Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Kutyaügy: ügyésznél az akta

Hétszáznyolcvanhat oldalas nyomozati anyag állt össze a nagy port kavart soproni kutyakínzási ügyben.
A Soproni Rendőrkapitányság az ügyet vádemelési javaslattal lezárta. A vaskos dossziét tegnap adták át a városi ügyészségnek.

– A soproni rendőrség befejezte az állatkínzás megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást, s az aktát vádemelési javaslattal csütörtökön átadtuk a Soproni Városi Ügyészségnek – nyilatkozta lapunknak dr. Reinhoffer Csaba alezredes, a bűnügyi osztály vezetője. – A vádemelésről az ügyészség dönt.

Mint azt a Kisalföld már 2005. január 13-án (Százhatvanhét kutya egy telepen) hírül adta, a Sopron és Balf közötti szőlőhegyen kialakított tenyészetben iszonyú körülmények között tartották az állatokat. A négylábúak a környéken élők-dolgozók között rendszeresen riadalmat okoztak. Akkor úgy tűnt, a hivatal intézkedései nyomán megoldódnak a gondok, ám a tulajdonos nem sok mindent tett az ügy rendezése érdekében.

Kapcsolódó anyagok >>

Százhatvanhét kutya láncra verve (2005-01-13) >>
Ebtetemek a hűtőládában (2006-02-22) >>
Az ebtelep bezárásáért tüntettek (2006-03-02) >>
Egy hónap haladékot kaphat a tenyésztő (2006-02-22) >>
Hatósági szemle a kutyatelepen (2006-02-28) >>
Menhelyre kerülnek a kutyák (2006-03-06) >>
Lefoglalják a tenyésztő kutyáit (2006-03-04) >>Mint azt a Kisalföld már 2005.(!) január 13-án (Százhatvanhét kutya egy telepen) hírül adta, a Sopron és Balf közötti szőlőhegyen kialakított tenyészetben „embertelen" körülmények között tartották az állatokat. A négylábúak a környéken élők-dolgozók között folyamatosan nagy riadalmat okoztak. Akkor úgy tűnt, a hivatal intézkedései nyomán megoldódik a probléma, ám a tulajdonos nem sok mindent tett az ügy rendezése érdekében.

Országos botrány

Így aztán egy évre rá (Kisalföld, 2006. február 22., Ebtetemek a hűtőládában) már országosan is nagy port vert fel a szőlőhegyi és a soproni Új utcai üres épületekben kialakított kutyatelepek áldatlan állapota. Állatvédők, állatbarátok tüntetést is szerveztek a soproni városháza előtt a telepek bezáratásáért, a tenyésztő felelősségre vonásáért.

Bezárták a telepet

A soproni jegyző a rendőrségtől kézhez kapott iratok és a szakértői vélemények alapján hatályon kívül helyezte a korábbi, maximum ötven kutyára vonatkozó tartási lehetőséget (Kisalföld, 2006. március 2., Az ebtelep bezárásáért tüntettek). Állatvédők ezzel egyidejűleg állatkínzás miatt feljelentést tettek a soproni rendőrségen az ebtenyésztő ellen. Az ügyben lezajlott nyomozás aktái kerültek állatkínzás vétségének megalapozott gyanújával tegnap a Soproni Városi Ügyészségre.

Harminc nap

– A soproni ügyészségnek 30 napja van arra, hogy tanulmányozza a vádemelési javaslatot megalapozó iratanyagot, megtekintse a bizonyítékokról szóló dokumentumokat, s végezetül döntsön a vádemelésről – tájékoztatta lapunkat dr. Riba Katalin, a Győr-Moson-Sopron megyei főügyészség szóvivője. – Az ügyészség a lehető legrövidebb időn belül szeretné lezárni az országosan is nagy port kavart esetet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Április végéig szabad égetni

Sopronban április végéig lehet égetni a kerti hulladékot, valamint a száraz avart. Tovább olvasom