Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Lakások lesznek a nevelőotthonból

Szegedi tulajdonosokhoz került az évekig üresen álló, Bécsi úti nevelőotthon épülete, amelyben most lakásokat alakítanak ki. Az első ütem az év végén fejeződik be.
A megyei önkormányzat éveken át hiába próbálta meg értékesíteni a soproni, Bécsi út 9–11. számú épületet, amelyben korábban nevelőotthon működött. – Most már tudom, miért találtak nehezen vevőt – mondja erre az építtető, a Szentesen bejegyzett Sopronbau Kft. ügyvezetője, dr. Nagy István. – Az épület, bár maga nem műemlék, a környezete az, így számos feltételnek kell megfelelni az átalakításánál. Az ablakok például bár egytől egyig újak, ugyanolyanok, mint a régiek...
Az egykori nevelőotthont társasházzá építi át a szegedi tulajdonosi kör. A kivitelező, a soproni Stettin Kft. december végére ígéri az első ütem befejezését.

Dr. Nagy István a tulajdonosok nevében elmondta, az első ütemben tizenkét lakást adnak át az utcafronti részen. A legkisebb 55, a legnagyobb 112 négyzetméteres, áruk pedig 15 és 30 millió forint között van. Luxuskivitelt ígérnek, s hogy ez mit takar, arról az ügyvezető elmondta: nem márványból lesz ugyan a lépcső, de mindenben minőségi anyagot használnak fel. A második ütemben egy új szárnyat is építenének a régi mellé tizennyolc újabb lakással, ám erre egyelőre nincs engedélye az építtetőnek.

A tömbhöz belső, zárt park is tartozik, benne hatalmas dió- és gesztenyefákkal. – A gyümölcsfákat nem vágjuk ki, a park a beépítéssel is mintegy háromezer négyzetméteres marad – ígérte dr. Nagy István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós forrásból épülne

Körvonalazódik, hogy milyen besorolású útra és mely útszakaszokra kérhető európai uniós támogatás az elkövetkezendő hét évben. A végleges adatokat az úgynevezett Közlekedésfejlesztési Operatív Program tartalmazza majd, amit várhatóan október végén, november elején fogad el a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium. A változások megyénket két esetben érintik. Tovább olvasom