Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Kutatók éjszakája Sopronban is - fotók

Az egyetem idén is minden korosztály számára rendkívül változatos és nem mindennapi élményeket kínáló programokkal készül a Kutatók Éjszakájára Sopronban.
– Az egyetem idén is minden korosztály számára rendkívül változatos és nem mindennapi élményeket kínáló programokkal készül a Kutatók Éjszakájára. Kicsik és nagyok személyesen találkozhatnak a kutatókkal, kipróbálhatják eszközeiket, találmányaikat, megismerhetik a munkájukat előadások, kiállítások és tudományos-szórakoztató programok keretében – mondta prof. dr. Neményi Miklós, a Nyugat-magyarországi Egyetem tudományos és külügyi rektorhelyettese sajtótájékoztatóján. – Szeptember 28-án, pénteken délután 4-kor az egyetem botanikus kertjében nemrég átadott Ligneum Látogató Központban nyitjuk meg az eseménysort.

Kutatók Éjszakája Sopronban - 2012. Fotó: Magasi


– Idén az ország huszonhét városában lesz Kutatók Éjszakája program – tette hozzá a NYME szervezőbizottsága nevében dr. Németh Róbert intézetigazgató. – Ebből hat városban – Sopronban, Mosonmagyaróváron, Győrben, Szombathelyen, Székesfehérváron és Zalaegerszegen – a NYME égisze alatt zajlanak az események. Százhat oktató-kutató várja az érdeklődőket, száznegyvenkilenc programmal.

Both Ágota, a faipari kar koordinátora és prof. dr. Lakatos Ferenc ízelítőül elmondta: 2012-es pneomobilt éppúgy láthatunk majd, mint zenélő fákat. Talajvizsgálatokon is részt vehetünk, megismerkedhetünk az ökológiai lábnyomunkkal, s mikroszkóp alá tehetünk rovarokat. Lesz éjszakai lepkegyűjtés is. Tavaly például ennek során fedeztek fel addig hazánkban ismeretlen lepkefajt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorozatos betörések a Fertő parton - figyeljünk

A fertődi polgárőrség felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy elszaporodtak a betöréses lopások, és… Tovább olvasom