulálok!Eladták a Várisi uti csemetekertet,ott épült a hitgyüliseknek a fagus nevű szar!Most a Tómalmi csemetekertet teszik tönkre pénzért.Mit adnak még el?A Mucki szemétségek ellen sem emelik fel a szavukat.Jámbor úr nem különb mint ormosbalázs volt!”
 • 2. FREDDY/S 2009. április 28. 14:57
  „Meglepő fordulat, ha a közmű előbb épül és nem dagonyáznak a sártengerben, mert ez már beidegződött szokás volt errefelé, nemde...”
 • 1. p.linda 2009. április 28. 08:42
  „Na ez kell nekünk! :( :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Faipari kiállítás(ok): szünetel a per

Sopron - Az X-Meditor Kft. védjegybitorlás miatt perelte be az innoLignum Sopron szervezőit, a… Tovább olvasom