Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Lakásokat kap vissza az evangélikus egyházközség

Sopron–Balf - Az evangélikus egyház visszakap egy soproni és egy balfi ingatlant a magyar államtól. Erről a legutóbbi közgyűlésen született döntés. Az önkormányzat gondoskodik a lakók elhelyezéséről.

A soproni evangélikus egyházközség visszakérte az államtól egy Bünker János Rajnárd közi és egy balfi ingatlanát. Az említett épületek jelenleg önkormányzati fenntartású lakóházként funkcionálnak.

– Májusban tárgyaltunk az oktatási minisztériummal az épületekről és pozitív döntésről értesítettek bennünket – mondta el Gabnai Sándor, az evangélikus egyházközség esperese. – Elsősorban a Bünker János Rajnárd közi, az egyházközség szomszédságában található hat lakást kívántuk visszakapni azzal a céllal, hogy ott szolgálati lakásokat létesítsünk egyházi személyeknek. Pedagógusok, nyugalmazott lelkészek számára kívánjuk biztosítani itt a lakhatást.

Gabnai Sándor hozzátette, a balfi iskolaépülethez tartozó szolgálati lakást ugyanilyen módon igényelték vissza. – Magát az iskolát nem szeretnénk átvenni, ezért huszonötmillió forintos kárpótlást kapott az egyházközség. A szolgálati lakásból gyülekezeti helyiséget és kiállítótermet alakítunk ki, az udvaron pedig falutörténeti kiállítást nyitunk.

Simon István alpolgármestertől megtudtuk: az önkormányzat vállalta, hogy gondoskodik a lakók elhelyezéséről, így segíti az egyházi ingatlan felszabadítását és a majdani, egyházi célú hasznosítását. A lakóknak az önkormányzat csereingatlant ajánl fel vagy szóba jöhet a bérleti jog pénzbeni megváltása is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kismartonban letakarták a jelzőtáblák felét

Kismarton-Sopron - A nyolcszáz közlekedési jelzőtáblából mintegy négyszázat takartak le Kismartonban (Eisenstadt) kísérleti jelleggel, s mint kiderült, javult a közlekedés biztonsága. Sopron informálódik a tapasztalatokról, felveszi a kapcsolatot az osztrák város vezetésével. Tovább olvasom