Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Lakóházak épülhetnek az egykori lelátó helyére

Sopron - A FÉSZ Zrt. három ütemben építi meg a József Attila úton tervezett lakóparkját. Az elsőt már elkezdték, a harmadikra megkezdődött az építési engedélyezési eljárás.
Egyelőre nem látványos lépésekkel, de megkezdődött a József Attila úton a lakópark építése. A FÉSZ Zrt. három ütemre bontotta a projektet: az elsőben 90–95 lakás, a másodikban 62, a harmadikban pedig 60 épül a hozzájuk tartozó gépkocsibeállókkal együtt. Kelemen Ferenc vezérigazgató elmondta, a lakáspiac telítettsége az elmúlt hónapokban sem változott, ennek ellenére az első ütemet megindították. A második ütemre is jogerős építési engedélyük van, a harmadikra pedig szeptemberben kezdték meg az engedélyezési eljárást. A kivitelezéssel nem sietnek, a lakáspiaci lehetőségeket figyelik, s annak élénküléséig – ahogy a vezérigazgató fogalmazott – várakozó állásponton vannak.

A József Attila úton már csak az egykori lelátó oszlopai állnak.
A József Attila úton már csak az egykori lelátó oszlopai állnak.

Az Alsó-Lövéreket évekig csúfító lelátót a cég értékesítette, a nyáron a torzót kilencven százalékban el is bontották. 

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. Intel 2008. szeptember 26. 18:19
  „Abdai nem fog besütni hozzád a nap!
  Viszont ahogy mondani szokták börtön ablakán nem süt be a nap:))

  Átverted jól a választó körzeted, ez ám a képviselés, mindenhol csak a lyukat hagyni...”
 • 25. Narancs! 2008. szeptember 26. 10:53
  „23!
  Ha hallgattál volna bölcs maradhattál volna! Fideszes.”
 • 24. hahót 2008. szeptember 25. 16:09
  „21-es ! Igazad van. Egyébként mindenki a szinte semmiből lett. És azzá is válik.

  De most a sportpályárol van szó. Illetve az egykoriról és arról, ki a felelős, hogy beépíthetővé vált. A fidesz érdemei megkerülhetetlenek.

  A FÉSZ mindig jóban volt minden vezetéssel. Belőlük élt. Magánember nem bízná meg őket semmivel.”
 • 23. vörös g.eci 2008. szeptember 25. 14:40
  „22.

  Feltétlenül vegyél még elégtételt a nyelvtantanárodon is, mert te a munkájának a selejtje lettél.”
 • 22. Elégtétel! 2008. szeptember 25. 11:00
  „Abdai megint elrontotta a Lővéri környezetet a soproni futbal sportot sa méély garázst a nagcenki kútfurást, tb.”
 • 21. egyik eb a másik kutya 2008. szeptember 25. 09:54
  „Kedves Kóczán Úr!
  Sajnos más pártok embereihez is köthetők gyalázatos telek ill. sportpálya lopások pl. az SZDSZ-es semmiből lett építési nagyvállalkozó teniszpályát szerzett és csinált belőle parkolót az uszoda alatt! Erről mi a vélemélnye?
  Természetesen Ágota "ÚR" érdemeit nem kívánom az üggyel kapcsolatban csökkenteni...”
 • 20. fc soproni 2008. szeptember 25. 05:59
  „Tisztelt Kóczán Úr!
  Abdai még aláírásokat is gyűjtött a lakóktól, hogy az építendő tribün magasabb. Árnyékot fog vetni a házakra. Pár év mulva láss csodát a kepviselő úr aki a Matávnak keresztbe rakott felügyelő bizottsági tag lett. Az FC SOPRON-nál már felügyelő bizottsági elnök. Ez a karrier ugye? Közben váltotta a pártokat, mert ő eredetileg kisgazda volt. Soha nem felejtem el , volt egy szurkoló gyűlés még Laczó István tartotta és felszólalt Abdai úr a világítás ellen. Majdnem megverték az emberek. Mikor fog elszámolni az FC SOPRON felszámolásával kapcsolatban? Legalább a lelkiismeretével.”
 • 19. Intel 2008. szeptember 24. 23:16
  „Koczán Úr hát sajna ez mindenhol ugy történik.
  Minden zöld területet beépítenek, talán ha a város adott volna munkát a FÉSZ-nek, akkor most nem épülne még itt.
  Viszont a város most felrugta a dolgokat mindenkivel.

  Én csak arra leszek kivánicsi, hogy a 600milliot, mikor fogja keresni a város, hogy milyen uton vándorolt, az apartmanháznál.
  Na meg mikor buktatnak ki pár embert.
  Gondolom Ön ugyis érti mire gondolok!

  Amugy viszont ha Sopron globális helyzetét nézzük, akkor a jelenlegi helyzetben ez most a legkisebb, baj, hogy ott valami kezdödik. Remélem egy kis parkot hagynak a kis srácoknak!”
 • 18. Kóczán Zoltán 2008. szeptember 24. 22:35
  „Tisztelt Fórumozók!
  A volt Postás pálya története valóban érdekes, de nem ez az egyetlen, ami megér néhány szót....
  A terület a korábbi rendezési tervekben "sport terület"-ként szerepelt, és valóban Ágota G. alpolgármestersége alatt került átminősítésre. Ezt a Minisztériumnál az akkori Önkományzat kezdeményezte, merthogy a sport területek különös védelem alá esnek.
  Az akkori közgyűlésben Abdai Géza a Fidesz frakcióvezetője harcolt a lakóterületért, amit akkor sem értettem, hiszen csak egy kőhajításra lakik innét.
  Ugyanezen rendezési terv tette lehetővé a Harkai úti Camping és a harkai plató egy részének beépítését, valamint az Erzsébet kert melletti kertészet -azóta egyetemi campus- leválasztását a parkról. Ugyanis korábbi a rendezési tervek a kertészet helyére az Erzsébet kert bővítését javasolták, mondván, a kertészet is zöldterület, a kertre pedig akár ebben az irányban is ráfér a növelés...( ha már a másik oldalt állandóan faragjuk).
  A Lőverek így jelentős zöldterülettel lett szegényebb, azonban helyette megjelenik most több mint 200 lakás, közel 10 méteres párkánymagassággal, és sok-sok autóval.
  Most viszont a Sopron sportjának szószólója....”
 • 17. kriszkrosz 2008. szeptember 24. 20:51
  „Didi!
  Azt hiszem, most a háztulajdonosok kezdhetik visszalapátolni a sz...t a lóba.....
  Most már meg sem kérdezik, besüssön-e a nap.... Eszi - nem eszi, ezt kapják. Egyébként (javítsatok ki, ha nem jól tudom), annak idején, mikor a "stadion projektet" vétózták meg, akkor is bebizonyították, hogy a hajnali napkeltét leszámítva szinte egész délelőtt éri napsütés a házakat.”
 • 16. Didi 2008. szeptember 24. 20:23
  „kriszkrosz !

  A sok idiota háztulajdonos! Meg akarták sarcolni az egyesületet. Nem süt be a nap, elértéktelenedik az ingatlanuk! Most jo üzletet csináltak! Lehet perelni, kampányolni a lakotelep ellen.
  Nem vagyok kárörvendö, de most hizik a májam! Most az ötlet adot kellene perelni!”
 • 15. Intel 2008. szeptember 24. 20:08
  „A FÉSZ már régen beakarta építeni, de várt a lakás piac pangása végett.
  Aztán most, hogy nem kaptak munkát sehol, mert a régi nagy szakemberik nyugdijba vonultak, muszály volt lépni nekik valamit.
  Amugy van egy nagyon jól köszönő építési vezetőjük, aki német rendszámu kocsival jár, de magyarba dolgozik. Ez is érdekes! Apeh?
  Aztán az apartmanház 600millios részét a város vette meg ezt is tudni kell, na nem a Fésztől, hanem a Fészes vezetők által létrehozott egy másik cégtől...

  Amilyen nagy multú cég volt, olyan minőségü munkákat is adtak ki, majd annak az eredmémye is meglett, igaz a többi cég sem különbb.

  Jobb lett volna ha kevesebb ház épül, egy szép parkkal, ahova a a gyerköcök is kimehettek volna, de ebbe már a soproni városvezetése is hibás...”
 • 14. városlakó 2008. szeptember 24. 18:35
  „A területen az építkezés után közlekedési rémálom várható a reggeli és kora délutáni órákban.

  Megjegyzem, a városban egyetlen egy művelődési ház sem működik (a GYIK a gyerekeké), nincs modern információs központ és könyvtár, a városi könyvtár meglehetősen mostoha körülmények között működik, kevés a nyilvános sportpálya, alig vannak nyilvános wifi hotspotok, a klubok, klubhelyiségek eltűntek. (Még a Deák téri két helyiség is teljesen funkcióhiányos, urbanisztikai tervezési műhiba.)

  A területen valamilyen közösségi ingatlanfejlesztést (sportpálya, szabadidőcentrum, könyvtár stb.) kellene megvalósítani, uniós forrásokból működne a dolog. Persze ehhez át kellene alakítani a tömegközlekedési rendszert is, kerékpárútra lenne szükség, korlátozni kellene az autós forgalmat.

  Amúgy is elviselhetetlen, hogy a rossz ingatlanfejlesztések, a város szétterülése miatt elviselhetetlenné vált az autóforgalom. A korábban jó levegőjű Sopron kiemelt közlekedési gócpontjain elképesztő a légszennyezés. Már tíz évvel ezelőtt súlyos egészségügyi kockázatok voltak kimutathatók a fő városi közlekedési útvonalak mellett. Egy 1995-ös tanulmány szerint a Csengery utca mellett lakó fiatal gyermekek szinte valamennyien kisebb-nagyobb mértékben károsodnak az autóforgalom miatt. Ezt csak a közlekedés radikális átalakításával és a lakópark jellegű építkezések leállításával lehet, lehetett volna megfordítani. (Már késő.)

  A lakóparkosítás mellett a belvárosi lakások jelentős része spekulánsok kezében van, oszlik-foszlik.

  Most majd többen a pénzhiányra hivatkoznak, Sopron költségvetése a város lakosságához mérten egyáltalán nem alacsony, de a kiadási szerkezet katasztrofális, pazarló, miközben a lényeges problémák megoldására nem jut pénz, és nincs akarat.”
 • 13. hahót 2008. szeptember 24. 18:03
  „12-es !

  Félek igazad lesz.

  A matáv pályát Ágota alporgármester alatt minősítették át sporpályáról lakóterületté.

  Most Simon alpolgármester folytathatja a haladó hagyományokat.

  De a város lakói is megérdemlik a sorsukat, ha hagyják.”
 • 12. Építésvezető 2008. szeptember 24. 16:31
  „A következő az SVSE pálya lesz”
 • 11. /joco1-azigazi 2008. szeptember 24. 16:17
  „6-os és 10-es:Most akkor a "vállalkozo" csempész volt, vagy nem?”
 • 10. csabi9 2008. szeptember 24. 15:55
  „Kedves Runcájz!
  Hozzászólásodból arra következtettem, hogy egy sértődött ember vagy. Nem tudom, h egy sértődött cigicsempész, vagy egy sértődött régimagyar építési vállalkozó. Biztos, h eszem ágában nincs lakást venni kb.210 szomszéd között. DE! A lehetőség elötted is nyitott volt (elöttem is), és megvehettük volna ezt a területet és játszóteret építhettünk volna. Ha FÉSZ vette meg, és a szabályok engedik (sajnos), mi is engedjük meg neki, h a szabályok betartásával azt csináljon a területén amit akar. Az általad emlitett újmagyar építési vállalkozó ( ha egyre gondolunk) úgy tudom ingatlan fejlesztő.Ez egy kicsit más. Őneki nem kell tudni a habarcs összetételét, meg kell venni egy területet, meg kell bízni hozzáértőt,h építse fel( olyat aki szerinted is ért hozzá :), majd el kell adni. Ez a szakma közelebb áll a kereskedelemhez, mint a kőműveshez vagy az ácshoz.
  Sértődött ,irigy és tehetségtelen ember vagdalkozik a feljentgetésekkel. Ez a múltban volt szokás, és sajnos ilyen tehetetlen emberek miatt ez ma is újra erősödik. Javaslom, inkább merülj el a saját munkádban, ha csempészet akkor abban, ha építés akkor abban. Dolgozz úgy és annyit, h te vehesd meg ezt a területet, vesd be fűvel, és a gyerekeinknek éptíts rajta játszóteret. Nekem is jobban tetszene az.”
 • 9. mindigatutit 2008. szeptember 24. 13:36
  „sajnos azért ,mert nincs elég gyerek.az én időmben (pedig nem vagyok öreg) nyáron csurig volt gyerekkel.most meg.áhhh”
 • 8. hmmm... 2008. szeptember 24. 12:56
  „2.6.7 .Szebb lenne,ha így maradna????????”
 • 7. No commet 2008. szeptember 24. 12:20
  „Szégyen és gyalázat a Soproni Postás sportpályára 300 lakást bezsufolni.Ez megint a városi vezetés rém álma.Kinek lehet ez az érdeke, hogy sport pályákat megszüntetnek?”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokan adnak vért Sopronban és környékén

Sopron - A népesség nyolc százaléka rendszeres véreadó a térségben, ez kiemelkedően nagy arány. Az… Tovább olvasom