Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Lakónegyed épül a kisvárosban

Fertőd - A tervek szerint több ütemben, összesen ötvenhektáros területen új lakónegyedet alakítanak ki Fertődön. A lakópark kisvárosias, családi házas övezet lesz. A projektelindításhoz 32 hatóság engedélye kellett, megkapták.
A város életét, látképét jelentősen meghatározó fejlesztés veheti kezdetét Fertődön. A település Fertőszéplak felőli részén, a vasút közelében ötvenhektáros területen épülhetnek majd családi és sorházak. A tervek szerint a közművesítéshez és az építéshez szükséges engedélyezési eljárás már a jövő év elején elkezdődhet.

A fertődi önkormányzatot egy évvel ezelőtt egy osztrák befektető lakópark-építési szándékkal kereste meg. Fülöp Géza, a város polgármestere a Kisalföldnek elmondta, örültek a kezdeményezésnek, ugyanis az önkormányzatnak nincs saját földterülete. Miközben igény lenne az új építésű házakra.

– A képviselő-testület a közelmúltban szavazta meg a helyi rendezési terv módosítását, továbbá a projektindításhoz szükséges harminckét engedélyt is beszerezték már – folytatta a polgármester. – A világörökségi tagság miatt azonban akármilyen házak nem építhetők itt.

A cél, hogy megőrizzük Fertőd kisvárosias jellegét, így az új lakóparkban elsősorban családi és sorházak épülnek kis kertrésszel.

Zöld utat kapott az ötlet: A fertődi képviselő-testület a napokban módosította a város rendezési tervét. Felvételünkön dr. Füzi Norbert, Fertőd jegyzője. Fotó: Magasi
Zöld utat kapott az ötlet: A fertődi képviselő-testület a napokban módosította a város rendezési tervét. Felvételünkön dr. Füzi Norbert, Fertőd jegyzője. Fotó: Magasi

Az elmúlt években többen is érdeklődtek az ilyen ingatlanok után. Főként fiatalok, akik kiköltöznének a tömbházakból és szeretnének kertvárosias környezetben élni. Az ötvenhektáros területen több ütemben történik majd a fejlesztés.

A világörökségi tervtanács is támogatta a rendezési terv módosítását. Körmendi János, a tanács vezetője szerint új utcák, új közösségek és egy új városközpont jöhet létre.

– Egyelőre az épületek tervei még nem készültek el, ám már az elején figyelni fogunk arra, hogy a tájba nem illő házak ne épülhessenek – tette hozzá Körmendi János. – Lényeges, hogy az épületek akkorák legyenek, amelyeket be is lehet lakni. A célunk nem az, hogy visszahozzuk a múltat. Éppen ellenkezőleg: szeretnénk elérni, hogy a modern technikát, építészeti megoldásokat alkalmazva a vidékre jellemző házak készüljenek el.

Olvasóink írták

  • 1. hirschlerágoston 2008. december 04. 10:39
    „Eredményes és sikeres munkát kívánok a város jegyzőjének és az összes munkatársának.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy jó pálya egyenes út a sikerhez

Sopron - Mit tegyek? Mi legyek? A kérdés komoly, a döntés életre szóló. A sikeres pályaválasztáshoz… Tovább olvasom