Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Kutya támadt egy nőre Sopronban - hol az eb gazdája?

Küstel Mónikát még csütörtökön támadta meg egy német juhász kutya Sopronban. A gazdáját az oltási könyv miatt azóta is keresik.


Küstel Mónika szerkesztőségünkhöz fordult, mert nem minden tanulság nélküli, szomorú és fájdalmas eset történt vele.

- Még csütörtökön reggel Sopronban, a Sörházdombi út és a Panoráma út sarkán egy német juhász kutya támadt rám - idézte fel az akkori eseményeket. - Az eb a kabátomat tépte, és belém harapott, de nagy szerencsémre horzsolásokkal megúsztam. Nagyon megijedtem, hiszen naponta járok erre, és ilyenre nem számítottam. Mint, ahogy senki sem.

Küstel Mónika, viszont nem találja a kutyát, s a gazdáját sem, pedig ez fontos lenne.

- Megnéztük a környéken élő német juhászokat, de nem vagyunk teljesen bizonyosan benne, hogy azok közül az egyik volt a támadó - folytatta. - Az egyik közösségi portálon kértem segítséget. Volt egy hölgy, aki a vasútállomáson vélte felismerni ezt a kutyát, aki rá is támadt. Szeretném megtalálni a kutyát és gazdáját, mert az oltási könyvre nagyon szükségem lenne. S azért is, nehogy másra is rátámadjon.

A kutya leírása: fiatalabb német juhász, hosszabb a szőre, felül sötét, alul világos a szőrzete, a nyakából egy lánc vagy kötél lógott. Email cím: kustel.monika@gmail.com.

A nyitókép illusztráció!

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. Muaddib 2013. április 07. 10:45
  „39.moose
  Teljesen igazad van!

  Még egy gondolat!
  A kutyával foglalkozni kell épp úgy, mint a gyerekekkel.
  Ha a gyerekekkel nem foglalkoznak, akkor épp úgy veszélyesek tudnak lenni szocializáltabb társaikra, lásd bandába verődő utcagyerekek.
  Én például vonaton is vittem a szabályoknak megfelelően (szájpánt, póráz) a nagytestű kutyámat, aki teljesen nyugodtan feküdt a földön az utazás alatt.
  Közben 3 gyermek a vonat kocsiba folyamatosan kiabálva rohangált az utasokat is zavarva szülői fegyelmeztetés nélkül.”
 • 39. moose 2013. április 07. 10:12
  „Az ember minél inkább korlátozza a kutyát a civilizációtól, annál inkább kiszámíthatatlanabb lesz. Sokan azt hiszik: Persze van egy nagy kert, ott majd el lesz, szaladgálhat. De épp ésszel belegondolva hiába nagy az udvar, ha ott a kutyát semmilyen külvilági inger nem éri. Nem találkozik idegen emberekkel, kutyákkal. Ezért mi történik ha egyszer kiszabadul, szerencsétlen jószág megvadul mert hirtelen számára kitágul a világ, amitől megijed és vagy elszalad, vagy pedig félelmében támadni fog. Ez egyszerű pszichológia. Ha egy embert megfosztanak a szabadságától, ugyan úgy megkattan és elvadul. Ne feledjétek nincs rossz kutya. Rosszul nevelti, annál inkább. A másik pedig vissza lehet tekinteni az összes erőszakos hírekre. Jó ha évente néhány kutyatámadás van, evvel ellentétbe az ember pediig a saját családját bántalmazza s erőszakolja. A kutya csakis úgy viselkedik, amilyen bánásmódot kap a gazdájától.”
 • 38. Muaddib 2013. április 06. 22:34
  „15. sx486
  " A világon nincs annyi kutya mint nálunk.
  Pedig lehet kutya nélkül is élni.
  Fejlettebb országokba nem tartanak ennyi kutyát."

  Milyen fejlett országokról beszél, összeszámolta más országokban mennyi kutya, van?!
  Facebookon rengeteg külföldi kutyásokkal tartom a kapcsolatot és legyen nyugodt, sokan vannak, akik kutya nélkül nem is tudják elképzelni az életüket.
  Annak, akinek nincsen saját kutyája, amivel igazán családtagként törődik, az jobb ha inkább csöndbe marad, mert nem tudja mit beszél.
  2013 májusba lesz kutya világkiállítás Budapesten, a BNV területén nézd majd meg mennyi külföldi nevező lesz.
  Akik engedik kóborolni a kutyát azok nem csak a kutyatartásba, hanem az élet minden területén felelőtlenek. Pld Gyereknevelés,autóvezetés,stb.
  Nagyon nem fer dolog általánosítani.
  Mindenki maga döntse el, hogy akar e kutyát tartani!
  Ennyi butaságot, amit itt olvastam tisztelet a kivételeknek hát nem semmi.”
 • 37. scilla 2013. április 06. 20:31
  „Ronin, nem vagyok beteg. Csak amíg egy rozsdás szög okozta kis sebből is lehet vérmérgezés, ha nem kezelik időben, úgy egy sima harapástól is lehet veszettség. Ami 100 % halálos. Amennyiben nem kapja meg az öt oltásból álló sorozatot. A rozsdás szögnél is lehet mázlija az embernek, meg a kutyánál is. Remélhető, hogy be volt oltva, de mivel hasonlót láttak már másfelé is kóborolni (a vasútállomás elég távol van ettől a helytől), hát nem lehet tudni, hogy ugyanaz a kutya volt-e, és hogy máskor is "csak" kiszökött, vagy egy lepattintott állatról van szó, akiről esetleg nem gondoskodtak, hogy be legyen oltva. Mivel pl. a hely erdő közelében van, rókákkal is összefuthatott, és bár a rókákat elvileg etetik valami gyógyszerrel - ettől függetlenül még nem árt az óvatosság. Ezért írtam, hogy csak látszólag olyan veszélytelen. A megye pedig, gondolom, nincs tele a hírrel, de szerintem annyi felelősséggel tartozik az is, akit megharapott, hogy felhívja a figyelmet a veszélyre, különös tekintettel arra, hogy mások is megerősítették abban, hogy nem egyedi eset a kutya kóborlása (már, ha ugyanarról van valóban szó). Nem a gazda fejét követeli, csak nagyobb nyilvánosságot kért a dolognak, hátha megúszhatja az oltást, és hátha megakadályozhatja a további hasonló baleseteket. Szerintem nem én vagyok a beteg attól, hogy azt gondolom, ilyen hír már sokaknak nem is jelent semmit, mert csak az a hír, ahol valami nagyobb katasztrófa történt. Ha te nem ilyen vagy, akkor nem vonatkozik rád - de túl sokan vannak olyanok. Hála Istennek, olyanok is vannak, akik megértik, miről van szó, amint kiderül a hozzászólásokból.”
 • 36. kustela 2013. április 06. 19:19
  „32. RONIN 2013.04.06. 17:09

  Szerintem úgy értette, hogy manapság az a hír, ha valakit konkrétan lekaszabol a kutya. Az, ha csak megkap valakit, nem olyan "nagy szám", pedig az egész sokszor csak a szerencsén múlik.
  Egy kezemen össze tudom számolni, hogy az utóbbi években hányszor hallottam kutyatámadásról hírt. Mindegyik vagy végzetes volt, vagy nagyon-nagyon súlyos. Pedig ha minden (az ehhez hasonló alattomos odakapásokat is beleszámítva) bekerülne a hírekbe, akkor talán jobban odafigyelnének az emberek.
  A hangnem "válasz" volt. Nem tudom, Téged mennyire harapott meg, vagy mi történt, mert nem részletezted, de az a véleményem, hogy Neked is fel kellett volna hívni rá a figyelmet, mert ott és akkor Te voltál az áldozat. Nem az a megoldás, hogy "lehúzod" más baját, csak mert a Te esetedtől "nem visszhangzott a megye".
  És ami még a történethez hozzátartozik: én azon az úton vittem a gyerekemet a családi napközibe, ahogy sok más anyuka is. Ha ez a kutya egy kismotoron ülő kisgyereket harap meg/szabdal szét, akkor az már elég nagy hír? Az már megyeszintű lenne? Kicsit tovább kell látni a fánál.”
 • 35. netili 2013. április 06. 19:14
  „Akkor mi is volt a nyakában? Lánc vagy kötél? Azért ezt nem nehéz megkülönböztetni!
  "mankapunka" te komolyan ilyen gonosz vagy vagy csak a szöveged?”
 • 34. nága 2013. április 06. 18:44
  „Sosem az állat a hibás, hanem a gazda, volt gazda, gazember ember stb. A magyarok primitívsége megmutatkozik a hobby- és egyéb állatok tartásában is. Tényleg minek annak kutya, aki láncra veri, éhezteti, nem telepít neki kutyaházat a tél elviselésére, megcsonkítja a fülét, farkát, átvágatja a hangszálait, veri, kidobja. A kutyák, macskák stb. szenvedéseinek elejét lehetne venni, csak akarni kellene a hatóságok részéről is! A sintértelepeket meg kellene szüntetni. Állatotthonok kialakítását kellene támogatni /legalább annyit, ahány "nemzeti dohányboltot" ki akarnak most alakítani a felesleges, egészségromboló emberi szenvedély kielégítésére/. Az állatotthonok 3 műszakban működhetnének, az ápolók, állatorvosok, őrszemélyzet stb. köz-alkalmazotti fizetést kapnának /ez még a munkanélküliség csökkentéséhez is hozzájárulna kis mértékben/. Emellett szükséges lenne az Állatrendőrség felállítása /van, ahol ez már 100 éve jól működik/. Hathatósabb jelenléttel működhetne az 1-2 év óta létező Állatvédőrség is! Ezenkívül folyamatosan ellenőrzi szükséges a kutyák és egyéb állatok állattartási körülményeit, a kutyák oltását, chipezését. Szigorúan büntetni kell a gazdának nem nevezhetőket és kiszabadítani kezeik közül a meggyötört állatokat.
  A cikkben szereplő hölggyel együttérzek és tesi-lelki gyógyulást kívánok neki!
  Sopron miért nem alapít már állatotthon??? Tavaly írták azt a hírt, hogy kettő is lesz. Hol vannak? Mi lett velük?”
 • 33. zoli76os 2013. április 06. 18:04
  „Nah ezeket a kutyákat kell levadászni !”
 • 32. RONIN 2013. április 06. 17:09
  „30. scilla 2013.04.06. 15:27

  " Bár lehet, hogy te szívesebben olvasnád, hogyan tépett szét valakit a kutya ... "
  Te beteg vagy!”
 • 31. prakker 2013. április 06. 16:40
  „Mindig és minden ilyen, vagy hasonló esetben az állat gazdája a felelős. Sajnos ma Magyarországon nagyon kemény törvények vannak, és nagyon keményeket hoznak, de senki sincs aki betartassa őket. Bezzeg az alkotmány úgy módosítják ahogy akarják. Pintér tábornok rendet ígért, hát az ígéret, az úgy szép ha be is tartják.”
 • 30. scilla 2013. április 06. 15:27
  „Igazából a kutya hátulról támadott, ásó elővételére esély se lett volna - amennyiben lett volna ásó.... A gazdik sem biztos, hogy hibásak, ha egy kutya menni akar, kilóg, sajnos. A gáz az, hogy hiába nézi meg a környéket, ha hasonló leírású kutyát láttak már a vasútállomásnál is, tehát ki tudja, honnan lépett meg. Azért a gazdi felismerné a leírásból szerintem, hosszabb szőrű, meg hát talán tudja, hogy akkor reggel éppen megpattant otthonról, és akkor viszont jó lenne, ha jelentkezne, mivel az oltássorozat valóban elkerülhető lenne, ha meglenne az oltási könyv.
  Ronin, gratulálok, nyilván ismerős kutya volt, akiről tudod, hogy oltva volt, vagy szerencséd volt, vagy bazijó immunrendszered elintézte magában a dolgot. Egyszer a hörcsögünk megharapott egy vendégkisfiút, nagyi volt vele, mi éppen vendégségben voltunk. Nos: megyéken keresztül kutattak fel bennünket, nem a megye, hanem a Dunántúl volt teli vele... De valahogyan nem tudtam neheztelni az anyukájára, aki aggódott....
  Bár lehet, hogy te szívesebben olvasnád, hogyan tépett szét valakit a kutya - de hidd el, akivel történik, annak éppen elég sokk az is, ha hátulról letámadja egy német juhász - és a sokk után az is eszébe jut, hogy akár egy anyuka is lehetett volna a helyében, gyerekkel. Jobb az ilyen kutyát megtalálni.
  Lényeg, hogy jó lenne az az oltási könyv.”
 • 29. 621 2013. április 06. 15:12
  „Rosszul tudom, hogy jan 1-től chip kellene hogy legyen benne... Ha nem, sok pénz a gazdi bukszájában, vagy állatmenhely....”
 • 28. BLA 2013. április 06. 14:51
  „Porazon a kutya!!!! vagy buntetes, vagy sinter, jobb esetben a vadasz kilovi. Nagyon helyes!!
  A kutya eloszor is allat! Ne tevesszuk mar ossze az emberrel! Kutya<moderálva> olvassatok mar arrol is hogy uriti a betegsegeket a kutya. Mindenkinek megvan a joga szeretni, ne bantsa, kinozza senki oket, de az en emberi jogaimat is tartsa be a gazdi, vagy ne csodalkozzon azon, ha a szabadon randalirozo kutyaja eltunik.”
 • 27. nyusz 2013. április 06. 14:31
  „Egyetértek Furiosoval,és Barkával is. Minap volt,hogy sétáltattak 1 magyar vizslát,porázz nélkül ,és a kutya elkezdett felénk jönni,és morgott.Kértük a kutya gazdáját tegye rá a porázt, no kérem mivolt a válasz:-nem bánt,és szabályszerüen szembe röhögöt. ,és akutya elkapta a bokám, Semmi reakcio a kutya gazdája felöl. Erröl ennyit”
 • 26. Mankapunka 2013. április 06. 14:25
  „Egy gyalogsági ásó elfér egy női táskában profi10. :)”
 • 25. Tinilla 2013. április 06. 13:56
  „Na látom itt a tavasz, gyorsan szedjük ám elő az összes kutya<moderálva>ros meg támadásos sztorit. Az még soha nem tűnt fel senkinek, hogy télen meg ősszel ilyet soha sem lehet olvasni? Mindig csak nyáron meg tavasszal.”
 • 24. WeiseÖdenburg 2013. április 06. 13:30
  „a kutya tartást vizsgához kellene kötni,mint az emberek és a kutyák érdekében.A gazdit kellene láncra verni pár hétre.
  A jellem nem lehet erős,sunyi módon lapít és nem siet az oltási bizonyítványt bemutatni.”
 • 23. RONIN 2013. április 06. 13:30
  „Engem is megharapott mégsem visszhangzik tőle a megye...!!!!!”
 • 22. 1x2=? 2013. április 06. 13:17
  „14
  Igazad van!”
 • 21. mario02 2013. április 06. 12:19
  „Ilyenkor miért nem szólnak hozzá azok a nagyokos "kóborkutya védők" akik mindig szidják a csúnya, buta vadászokat? Nah ezért kel kilőni a kóbor ebet!!!!!”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztrák sofőr gázolt a zebrán Sopronban

Az autós fékezés nélkül ütütte el a 63 éves asszonyt Sopronban. Tovább olvasom