Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Lakópark a Patkó Panzió helyén?

Sopronban bezár a Patkó Panzió, a helyére elképzelhető hogy lakóparkot tervez az új tulajdonos.

Volt lovastanya, fogadó, zajos gulyáspartik színhelye. Mostanában azonban inkább kihaltnak mondható a soproni Patkó fogadó, melynek tulajdonosa megválni készül egykori álmainak színhelyétől.
Még a rendszerváltás előtti időkben a soproni Dózsa téesz építette a somfalvi úti Patkó Panziót. Később a kecskeméti vállalkozó, Parrag György és felesége fektetett itt be, és részesítette a magyaros vendéglátás örömeiben az odalátogatókat. A jobb időkben gulyáspartik, lovastalálkozók színhelye volt a Somfalvi úti „farm". Buszokkal érkeztek a vendégek az ország minden tájáról és külföldről.

– Egy ideig még diák- és munkásszállóként üzemelünk. A közeli gyertyagyár dolgozóinak és a Sopronban ideiglenes szállást keresőknek adunk olcsó vendéghelyet. A turizmus annyira visszaesett a kilencvenes évek elejéhez képest, hogy kész ráfizetés bármibe is belekezdeni. Megszűnt itt a vendégforgalom, vége az ágazatnak szinte egész Sopronban – kesereg Parrag úr. – Eladtuk a huszonhat lovat is, a lovászok új munkát kerestek. Nem működik itt már semmi. Túladunk az egész birtokon. Egy izraeli üzletember személyében komoly vevőre is akadtunk, aki lakóparkot építene ide.

A három és fél hektáros terület ideális helyen, viszonylag közel a városhoz, mégis távol a nagy forgalomtól ma is őrzi varázsát. Létrehozói még egy új útról is álmodtak, ami kivezetett volna egészen a Bécsi útig, nyilvánvalóan megnövelve a vendéglátóhely forgalmát. Jelenleg már omladoznak a lóistállók, a karámok üresen állnak. Az étterem egyáltalán nem üzemel. Csak a tetőterének felújítása 20 millió forintba kerülne, amit már nem vállal a tulajdonos. Abban sem bízik, hogy a város esetleg osztrák-magyar összefogással kiépítené a Somfalvára (Schattendorf) vezető utat. Parrag úr és családja tizenöt év után búcsút mond a városnak. Az Adria partján, Horvátországban próbálkoznának egy panzió építésével, üzemeltetésével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esküvő a szabad ég alatt

Manapság csak elhatározás kérdése, hogy földön, vízen vagy akár a levegőben mondja ki az ifjú pár a boldogító igent. A fotókon mosolygó anyakönyvvezető adja össze a vállalkozó kedvű, búvárruhában alámerülő menyasszonyt és vőlegényt, de hallani siklóernyős párok esküjéről is. Sopronban a szabad ég alatt még nem lehet örök hűséget fogadni. Tovább olvasom