Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Kultúrözön: kezdődik a Soproni Tavaszi Napok

Országosan elismert művészek és helyi kiválóságok lépnek fel 2013 tavaszán is Sopronban.

- A Tavaszi Napok egy különleges rendezvénnyel: a Tükör Nőknek című programmal kezdődik – mondta el Horváth Zoltánné, a Pro Kultúra igazgatója. - A rendhagyó nőnapon a digitális technika legújabb vívmányaival is megismerkedhetnek a hölgyek, lesz facebook profilépítés, állásinterjúra felkészítés, pénteken este Soma, szombaton pedig a protokoll nagyasszonya: Görög Ibolya tart előadást a Liszt-központban.

 A Soproni Tavaszi Napok március 8. április 14-e között tart. A részletes program itt érhető el >>


Ha már a nagy neveknél tartunk: az idén 25 éves Csík zenekar harmadszor lép fel nálunk. Az előző évek tapasztalatai alapján nagyon szereti őket a soproni közönség, mindig teltház fogadja, és vastaps jutalmazza a zenészeket.

Éppen ezért nagy megtiszteltetés a számunkra, hogy a negyedévszázados jubileumon is elfogadták a meghívásunkat - folytatta az igazgató. - Hasonlóan nagy öröm, hogy a világhírű izraeli zongoraművész: Keren Hanan is fellép a Liszt Fesztiválon, a kórusünnep című rendezvényünkön pedig Dobi-Kiss Veronika énekművész lesz a sztárszereplő.

Ennek a programnak az a célja, hogy a fiatalok megtapasztalják a közös éneklés örömét és megismerkedjenek a magyar kóruskultúra hagyományaival. A komolyzene szerelmeseinek idén is koncertet adnak a soproni művészek a Kecske-templomban, Haydn: Megváltónk hét szava a keresztfán című művét adják elő.


A kezdetek:

 1983-ban Sopron első vidéki városként csatlakozott a Budapesti Tavaszi Fesztivál rendezvénysorozataihoz. Azóta minden tavasszal igazi programdömping várja a városba látogatókat és az itt élőket. Idén az átlagosnál hosszabb, másfél hónapos lesz a fesztivál.


Varga Gábor jazz zongorista is visszatérő vendég nálunk, lemezbemutató koncertet tart jazztriójával és zenésztársaival, de április elején Vári Bertalan is eljön Sopronba. Az Experidance korábbi szólistája, koreográfusa most új társulatával a Varidance-szel lép fel, és a táncparádéban közreműködnek a Kutyakölykök is.

A Soproni Petőfi Színház társulatának is kulcsfontosságú szerepe lesz a Tavaszi Napokon. Igazi kavalkád fogadja majd a színházba látogatókat, országos és nemzetközi hírű produkciókat nézhetnek meg a Teátrumi Színözön rendezvényen. A Magyar Költészet Hetén pedig a verseké lesz a főszerep, az előadások mellett tartanak például egész napos versmondást is.

Idén sem maradnak ki a kiállítások a programból: Fekete György Kossuth-díjas belsőépítész, iparművész grafikáit, kisplasztikáit, könyveit a Festőteremben láthatják majd, de egy soproni nagyapa és unokája is a vendégünk lesz – tette hozzá Horváth Zoltánné. Nagy Csaba 2002-ben lett az „Év Természetfotósa", míg unokája: Kurucz Ádám tavaly „Az Év Ifjú Természetfotósa" címet, valamint a közönségdíjat nyerte el.

Gyönyörű képeket láthatnak a gyerekek és a szüleik a Nemzetközi Gyermekkönyvnapokon is. A rendezvényen részt vesz például az a fiatal, Sopronban élő képzőművész, aki a legújabb Süsü könyv illusztrációit készítette. Lesz könyves kalandpark, könyvárusítás és szerepelnek gyermekkönyvszerzők is a programon. 

Ízutazás is lesz majd. Vásári forgatag, előadások, kóstolók – most is rengeteg finomságra számíthatnak, akik eljönnek a gasztronómiai programra a Liszt-központba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni MSZP: Orbán Viktor lovasszobrot Sopron Főterére!

Reméljük mindenki jól szórakozott, csak az a baj, Sopron helyzete csöppet sem vicces - közölte az… Tovább olvasom