Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Kutya-baj: Egy éve vitáznak róla

Jakab Lajos állítja, tudatosan hergeli kutyáját szomszédja, Nagy Tiborné. Az asszony azonban ezt nem ismeri el. Fertőrákoson egy éve nincs nyugalom a két szomszéd között.

– Linda fajtiszta német juhász, az apja több nemzetközi verseny győztese – mondja Jakab Lajos, miközben simogatja kutyáját.

– Érthetetlen számunkra, hogy szomszédunk miért nem békél meg vele, pedig egyébként barátságos, de már ott tart, hogy – a sok szekálás hatására – rendkívül érzékennyé vált. A szomszéd rendszeresen inzultálja, szerintem ez már állatkínzás.

Jakab Lajos részletes listát vezet arról, mikor mi történt a szomszédasszony és kutyája között. Azt mondja, attól fél, előbb-utóbb valami baj történik, s akkor őt veszik majd elő.

– Tettem panaszt a polgármesternél, a helyi jegyzőnél, de nem történt semmi, sőt, a Soproni Rendőrkapitányságon is. Kijöttek, ígérték, hogy intézkednek, remélem, így is lesz. Lassan egy éve állandó idegi-fizikai terhelés alatt élünk, pedig mi nem tettünk semmi rosszat.

A szomszédban éppen festettek ottjártunkkor. Nagy Tiborné nem örült látogatásunknak, de azért beljebb invitált bennünket.
– Nézze, mi állatbarátok vagyunk. Nem igaz, hogy bántalmaznánk a szomszéd kutyáját. Arról nem tehetek, ha a hátsó kertbe megyünk valamiért, akkor állandóan ugat. Nekünk is volt kutyánk, de éppen a békesség kedvéért a közelmúltban elvittük vidékre.

A Soproni Rendőrkapitányságon megtudtuk, valóban tett bejelentést Jakab Lajos, ügyét kivizsgálták, de bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel, ezért lezárták. Jakab Lajos vélt vagy valós igazáért polgári peres eljárást kezdeményezhet.

Horváth Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alacsonyabb áron sincs érdeklődő

Meghirdették az apartmanházat, de a piac nem reagál a kísérletekre. Tovább olvasom