Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Kukakörkép Sopronban. Ön elégedett? Szavazzon!

Sopron - A szűk belvárosban egymást érik a szemetesedények, de a kívül eső városrészekben nem volt ennyire bőkezű a Sopron Holding. Kukatúrára indult a kisalfold.hu - Ön szerint elég, amennyi van? Szavazzon!


Bosszúsan vettük tudomásul ma reggel, hogy orrfújás után húsz percen keresztül kellett cipelnünk használt papírzsebkendőnket, mert nem találtunk kukát a környéken. Végül a Várkerületen szabadultunk meg tőle, mert ott minden 10 méteren áll egy szemetes. Körútra indultunk, hogy feltérképezzük a város kukahelyzetét és megállapítottuk, a belváros „tömve van" szemetesedényekkel, az itt sétálók szinte minden sarkon kulturáltan kidobhatják a szemetüket. 

Kukagaléria!

A belvárostól távolabb eső részeken, (főleg az új lakótelepeken) azonban nem voltak ilyen bőkezűek az edényeket tekintve. Itt simán lehet egy kilométert is baktatni szeméttel a zsebünkben. Ehhez képest egy kicsit talán túldimenzionáltnak is véltük a Várkerület kuka-zsúfoltságát.

Önt bosszantja néha, ha órákig a zsebében őrizgeti a gyerek csokipapírját? Hová szeretne több gyűjtőt? Szavazzon!

 

Olvasóink írták

 • 14. mitirjak 2009. április 03. 15:49
  „A Jerevánon az illetékesek amikor ürítetek a Kodály 2-3 között.Elvitték a gyűjtő edényeket a Spár mellé a ját-
  szótérhez,így egy kupacba van több gyűjtő edény!Hozzáfűzném,a k.ürülék gyűjtők feleslegesek!A k.tartók
  inkább szana-széjjel sz...ssák a kutyáikat,mert arra lusták,hogy összeszedjék az állataik után az ürüléket.
  Ez is az állattartás rendjébe sorolható!”
 • 13. látó 2009. február 04. 21:26
  „A szemetelés a fejekben dől el..a Holding rajtatok nem segít...neki az az érdeke, hogy minél több kukát helyezzen ki, akár méterenként egymástól, aztán extra profittal kifizetteti az Önkorival..aki lassan elkérheti Strauss Kahn telefonszámát a pénzügyminisztertől...”
 • 12. Bokk 2009. február 04. 17:53
  „Egyetértek yello-val,
  illetve még annyi, hogy nem azt kell várni, hogy minden nap köztisztasági alkalmazottak takarítanak, viszont a szemetelők büntetésére nagyobb erőforrásokat lehetne összpontosítani, szerintem kitermelné az árát...”
 • 11. yello 2009. február 04. 16:18
  „Nem tudom Telepathia, nem tudom. Azért ebből kiérzem a magyaros mentalitást, hogy jogunk van, kötelezettségünk nincs. Azért mert a járda közterület és azért mert egy alulszocializálódott ember oda végezteti kutyájával a dolgát vagy oda dobálja a csikket attól még én lehetek olyan, aki akár naponta is felszedi a háza/üzlete előtt és kidobja a megfelelő helyre, ha jön utcagondozó, ha nem. Nem ez az elvárható, de miért ne tenném, mit veszíthetek? Semmit. Miért van a többségben benne ez a: ha más sem akkor én sem? Miért nem lehet panaszkodás helyett cselekedni - legalább néha?
  Hiszen ti is láthatjátok, hogy a város gyakorlatilag történelmének mélypontján van...”
 • 10. Telepathia 2009. február 04. 15:34
  „Az előttem szóló megállapításaival nem érthetek egyet, mert az üzletek, tulajdonosai, bérlői nem a felelötlen járókelők, szemetelők, kutyatulajdonosk, piszkai és csikkjainak összedsére szerződtek.Arról nem is beszélve, hoygy a társasház előtti takaritás valóban a lakóközösség feladat, de nem naponta és óránként.
  Erre szolgálna a jól megszervezett utcagoondozói hálózat, Ahogy azt korábban a Ferencz József téren, a később a Beloiánnisz téren hiánytalanul a turisták megelégedésre a keletkezett szemetet összesöpörték és beraktár tároló edényükbe. Jelenleg a Fő téren és Várkerületen egy héten egy -a szemetes város képét nyugtázzzák.kettő alkalommal megjelenik a köztisztaságért felelős autó. De ez kevés, ettől még sajnos szemetes marad a város. Sopronba látogató külföldiek és a hazai turisták a napszak miden órjában megtapasztahatják, hogy rengeteg szemét és cigaretta csík- táróló edények ellenére -disziti a történelmi város frekventált területeit.”
 • 9. yello 2009. február 04. 13:58
  „5. Telepathia: az a díszburkolat (Várkerület) direkt ´antik´ hatású kövekkel lett kirakva, nagyobb közökkel, szép is, de azért az üzletek tulajdonosaitól/bérlőitől elvárható lenne, hogy a csikkeket szedegessék ki a portájuk előtt.
  Gondolom, hogy nem az alkalmazottak dobálják el, de ha a havat kötelessége (!) eltakarítani, akkor a szemetet is illene. Nem olyan megerőltető ám.
  A kuka kérdés valóban érdekes, egyes városrészek (Aranyhegy - Rákosi - Ív utca) tényleg kukamentes övezetek, ki érti miért.
  A rászóláshoz annyit, hogy a múltkor legorombítottam egy öregembert, mert krahácsolás után a járdára köpött egy bazi nagy slejmcafatot, adni akartam neki papírzsepit is a következő alkalomra....szerinted még kinek állt feljebb?”
 • 8. joco 2009. február 04. 06:31
  „Bokk: igazad van, de ha rászolnál az "eldobora" lehet, hogy meg is verne.
  Az állomási -és a hasonlo "nyilt" tárolásu -kukáknál leginkább a lakok és az oda máshonnan-költség megtakaritási okobol- szemetet hordok a felelösek. Sokat utazok vonaton és igy naponta láttom, hogy a "helyi" lakok a kuka mellé rakják a szemetet, ill az oda "parkolni" érkezö kocsibol esetenként "zsákszámra" rakják át "felesleges" cuccaikat a kukába. . Jön a kukás és csak-jogossan- csak a kuka tartarlámát visszi el. Ami pedig ott marad az a szél szerte szét hordja.
  és a végeredmény: turistaként ide érkező- egyre ritkább- emberkék elöször városunkbol csak a mocskot és szemetet észleli.”
 • 7. Bokk 2009. február 03. 14:38
  „Egyetértek, nemrég láttam egy riportot, amit egy lovarda, "állatsimogató", stb. tulajdonosával készítettek, bemutatták a programlehetőségeket, a helyet, majd felhívták a figyelmet, hogy a telep teljesen "zöld", nem található kuka, a tulajdonos felfogása szerint, aki szemetet generál, az vigye is vissza, ahonnan hozta.
  Nem a kukák számán múlik, hogy pl. eltegyük a csokipapírt, ne a földre ejtsük a papírzsebkendőt, a kocsiból kidobott szemétről már nem is szólva. Vagy nézzünk körül a parkerdőben, pedig oda azért csak nem kellene kukákat kitenni...
  A csikkek eldobóira pedig külön rászállnék, és nem pénzbüntetés lenne, hanem egy nap csikkszedés, mondjuk a Főtér kövei közül. Biztos vagyok benne, hogy többet nem dobná el, de másokra is rászólna.”
 • 6. soproni 2009. február 03. 12:46
  „Nem csak a kukák hiánya miatt szemetes a város!Még akkor is tele lenne minden kutyapiszokkal,cigaretta csikkel,műanyag flakonokkal,pékárús zacskókkal és egyebekkel,ha minden utcasarkon lenne szemetes. Aki otthon megszokta a rendetlenséget és nem nevelték arra,hogy a környezetét is tisztán tartsa,az nem fogja kuka keresésével tölteni az idejét.”
 • 5. Telepathia 2009. február 03. 12:30
  „Bizony a soproniak többsége nem lehet elégedett. A kis Várkerület erősen szemetes az ujonnan lerakott téglák között, rengeteg cigaretta csik található. Nagyon nehéz azokat onnan eltávolítani. Utcagondozókra elnne szükség, mint régen. Ezáltal el lehetne érni, hogy rend és tisztaság elgyen a legfrekventáltabb területeken, a belvárosban Várkerületen, Széchenyi és Deaák téren. A Holding nem képes ezen feladatok
  naprakész elvégzésre.”
 • 4. Hozzászóló 2009. február 03. 09:24
  „Lehet, hogy a Várkerületen sok a kuka, de a belvárosban szintén nincs. Na meg aztán a Várkerületen meglévők is teljesen összevisszák, 20 méteren belül lehet 4 félét is látni a narancssárga és zöld műanyagtól kezdve a piros fémen át a feketéig. Túl nagy munka lenne ezt egységesen kezelni? Ha már annyira folyton nyilatkozik mindenki, hogy mennyire szívügye a városkép, meg a turizmus.”
 • 3. Csabazs 2009. február 03. 06:43
  „Szervusz joco!
  Így igaz!
  Az Újtelekiben rendszeresen hordja a szél a szemetet,reklám újságokat és szórólapokat!”
 • 2. joco 2009. február 03. 06:18
  „Nagyon valos a cikkbeli kuka"körkép". Vagyis tényleg nem a gyalogos forgalom "sürüssége" (nagysága) szerint telepitették a "kis"kukákat. De nagyon sok helyen gondok vannak a "nagy"kukákkal is: pld a vasutállomás elött egy "szabadtéri" kukatárolo van, ahol hetente legalább kétszer -és több napon át- szemét halmazt fujdogál szerteszét a szellő.Tehát mit is látt a városunkba érkező- egyre gyérülő létszámu- turista?
  MOCSKOT ÉS SZEMETET.”
 • 1. Csabazs 2009. február 03. 05:12
  „Teljesen Igaz amit a cikkben írtak!
  A Várkerületen sok, máshol meg alig van vagy nincs!Pl.: Újteleki utca,Táncsics utca...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iván: rendbontás nélkül ért véget a gárda demonstrációja

Iván – Véget ért a Magyar Gárda iváni demonstrációjának hivatalos része. A rendőröktől kapott… Tovább olvasom