Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Lakások építését tervezik

A Rét utcai ingatlan egyike azoknak, amelyeket a jelenlegi városvezetés szerint áron alul értékesítettek Sopronban.
NEM LUXUSINGATLAN: A Rét utcai egykori felvonulási épület műszakilag elavult, bontásra vár.
A Rét utcai ingatlan egyike azoknak, amelyeket a jelenlegi városvezetés szerint áron alul értékesítettek, és amely „irodaházként" vált ismertté a köztudatban.

– Még az elmúlt év februárjában (13-án) fordultunk levélben Walter Dezső akkori polgármesterhez, hogy társaságunk megvásárolná a Rét utcai ingatlant, amely szerepelt az önkormányzat eladási listáján.

A dátum azért fontos, mert többször elhangzott, az adásvétel az önkormányzati választások előtt történt néhány nappal. A szerződést valóban szeptember 28-án írtuk alá, de mint említettem, mi már februárban – hivatalos levélben – jeleztük vásárlási szándékunkat. A Rét utcában eredetileg két – egymás mellett lévő – ingatlant szerettünk volna megvásárolni, de erre, mint később kiderült, nem volt lehetőség a tervezett úthálózat-fejlesztés miatt. A szükséges hatósági eljárásokat követően – amelyek több mint hét hónapot vettek igénybe – köthettük csak meg a szerződést.

„ A birtokunkba került terület 2689 négyzetméter, ezen áll az 1972-ben felhúzott panel felvonulási épület, amely később több intézménynek is helyet adott, de már évek óta üresen, elhanyagoltan áll."
– A vételár bruttó 23 millió 887 ezer forint volt, amelyet az önkormányzat határozott meg. A szerződés 5. pontja kimondja: „A vevő az ingatlant megtekintette, tudomása van az ingatlan műszaki állapotáról, továbbá arról, hogy az ingatlan földrészlete csak a rajta lévő rossz állagú épület lebontása után beépíthető." A bontásra és a törmelék elszállítására két cégtől kértünk hivatalos árajánlatot. Az egyik 25, a másik pedig 30 millió forintról szól.

A vételárat és a bontási költségeket összeadva tehát számunkra ez a telek minimum 48 millió 887 ezer forintba kerülhet.
Az elhangzottak igazolására Kiss László számos dokumentumot bocsátott rendelkezésünkre, mindazokat, amelyek alátámasztják a fentieket, majd bejártuk az „irodaépületet", amely ma már nemcsak kívülről, hanem belülről nézve is alkalmatlannak tűnik bármiféle funkció ellátására. Mint említettük, évek óta üresen áll – legfeljebb a hajléktalanok húzódtak meg benne –, tehát valóban nem egy működő irodaházról, hanem egy meglehetősen leromlott épületről van szó. Nyilván nem véletlenül ítélték lebontásra.

– A szerződésben, illetve a vételárban a megyei illetékhivatal sem talált kivetnivalót, értékaránytalanságot, így kirótta ránk az illetéket, amelyet még az elmúlt évben befizettünk – folytatta Kiss László. – Az „irodaház" bontása után a területen lakásokat szeretnénk építeni. Az elvi építésiengedély-kérelmet már – decemberben – elküldtük a műszaki irodának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizettettek velük a gyermekszakrendelésen

Fizetnie kellett két beteg gyereke után a gyermekszakrendelés igénybevételéért Sopronban a hegykői Weiczer Szilviának. Hegykőn nincs gyermekorvosi rendelő, ezért szükség esetén a soproni Erzsébet-kórház szakrendelésére lehet vinni a gyermekeket. Az anya kapott számlát is a befizetett összeg után, de kétségeik támadtak a fizetés jogossága miatt, mivel a vizitdíj csak február 15-én lép hatályba. Tovább olvasom