Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Kránitz: Tartalmilag volt hibás a pályázat

Sopron - Műszaki és tartalmi hiányosságok állnak a soproni önkormányzat kórházfejlesztési pályázatának elutasítása mögött és nem a szocialisták – mondta el sajtótájékoztatóján Kránitz László országgyűlési képviselő (MSZP).

– Minden egyes elutasítás mögött rosszul megírt, vagy valamilyen okból hibás pályázat áll – reagált Kránitz László Fodor Tamás polgármester korábbi kijelentésére, amely szerint panasszal élnek az elutasított kórházfejlesztési pályázat miatt. – Fodor Tamás részéről tisztességtelen elvitatni tőlünk a jó szándékot és a segítőkészséget, és a pályázat szakmai hibái miatt elutasítást politikai célokkal magyarázni. Minden erővel azon dolgozunk, hogy a város kiemelt intézménye stabil lábakon állva működjön és további fejlesztések valósuljanak meg.

Kránitz László megjegyezte, nem szerencsés, ha a városvezetés úgy tüntetni fel, hogy a nyertes pályázatuk az ő sikerük, az elutasítás pedig a szocialisták bűne.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. Feri1 2009. április 07. 10:20
  „Először az utolsó kérdésre: talán nem hazudsz, csak csúsztatsz!

  Ez nem igaz.
  Ígért, és szerintem is hiba volt.
  Nem ők szervezik a tüntetést. Ha valaki tüntet a kormányod ellen, az csak a Fidesz lehet?
  Azt állítja, hogy nagy a gond. Akik okozták, azok álljanak félre, és bízzák olyanra, aki nem folytatná a hibák sorozatát.

  Egyébként tudsz róla, hogy az európai kormányok gazdaságélénkítő programjainak már van eredménye, ami az adóbevételeikben is meglátszik. Vajon milyen eredménye lesz az újabb megszorításoknak az állam bevételei szempontjából.(Tömeges elbocsátások, hitelek tömeges bedőlése, az emberek nem tudják majd fizetni a közműszámlákat =kisebb adóbevétel, több munkanélküli támogatás, több segély, amit v. adnak v.sem.)”
 • 29. Intel 2009. április 06. 22:06
  „A Te ellenzéked pedig hallani se akar reformokról...
  14.havi bért ígér!
  A kormányt tüntetésekkel sarokba szórítja...
  Na és azt állítja, hogy semmi gond sincs, csak ők kellenek az ország élére!

  Ki is hazudik?”
 • 28. Feri1 2009. április 06. 09:35
  „Intel
  Ez a Te kormányod, A demokrácia náluk mit sem jelent! POSZTKOMMUNISTÁK
  http://hvg.hu/velemeny/20090406_bajnai_brusszel/page2.aspx”
 • 27. adlerzsigabá 2009. április 05. 21:57
  „Faék”
 • 26. Intel 2009. április 05. 20:30
  „f.varga!

  Inkább lemondasz valamiről?
  Vagy a reformok hiánya végett bevállalsz egy állam csődöt?

  Nincs sok lehetőség...”
 • 25. f.varga 2009. április 05. 14:43
  „Bravó Kránitz elvtárs !

  Megcsináltuk ! Igen, igen! Adtunk a nyugdíjasoknak / is / egy nagyot! Adtunk nekik még egy lehetőséget, hogy ránk szavazzanak, igaz , hogy elvettük tőlük a 19.000.- Ft.-ot, elvettük a 13. havi nyugdíjat, elvettük a nyugdíjkorrekciót, a fűtéstámogatást, stb., de nem számít, hiszen nem élnek örökké, majd jön a köv. generáció, Őket még lehet megvenni pár forintért, vagy legalábbis ígéretekért! Huzzunk bele Kránitz elvtárs!
  Hogy adtunk a nagycsaládosoknak, meg a GYES, GYED.-eseknek,az már ráadás! Mindenki sorra kerül előbb utóbb! Megcsináltuk, igen , igen! Csak így tovább a lenini uton Kránitz elvtárs! Kitartás, már nincs sok hátra!”
 • 24. adlerzsigabá 2009. április 04. 22:54
  „Az ék egyike az egyszerű gépeknek két, többnyire szimmetrikusan összeillesztett lejtőből származtatható. Az ék igen régi eszköz, használata a messze történelem előtti időkben kezdődött. A régi rusztikus bútorok, kocsik, faépületek kötőeleme igen gyakran a fa-ék.”
 • 23. Intel 2009. április 04. 20:38
  „Ne gondold, hogy eltudod terelni a figyelmet a város vezetés munkájáról!
  Még akkor sem, ha az összes Mágel és Balogh Judit képviselők szimpatizánsai, sőt kollégái fogják itt osztani az észt!
  Keresheted a hibákat, hozhatód ide az országos politikát, de a Soproni emberek érzéseit nem tudod megváltoztatni arról, hogy amit tettek 3 év alatt, az egyszerűen várost romboló!
  Tönkre tették Sopront, eladósították legalább 20évre, és felélték a jövőt!

  Ezért vezetők fognak bíróságon felelni, ha feláll az új város vezetés!

  Sajnos 2010-ben újabb perek fognak kezdődni, ahol minden város lakó megismerheti milyen súlyos hibákat követ, követett el a jelenlegi város vezetés!”
 • 22. adlerzsigabá 2009. április 04. 19:52
  „Intel!
  Sajnos, nem kaptam Öntől érdemi reakciót. Pedig azért azt hittem....
  Tananyagunk most ez lesz: "szavazó gép" helyesen: szavazógép. (Az Ön által írt formula emlékeztet Kempelen Farkas sakk-automatájára. Az egy sakkozó gép volt.) "bakikat csinál". Csinálni általában a szobában felejtett kutya szokott, bár, ha meggondolom: esetleg Mágel kutyája?
  Helyesírása egyébként láthatólag sokat javult. No, nem leszek beképzelt, biztosan nem a leckék miatt! Az viszont örömmel tölt el, hogy használja a helyesírás-ellenőrzőt! (Azé´ abban se higgyen feltétel nélkül! A kontextus nagyon nem mindegy!)
  Üdvözlöm!

  Javaslom a következők megismerését. (Ha nem sikerül értelmezni, szívesen segítek :-))))

  Oktatási Minisztérium (A legfontosabb közös fejlesztési feladatok)
  ......képességterületek mindegyike közvetve vagy közvetlenül az élethosszig tartó tanulási képesség megalapozását, illetve a majdani felnőtt életben való eredményes boldogulást segíti. .................

  ........................
  o Az élmény és az öröm hozzákapcsolása a tanulás folyamatához - az aktív részvétel lehetőségének biztosítása, valamint az egyéni érdeklődés és haladási ütem figyelembe vétele.
  o Az önálló tanulási képesség kialakítása - az információszerzés és -rendszerezés teljes tanulási időszakot végig kísérő gyakorlása, valamint a birtokolt ismeretelemek egyre magasabb szinten történő integrálása.
  o Az elvont iskolai tudáselemek következetes összekapcsolása a diákok napi tapasztalataival és az életkoruknak megfelelő gyakorlati feladatokkal.
  o A megszerzett tudás hasznosságának megélése a felhasználás különböző szintű (közvetlen, analóg és kreatív) lehetőségeinek gyakorlása révén.
  o Kommunikációs és kooperációt igénylő csoportos munkaformák beemelése az iskolai tanulási, probléma megoldási és alkotó folyamatokba.”
 • 21. Intel 2009. április 04. 19:31
  „:)))

  Hajrá Fideszes szavazó gépek...
  Nekem eddig tetszik! Nektek is???
  Fodor és csapata megint bakikat csinál...
  Jövő héten kiderül.... :)))

  Adler sajnos a Gmail rosszul javítja a hibákat:)
  Én pedig nagyon nem szoktam ellenőrizni, biztosan te Office Word-öt használsz:))))))”
 • 20. adlerzsigabá 2009. április 04. 18:42
  „Intel 17

  Kedves Intel A ami lecke következik: (Csak apránként, hogy a tananyag ne legyen megterhelő.)
  1. "félre állíts" helyesen: félreállíts
  2. Elismerem. Legutóbb augusztusban, a Balatonban.
  3. Igenis! Virág elvtárs! Megértettem! A parancs, az parancs! A nemzetközi helyzet fokozódik az osztályharc élesedik.
  4. "szocialista város vezetés" helyesen: városvezetés. (Bár inteli értelemben érthető: Ön úgy gondolja, hogy ez egy szocialista város..... Tévedni tetszik. Ez a miénk is. Igaz, hogy " Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk." (Pelikán et.)
  "ápoló nő" helyesen: ápolónő.
  Mikolára ebben az ügyben én sem vagyok büszke.

  Fejéből kipattanó, indulati elemekből építkező gondolatait szedje rendbe! Mégiscsak antagonizmus, hogy kutya vagyok, lebukott proletár ("Elvtárs! Segítsd a lebukottat!" Ez egy idézet a mozgalomból Intel et.), aztán tegez, majd megtisztel a" Neked" nagybetűjével.
  Álljon már a tükör elé! Önmaga alakítja a hangulatot. Olyan, mint az óvodások. Be-be! Vérre menne egy-egy percemberke tettein, s nem látja a lényeget. Álljon itt egy tanulságos idézet egy olyan embertől, akit méltán ismer el a hálás utókor! Őt talán az a vád sem érheti, hogy Mágel kutyája.:-)))

  " Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami oknál fogva, ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bőlcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen." (Gróf Széchenyi István)"”
 • 19. Feri1 2009. április 04. 14:04
  „17. Intel
  Most kijött az igazi személyiséged. Ez nagyon durva volt.
  Primitív vagy és itt INTELligenciával kellene győznöd!”
 • 18. Feri1 2009. április 04. 13:56
  „Kedves Tancs!
  Azt szeretem bennetek, szocialista értelmiségiekben, hogy képesek vagytok a legegyszerűbb helyzetben is a másikat hibáztatni, elterelni a beszélgetést, elkenni a felelősséget.
  Mégis mit vársz, hogyan viselkedjen az ellenzék olyan országrombolók ellen, mint az újgazdag elit, akiknek már Kránitz elvtárs is tagja. Miért vállaljanak közösséget olyan emberekkel, akik csalással győztek a demokratikus választásokon. Az ország gazdaságáról hamis adatokat közöltek, és ami a legfelháborítóbb, ennek igazolására még törvényt is hoztak. (adócsökkentés, választás után egyből visszavonva). Miért vársz jobb kapcsolatot olyanokkal, akik megtagadtatták a magyart a magyarral. (nekem ez még most is fáj).
  Pillanatnyilag ez a kormányzó gazdasági elit kér az emberektől áldozatot és pénzt azokért a hibákért, amit ők követtek el, és ezt a felelősséget állandóan másra hárítják.
  Könyörgöm, ne védd őket, hanem inkább azon munkálkodjatok ott a baloldalon, hogy kiépítsetek egy olyan baloldali pártot (akár mszp-én belül is), amelyik alulról építkezve becsületes, lelkiismeretes, igaz emberekből áll!
  Köszönöm a jó kívánságot, így utólag már csak jó emésztést és kis súlygyarapodást kívánhatok viszont!”
 • 17. Intel 2009. április 04. 13:51
  „Adler kutya...

  1. Mondtam már, hogy kevés vagy ahhoz, hogy félre állíts...
  2. Több esetben lebuktál!
  3. A HospInvest Zrt.-t ne keverd a város ügyeibe!
  4. Szocialista a város vezetés ez tény, amit viszont elhallgatsz, hogy a HospInvest Zrt vezetői Mikola István érdekeltségébe tartozó körök alakítják!
  Maga Mikola is aktívan részt vett ennek a megalakításában!
  Na, és, hogy eláruljam Neked, az Egri kórházban több ápoló nő ismerősöm is dolgozik!

  A Fidesz ebben az ügyben nem olyan szent, ezért nem szólalnak meg, csak az ilyen naiv buta emberek, mint Te, akik az elhülyített társadalom egy részét képezik!”
 • 16. TancsKaszabell 2009. április 04. 12:59
  „Kedves Feri1 !
  Ismered a következő mondókát?:)
  "Kedves Ferenc, Magyar Királyi fegyenc,Ikva-sor kilenc."Sopronban ezt a mondást hallottam,nemrég.:):)
  Némileg komolyra fordítva a szót érdekelne a véleményed, persze hasonló komolysággal mint az előbbi.
  Hát bizony szerintem ezeket a kérdéseket a parlamentben, az ország érdekében semmittevő ellenzéknek kellene inkább feltenni.Tudod mit,nekik is!Kíváncsi lennék mit is válaszolnának és az mennyire lenne emberi szerinted.Ők is szoktak tükörbe nézni ,akkor amikor a mondókáikat gyakorolják?Szájjártató vezényletével?
  Már végignéztem ,hogy a parlament fideszes tagjai hogy állnak a számla juttatások tekintetében.Hát,
  nézd meg Te is.Aztán megbeszéljük,jó?Elég egyébként egy évet elemezni,mert bizony hét éve semmit
  sem csinálnak csak szabotálják az összes kormányzati intézkedést a szimpatizánsaik kártétele fel sem
  mérhető az intézményekben!
  Jó étvágyat kívánok az ebédhez! Utánna ejtözz Te is ,aztán válaszolj.Számítok rád!”
 • 15. Feri1 2009. április 04. 12:22
  „Kedves Kránitz Úr!
  Van Önnek lelkiismerete, erkölcsi érzéke? Érzi,hogy felelősséggel tartozik az ország gazdasági állapotáért v. sem?
  Ön csak úgy került be a parlamentbe, hogy a Fletó elvtárs beemelte maguk közé, mint megbízható munkaerő. Ezt többszörösen bebizonyította, hiszen rendre megszavazta a gazdaságot megfojtó, az embereket sanyargató, a főnökét megvédő és funkcióban tartó előterjesztéseket, törvényeket.
  Hát most sikerült feltennie az i-re a pontot. Támogatja az ország végső tönkretételét, az újabb megszorításokat. Gratulálok, sikerül az emberek millióinak zsebéből újabb sarcokat kicsalni, sikerül nyomorba dönteni sok ezer embert. Csak abba felejtettek el belegondolni, hogy ezáltal ismét fogyasztás csökkentésére kényszerítik a népet., tehát beleverik az utolsó szeget a magyar gazdaság koporsójába. Mindent megszorítanak, csak magukat nem. Mennyi pénzt keresett ez alatt a 7 év altt, mennyi számla nélküli juttatást vett fel cserébe azért, hogy ilyen állapotba hozták az országot?!
  Utolsó kérdésem: Kránitz Úr! Szokott tükörbe nézni?
  Választ nem várok, mert ilyen emberektől, mint maga úgysem hallnék igaz, emberi mondatokat.”
 • 14. TancsKaszabell 2009. április 04. 12:12
  „bomby(13) ra !
  Hát ,az az érzésem kevesebb lenne a politikum és az általa,nevében tett kár!
  A politikust is a tettei igazolják de minősíteni a választok szokták!”
 • 13. bomby 2009. április 04. 11:33
  „Kedves béka6,

  Ne gondold, nem ez a véleményem mindenkiről. Leginkább csak a tolvaj politikusokról.
  A második kérdésedre pedig bármit írhatnák, de teljesen értelmetlen. Vagy igaz vagy nem.
  Ellenben amit előzőleg írtam (iskola) az tény. De a lényeg nem is ez volt.

  TancsKaszabell!

  A fidesz kommunikátorral kapcsolatban hasonló véleményen vagyok. De alapjában véve igen, ilyen kritikus vagyok általában minden (pártvonalon befutott!) "tanácsadóval" és ilyen-olyan bizottsági taggal is.
  Én személy szerint szívesen láttam volna például Németh Árpádot a polgármesteri székben..”
 • 12. adlerzsigabá 2009. április 04. 11:26
  „TancsKaszabelll

  Elfogulatlansága, visszafogott emberértékelése lebilincselő!
  Nekem is volna egy kérdésem (forrás: TancsKaszabell 11.) "Eléggé előítéletesen viszonyul városunk egyik politikusához ! Ilyen kritikus a többihez is?"

  Egy kicsi másképp pedig így kérdezem: Eléggé előítéletesen viszonyul ORSZÁGUNK egyik politikusához ! Ilyen kritikus a többihez is?
  Üdvözlöm.”
 • 11. TancsKaszabell 2009. április 04. 11:13
  „bomby(7).-re !

  Eléggé előítéletesen viszonyul városunk egyik politikusához ! Ilyen kritikus a többihez is?

  "elvégez egy humánszervező blablabla iskolát "..........stb.

  Hát nem is tudom,mi elég,mi ad szakértelmet,emberi tartást és tudást ahhoz,hogy egy fiatal ember
  a köz ügyeivel foglalkozzon?Egy főiskolai és egy egyetemi diploma az Ön értékrendje ezek szerint tehát nem elegendő.Ezért kíváncsi lennék mi elegendő?Mondjuk egy jogi egyetemi végzettség a szakmában egyetlen percnyi gyakorlati idővel Ön szerint mire jogosíthat fel?Jó sokan vannak,szinte mind ilyen.
  Szeretném ha néhány mondatban felvázolná az Ön szerint nem "blablabla iskolákat" és az ott a közszereplésre kizárólagosan képesítő végzettségeket.
  Azért is kérném erre,mert tudom,hogy szájjártató "bomlasztásból" élő " barátunk " egy egyetemi
  diplomával de semmi mással nem rendelkezik és a szavára egy fél országnyi elbolondított ember
  figyel.
  Pedig nem igen vádolható szakbarbársággal,mert ezeket a kérdéseket óvatosan kikerüli hét
  éve.Szakmai tudása elértéktelenedett a legengedékenyebb szakmai megítélés szerint is!”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresett soproni

Sopron - Egyetlen soproni név szerepel a megye körözöttjeinek top 10-es listáján, ez pedig Gergácz… Tovább olvasom