Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta -2°C | 6°C Még több cikk.

Kutyagyilkos végzett Rexivel

Harkán egy idős férfi bevallotta, hogy miért ütötte agyon a szomszéd utcából a kertjébe betévedt snaucert.
Harkán egy idős férfi agyonütötte a szomszédos utcából kertjébe betévedt törpesnaucert. A kutya gazdái értetlenül állnak a történtek előtt.  – Rexi, a fekete törpesnaucer egy hónapos volt, amikor ajándékba kaptam. Soha nem hittem volna, hogy három év múlva ilyen szörnyű véget ér – szöktek könnyek a gazdi, Prájczer Zsanett szemébe harkai otthonukban.

– A kutyust ugyanis szabályosan agyonütötték a szomszédos utca egyik családi házának udvarán. Pedig ez a kutyus szelíd volt és játékos, embert soha az életben meg nem harapott volna. Az elmúlt hétvégén Tatára utaztam, s nem gondoltam semmi rosszra, amikor szüleim fölhívtak, nincs meg a kutya. Rexi ugyanis néha-néha egyedül is sétákat tett... Szüleimtől tudom kutyám iszonyatos halálának körülményeit – folytatta Zsanett.
– A falubeliek elmondták, hol látták utoljára Rexit. A szálak az egyik szomszédos utca házához vezettek. Apám fölkereste az illetőt, aki nem is tagadta, hogy hurokkal befogta, fojtogatta, agyonütötte, majd a kertjében elásta a kutyát.

– Aki kutyát tart, az ne az utcán tartsa, hanem az udvarban, vagy legalább kösse meg – mondta T. Gy. (73), aki elismerte, ő végzett a kutyával. – Kerítésünk egy gyöngébb részén át ez a snaucer már többször bejött az udvarunkba, s rászokott a csibéinkre. Nem azért nevelek baromfit, hogy egy kutya elpusztítsa őket. Legutóbb is épp a tyúkok között ólálkodott, amikor elfutott a méreg: hurokba fogtam, majd végeztem vele. A tetemet pedig elástam a kertben.

– A kutya hivatalosan az ember „vagyontárgyának" minősül, így értéket képvisel – mondta érdeklődésünkre az üggyel kapcsolatban dr. Reinhoffer Csaba alezredes, a rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője. – Ilyen esetekben „rongálás" miatt indítunk eljárást, ám ha az állatkínzás ténye is bebizonyosodik, az elkövetőt bíróság elé állíthatják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balesettől féltik a gyalogosokat

Az egyik legkritikusabb közlekedési csomópont Sopronban a Lackner és a Ferenczy utca kereszteződése.… Tovább olvasom