Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Lakópark-botrány: Soproni vállalkozókat is megkárosítottak

Sopron - Egy újabb ember került előzetes letartóztatásba annak a soproni ingatlanfejlesztési cégnek két ügyvezetője mellett, akik az egykori soproni vasöntöde és a Sofés helyén lakóparkokat terveztek létrehozni.
A Kisalföld információi szerint több pénzintézettől és magánszemélyektől – köztük ismert helyi vállalkozóktól – is felvett különböző összegeket annak a soproni ingatlanfejlesztési cégnek a két ügyvezetője, akiket végül csalás gyanújával jelentettek fel a károsultak.

A két, már előzetesben lévő cégvezető az egykori vasöntöde és a néhai Sofés helyén lakóparkokat és szolgáltatóközpontot tervezett létrehozni.

Úgy tudjuk, a hiteleket magánszemélyként vagy cég képviselőjeként vették fel, a visszafizetést azonban vagy meg sem kezdték, vagy egy idő után abbahagyták. A károsultak között lízingcégeket is találunk: a lízingáruk eladásával a sikkasztás gyanúja vetődött fel. A kár összértékben több százmillió forint.

– Egy újabb embert helyeztek előzetes letartóztatásba korrupció gyanújával a büntetőügyben – tudta meg lapunk Samu László alezredestől, a megyei rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályának vezetőjétől.

– A nyomozás érdekeire való tekintettel a harmadik személy kilétéről semmit nem mondhatunk, viszont alapos a feltételezés, hogy korrupciós bűncselekményt követett el több millió forintos tételben. A két ügyvezetőt különösen nagy értékre elkövetett csalás, sikkasztás és más gazdasági bűncselekményekkel gyanúsítjuk. A nyomozást továbbra is a megyei rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya végzi. Folyamatos a gyanúsítottak és a tanúk meghallgatása és javában zajlik a tárgyi bizonyítékok beszerzése.

A tranzakciók lebonyolításának dokumentumait, a szerződéseket és a banki ügyintézések iratait értékeljük, ez alapján rajzolódhat ki a vagyon elleni bűncselekmények elkövetésének módja és fajtája. A nyomozati munka befejezéséig még több hónapra van szükség, hiszen szakértők bevonása is indokolttá vált. Csak ezt követően dönthető el, lesz-e vádemelés vagy sem.

Olvasóink írták

 • 5. hehe 2008. május 09. 12:54
  „Ennyire sötétek nem lehettek!!!!!!

  Nem az a baj, hogy normális modern épület épül, hanem az, hogy valaki elkezdi, vagy még azt sem ... csak felveszi rá a nagy lóvét és elfelejti befejezni, meg a mesterembereknek sem fizeti ki az építési munkát.......
  Majd mind aki jól végezte dolgát szabadlábon és gazdagon (hiszen tartozik mindenhova pénze ugye meg van) éli világát....

  Az összes ilyen vállalkozót megrokkantani és kitolni a várkerületre, hogy az emberek leköpködhesség őket....
  Meg az ügyvédjeiket is.....!!!!!!!!”
 • 4. Barokk 2008. május 08. 16:40
  „Miért baj az, ha lepattant családi ház helyén új társasház épül? Így legalább nem a zöldterülettől veszik el a helyet.”
 • 3. NoBo 2008. május 08. 09:32
  „Na erdész, megint egy buta hozzászólásodat olvashatjuk...
  Hogy jön az esethez az hogy zöldterület-e vagy sem!?
  Pl.: rabolni csak bankban nem szabad?! Okoska!”
 • 2. erdész 2008. május 07. 17:09
  „Végre valakik,akik nem a város zöldterületeit akarják beépíteni,erre letartóztatják őket.Azt tartóztassák le,aki Muckot akarja tönkretenni,meg aki családi ház helyére társasházat épít(Ady,Alpár Ignác u)”
 • 1. hehe 2008. május 06. 20:09
  „... van ez így.... amikor billeg a bili páran még szarosak lesznek...

  szerintem max a sikkasztás ül.... a többi megy az ügyvezetők meg nem!

  Sok olyan "vállalkozó" van sopronban aki átverte a jónépet és nem lett semmi baja....
  Sőt ott még nem csak a befektetők hanem a már leendő vásárlók is szívtak hiszen a befizetett önerővel koccolt a vállalkozó....

  Mondjuk Hid utcai építkezés, Patak utca sarka, Lővér körút, Hajnal téri építkezés, Ady Endre uti építkezés.... stb....

  És az elkövetőknek semmi baja..... néhány évig megy a per aztán mivel a pénzt mindenhol szeretik gyosan elsikálják........”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kopjafát Simonyinak!

Egyházasfalu - A magyar műszaki értelmiség napja alkalmából 2009. május másodikán Egyházasfaluban… Tovább olvasom