Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Lakbérhátralék

Az elmúlt két hónapban öt soproni önkormányzati lakásból lakoltatták ki a bérlőket. Valamennyien több százezer forintos lakbérhátralékkal tartoztak.

illusztráció
Ütemes puffanások hallatszottak a soproni Építők útja melletti háztömb előtti téren. A második emeleti lakás erkélyéről időnként szekrények, székek, asztalok, fotelek hullottak alá a nyirkos fűre. A limlom közelében szigorú tekintetű hivatali ember állt, aki közelítő kameránk elé táskát emelt.


– Nem fényképezhetnek, ez egy végrehajtói el járás! – mondta tömören. – Sajnálom, hogy a szállítást végzők ezt az eljárási módot használták – mondta Kelemen Imre, a Soproni Ingatlankezelő Kft. ügyvezetője.
– Tulajdonképpen az ingóságokat sértetlenül kellett volna leszállítani a második emeletről. A mi embereink bizonyosan nem így látták volna el teendőiket, de ők tőlünk független szállítási vállalkozók. Egyébként minden holmit a Rákóczi utcai raktárunkba vitet tünk, ahol a törvény szerint har minc napig kell őrizni azokat. 

– Mi általában több évig tárol juk a lefoglalt tárgyakat, hiszen a tulajdonosok bármikor beállíthatnak egy-egy cipőért, kabátért, vagy ingóságért – tette hozzá Kelemen Imre.
– Igyekszünk mindent megtenni, hogy elkerüljük az ehhez hasonló eseteket. Az elmúlt két hónapban öt kilakoltatásunk volt Sopronban. Általában olyan egyedülálló embereknél, akiknek legalább 200–300 ezer forint a lakbérhátralékuk és még reményt sem látunk a behajtására. A kiköltöztetést számos felszólítás, haladék előzi meg, végül a bíróság hozza meg a határozatot. Az eljárás a rendőrség és a városi bíróság végrehajtójának jelenlétében zajlik.

– Ne menjen be – mondják a hatósági eljárást felügyelő rendőrök –, nagy benn a bűz! Az egyik bámészkodó szomszéd felvilágosítással is szolgált: a lakó nincs itt, valószínűleg most is valamelyik közeli kocsmában próbál megfeledkezni a világról. A garzonban valóban időtlen idők óta nem takarítottak. Néhány óra múltán már csend honol a garzonban, holnaptól új életet kell kezdenie a volt lakónak. Státusa mostantól hajléktalan, a lejtőn azonban nincsen megállás, valószínűleg az önpusztító életforma még drámaibb útja vár rá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazamegyünk Európába

Három héten belül másodszor látogatott Sopronba dr. Medgyessy Péter. A miniszterelnök… Tovább olvasom