Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 28°C Még több cikk.

Kutyatámadástól félnek

Staffordshire mart meg egy kölyökkutyát Kópházán a nyílt utcán. Kutyatámadástól félnek a lakók.

A megtámadott kutyus.
A szülők félnek, a vérengző négylábú bármikor gyermekeikre támadhat.

A staffordshire gazdái állítják, kutyájuk embert még soha nem bántott. Rettegnek Kópháza új lakónegyedének lakói attól az ebtől, amelyet harci kutyának tartanak vérengző tulajdonságai miatt. Legutóbb felnőttek és az utcán játszadozó gyermekek szeme láttára marcangolt egy öt hónapos kölyökkutyát.

Nagy riadalom támadt, amikor látszott, a kutya gazdájának gyermeke csak nagy nehezen tudja jobb belátásra bírni az ösztöneit szabadjára engedő, kíméletlenül harapó állatot. (Az utca azon részén még tegnap is hatalmas vértócsa nyomai piroslottak. ) A sérült kölyökkutyushoz állatorvost hívtak, a rendőrség pedig szabálysértési eljárást kezdeményezett a támadó kutya gazdája ellen. „Nem való ilyen vad kutya kisgyermekes környékre" – vélekedtek a kópháziak.

– Láttam, milyen nehezen, csak egy erős bot segítségével sikerült a vérengző állat szájából kimenteni azt a másik négylábút – mesélte az egyik szemtanú. „Szabadon bóklászik"– A környéken lakók a megmondhatói, ez a kutya bizony többször is szabadon bóklászik a házak közelében. Egyszer pincébe kergette a közelben dolgozó munkásokat is. Nincs nyugalmunk, féltjük a gyermekeinket – mutatott a vértócsa nyomaira az egyik közelben lakó.

– Tartunk tőle, hogy ez az erős, izmos kutya egyszer a játszadozó csöppségekre támad. Ismerek olyanokat, akik ki sem mernek szállni az autóból, ha épp előttük van ez a kutya – tette hozzá egy másik szülő. – Sajnos, nem ez az első eset, hogy a szomszédék vad kutyája a mi ebünkre rontott – mondja Németh Kálmánné, a megmart kölyökkutya gazdija.

Véres fejjel, szájjal. . . – Korábban újfundlandit tartottunk, azt kétszer is megmarta. A második támadás pont szenteste történt. Januárban kimúlott szegény, igaz, öreg volt nagyon. Mostani kutyánkat a szomszédéktól kaptuk ajándékba. A támadás után véres fejjel, szájjal, nyakkal igen csúnya látványt nyújtott. Három injekciót kapott, hogy életben maradjon. . . 

– Kutyánk akkor szökhetett ki az utcára, amikor lányunk kilépett a kert kapuján – mondták a riadalmat keltett eb gazdái. Embert még nem bántott– Az nem igaz, hogy a kutya sokszor szabadon futkározik, hiszen mindig a ház mellett, a kertben tartjuk. Igaz, egyszer – amikor pakoltunk ki az autóból – a nyitott kapun át kiszökött, akkor marta meg a szomszédék korábbi kutyáját.

De embert még sosem bántott. – Lakossági bejelentésre értesítettem a rendőrséget a támadásról, ugyanis nem ez volt az első esete a kutyának – tájékoztatott Pilsits Mária polgármester. – A rendőrségi helyszínelés eredménye szabálysértési feljelentés lett, az ügyben a jegyző fog eljárni. Gosztonyi M. Kutyák nem valók közterületreA sérült kutyát ellátó dr. Horváth Csaba állatorvos szerint sajnos nem zárható ki, hogy emberre is veszélyesek legyenek azok a kutyák, amelyek ebtársaikra támadnak. „A kutyáknak póráz és szájkosár nélkül semmi keresnivalójuk nincs közterületeken" – szögezte le a dr. Horváth Csaba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar állampolgárságot kaptak

Hatan kaptak kedden délelőtt magyar állampolgárságot a soproni
városházán. Tovább olvasom