Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Lakóotthont szeretne a Hova Tovább Alapítvány

Sopron - Lakóotthon kialakítását tűzte ki célul a Hova Tovább Alapítvány. Ehhez támogatásokat, felajánlásokat várnak és pályázati lehetőségeket kutatnak.
A Hova Tovább Alapítványt soproni és környéki halmozottan sérült fiatalok és felnőttek segítésének céljával hozták létre 2006-ban. – Azon halmozottan sérült, mozgássérült fiatal felnőttek támogatására vállalkozunk, akik önmagukat ellátni, munkát vállalni nem tudnak – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Földes Tamásné, az alapítvány képviselője. – Az iskolából kikerülve ugyanis  a család teljesen magára marad, a megszokott élete felborul. Annak érdekében, hogy a szülők dolgozni tudjanak, a magukról gondoskodni nem tudó sérültek napközbeni elhelyezése feltétlenül szükséges. Ehhez alapítványunk terápiákat, fejlesztőprogramokat, rehabilitációs eszközöket finanszíroz, integrációs támogatást biztosít. A későbbiekben egy lakóotthon létesítése a célunk. A városban működő támogatószolgálat feltételei ugyanis nem adottak a súlyos mozgássérült vagy halmozottan fogyatékos fiatalok ellátására. Első lépésként napközit szeretnénk létrehozni, és hogyha beválik, ezt fogjuk lakóotthonná fejleszteni. Pillanatnyilag nincs konkrét elképzelés, egyelőre anyagi támogatást, felajánlásokat gyűjtünk és kutatjuk a pályázati lehetőségeket is.

A Hova Tovább Alapítvány a már több mint tíz éve működő, Halmozottan Sérült Gyermekek Fejlesztésére Alapítvány „kistestvére". – A ma még iskoláskorú halmozottan sérült gyerekek lassan fiatal felnőtté válnak, ezért irányul egyre nagyobb figyelem az új alapítványra – tette hozzá Földes Tamásné.

A hétvégén a Hova Tovább Alapítvány közös programot szervezett ép és fogyatékkal élő gyermekek számára. Az Ismerj meg és szórakozz velünk! című farsangi rendezvény fő célja a közös szórakozás, a toleranciára nevelés volt. Itt az ép gyerekek kipróbálhatták, hogy milyen nehéz is kerekes székkel közlekedni, társalogni, mozogni, vagy hogy látás és hallás nélkül hogyan lehet boldogulni a mindennapokban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most lehet pályázni kulturális fejlesztésre

Sopron - Sopronnak lehetősége nyílt, hogy kulturális fejlesztésekre nyújtson be európai uniós… Tovább olvasom