Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Különdíjat nyertek az éjszakai futóversenyen a soproni gyermekotthon lakói

Különdíjat nyertek az éjszakai futóversenyen a soproni gyermekotthon lakói
Különleges megmérettetésben vettek részt a gyermekotthon lelkes fiataljai, a célban pedig még egy nem várt ajándékban is részesültek.
Egyedülálló panoráma, elszánt futóközösség és jótékonykodás fogadta a Várban éjjel megrendezett Generali Night Run résztvevőit szombaton.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központ kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a gyerekek aktívan töltsék el szabadidejüket, például rendszeresen sportoljanak.

A lakók közül több tinédzser most arra is vállalkozott, hogy az augusztus 4-i Generali Night Run keretében mérettesse meg magát. A Generali Biztosító Alapítványa 2011 óta támogat gyermekotthonban élő gyermekeket: Mosolyvadász programja keretében egészséges életmódot, készségfejlesztést, önismeretet és tehetségfejlesztést tanítanak országszerte sok száz hátrányos helyzetű gyermeknek. Ennek része a sportolás is.

A soproni gyermekotthon kis lakói már a nyári, balatonfüredi futóversenyen is megmérették magukat, a legjobb futók pedig most Budapesten álltak rajthoz.
A futóversenyt az ország egyik legkülönlegesebb sporteseményévé tette, hogy a legszokatlanabb időpontban, éjszaka rendezték meg Budapesten. A futam a korábbi évekhez képest most még változatosabb útvonalon haladt: a Várkert Bazárból indulva végigvezette a futókat a budai rakpart legszebb részein, hogy aztán a Budai várat érintve, egy jóleső körrel térhessenek vissza a kiindulási ponthoz.

A fiúk számára nem volt ismeretlen a kihívás, hiszen a kosárlabda és a foci mellett többek között rendszeresen futnak is. Részben ezért gondolta úgy Generali a Biztonságért Alapítvány, hogy a futóverseny résztvevőinek terveit különdíjjal és pénzjutalommal támogatja.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az erdélyi kóruséneklés küldetését teljesítik - videó

Az erdélyi kóruséneklés küldetését teljesítik - videó
A sepsiszentgyörgyi Pro Musica Kamarakórus lépett fel az Esterházy-kastély díszudvarán. A magyar és… Tovább olvasom