Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Kulturális Örökség Napjai Sopronkövesden

Fertő-part - Szeptember 17-18-án ismét megrendezik a Kulturális Örökség Napjait, ami keretében számos kiállítást, bemutatót és előadást tekinthetünk meg.

A tavalyihoz hasonlóan idén is megrendezik a Kulturális Örökség Napjait, a rendezvény egyfajta mozgósító akció, mely a polgárokban erősíti a kulturális örökség megóvásának igényét. A fertopart.hu az alábbiakban részletezi a rendezvény sopronkövesdi helyszíneit és programjait:

- Plébánia:
"Sopronkövesd Meseországban" - Bábelőadások, zenés és egyéb kreatív programok gyerekeknek (játszóház, bábkiállítás, arcfestés, diafilmvetítés, idősek mesefelolvasása, lovaglás, ugrálóvár, aszfaltrajz verseny, védőnői előadás, Pacsirta foglalkozás, gyermektáncház, stb.) A meseíró pályázatra készült művek kiállítása, különféle technikákkal készített bábok, bemutatása, melyek közül a legsikeresebbeket beválogatják egy majdani bábelőadásba. Reinhoffer Gábor és Wittmer László fotókiállítása Nagylózsról.

- Horgásztó:
A rendezvény nyitányaként menetzene a templomtól a horgásztóig a tatabányai fúvósok részvételével. A „Fut a falu" reggeli futóverseny befutója. A fúvósok és a futók megérkezése után hivatalos megnyitó. Hajómodellezők bemutatója. Délutáni fúvóskoncert. „Napbanéző" Szalai Tamás csillagász előadása fényes nappal. (Rossz idő esetén a tatabányai fúvósok koncertje és a csillagászati előadás a Fehér Csárdában kerül megrendezésre.)

- Túra:
"Pásztor kép túra". Szent Vendel a pásztorok védőszentje domborművének leleplezése az eredeti már nem létező erdei kép helyén. A túrázók megérkezése után a „Pásztor kép" felszentelése. A Pásztor kép történetének ismertetése. A túrát a szobor alkotója Kottrik Zoltán helyi lakos vezeti. A Túra vasárnap reggel a Fehér Csárdától indul. Csatlakozási lehetőség a kápolnánál. A túra menetideje kb. 5 óra, plusz a felszentelés.


A cikk folytatása, részletes programok >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Railjet próbajárat Sopronban

Szeptember 21-én, szerdán Sopronba érkezik egy Railjet különvonat. Tovább olvasom