Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Különdíj közösségi (bor)marketingért

Sopron - Különdíjjal jutalmazták a Soproni Bormarketing Műhely Kht. munkáját. Az elismerés azért egyedülálló, mert a Magyar borok évkönyve szerkesztősége először adott díjat közösségi marketingért.
A Magyar borok évkönyve szerkesztősége harmadik éve ítéli oda „Az év bormarketingje" címet. Az idén a választás a Pannonhalmi Apátság pincészetére esett, de rendhagyó módon egy különdíjat is kiadtak, amelyet az a Soproni Bormarketing Kht. vehetett át, amely az országban elsőként alakult meg 2001-ben.

– Ezzel az elismeréssel azt a hatéves munkánkat értékelték, amelyet a helyi borászokkal együtt végeztünk a borvidék elismertetéséért – mondotta Rigler Zsolt, a kht. ügyvezetője. – A közösségi marketing gyakorlatilag ismeretlen volt az országban, hasonlóra csak a nagy hagyományokkal rendelkező bortermelő országokban – Ausztriában vagy Németországban – találunk példát. A legfontosabb feladatunknak az összefogás megteremtését tartottuk. Az elmúlt években számos kiadványt – és egy, a borvidékről szóló reprezentatív könyvet – készítettünk, megjelentünk kiállításokon, fesztiválokon, bemutatókon, hazai és nemzetközi borversenyeken és imázshirdetésekkel növeltük a borvidék hírnevét. Megszerveztük a Kékfrankos Nyár rendezvénysorozatát, és a mi nevünkhöz kötődik az évről évre megrendezésre kerülő Országos Bormarketing Konferencia is. Közben a borok minősége együtt fejlődött a marketinggel, amelynek középpontjában a kékfrankos áll. Tudatosan építünk erre a márkára.
A bormarketing kht. pályázatokból, önkormányzati támogatásból és a borászok által befizetett díjakból tartja fenn magát.

A Rigler Zsolt vezette Soproni Bormarketing Műhely Kht. munkáját különdíjjal jutalmazták.

– Számunkra fontos, hogy a város közössége is magáénak érezze azt az évezredes kultúrát, amelyet a szőlészet és a borászat képvisel – folytatta Rigler Zsolt. – Mint ahogy a borászok is tudják, a város háttere nélkül egyedül lennének. Sopron és a bor egyet jelent.

Olvasóink írták

  • 2. kaka-du! 2008. január 03. 15:11
    „Hö, király!!!”
  • 1. dawinD 2008. január 02. 12:27
    „grat”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban készül(het)nek az uniós műsorok

Sopron–Budapest - A soproni regionális stúdióban a jelenlegi közéleti magazin mellett más… Tovább olvasom