Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Kránitz: Százmilliók a soproni iskolákra

Sopron - Ötszázmillió forint kerül a kormánytól soproni székhelyű intézményekhez, a pénzt az iskolák felújításra költhetik – mondta el Kránitz László országgyűlési képviselő (MSZP).
„Az Új tudás program keretében az elmúlt ötven év legnagyobb iskolafelújítási programja kezdődik meg Magyarországon" – fogalmazott a szocialista Kránitz László. – Közel nyolcvanmilliárd forintot osztanak szét az ország iskolái között, mintegy 253 intézmény részesül belőle. A Nyugat-magyarországi Egyetem két pályázata is nyert, a Lewinszky Anna Gyakorló Óvoda 150 millió forintot költhet fejlesztésre.

Kránitz László hozzátette, a Tóth Antal Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény közel 200 millió forintot nyert átalakításra, akadálymentesítésre. A fertőszentmiklósi önkormányzat szintén ugyanennyit kap iskolafelújításra.

– Rendkívül szigorú szempontok szerint zajlott az elbírálás, többek között az esélyegyenlőség érvényesülését vették figyelembe és azt, hogy a támogatott iskola ne szívja el a pénzt a hátrányosabb helyzetűek elől – zárta a képviselő.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. mindigatutit 2008. szeptember 02. 14:19
  „22-es.
  mégis mikor?reggel 7előtt vagy este 6után?esestleg szombat délután vagy vasárnap?”
 • 22. MINDENKINEK! 2008. szeptember 02. 12:27
  „Mindenkinek!
  A korábbi rendszerbe sem volt sok pénz a karbantartásra. A szülök nyáron társadalmi munkába festették le a Halász utcai óvóda kerítését, javították a játékokat. Elvégezték a hiányzó kisebb nagyobb munkálatokat a brigádtagok összeadott pénzén teljesítettek.Most miért nem szervezik a szülők az óvóda és iskola támogatását,aztán ki lehetne festeni rendbe lehetne rakni a nyári szünidő alatt. Nyilvánvaló, hogy a gyermekeik , unokáik fogják hszsnálni. Ezért is kellene gondoskodni a bölcsödéről, az óvódáról, az iskoláról, mert az nem csak az önkormányzaté, hanem mindanyijunké. Celekedni kellene!”
 • 21. háromgyerekesanyuka 2008. szeptember 01. 13:19
  „Csak egy kérdésem van: csak az egyetem van a városban? Bölcsődék, óvodák, általános és középiskolák is vannak. Született soproni gyerekek, akik itt tanulnak, itt nőnek fel, és nem csak a néhány évre idecuccolt egyetemisták élnek. Ahol hullik a vakolat, és a számítógép ritka kincs, az miért nem számít? Mert van ilyen is a városban. Nem is egy. Kisgyerek nem gyerek? Röhejes. Na mindegy.”
 • 20. SANYI 2008. szeptember 01. 12:27
  „VALAKIMÁS!TÉGED AZ ESZEDÉRT NEM LOPNAK EL!”
 • 19. Dinamizmus 2008. szeptember 01. 10:05
  „Soproni iskolákra kapott száz milliókat a város érdekében csak meg lehet köszönni. A meggondolatlanul elköltött száz milliók mellett pedig szó nélkül nem szabad elmenni. Köszönjük a város érdekében képviselő úrnak összes fáradozást.”
 • 18. /joco1 2008. augusztus 31. 08:03
  „"valakimás" :te sem a 7-ben sem a 15-ben egy árva érvet sem tudtál leirni.Tudod az érvekhez értelem is szükséges-ami hát nálad....Tudod itt arrol van szo, hogy több okt.intézmény kap pénzt, és másodlagos az, hogy azt ki jelenti be.És az már tényleg sokadrendü , hogy a "bejelentő" mit épit. és az már részedröl nagyfoku hülyeség, hogy neked és elv-társaidnak ellentmomdoakat
  "szoc.képviselöknek, rokonainak vagy ujságironak" véled. a talicska példázatod pedig orbitális marhaság.”
 • 17. valakimás 2 2008. augusztus 30. 20:25
  „valakimás , te viszont olyan eszement vagy, hogy Kránitz házához még talicskán sem cipelheted a téglát.”
 • 16. Feri 2008. augusztus 30. 12:45
  „Ezek szerint:
  Tóth Antal E.Gy.M.I. 200 millió
  Egyetem 150 millió
  Összes többi 150 millió
  Szerintem igazságosabban is el lehetett volna osztani.

  Más. Ezt Nektek köszönhetjük kedves szavazógép!
  http://ma.hu/tart/rcikk/c/0/165514/1”
 • 15. valakimás 2008. augusztus 30. 11:44
  „jocó1-gyel nem is állok szóba, mert nincs benne értelem. (Épp ezért vagyok egyre biztosabb abban, hogy egy szoci kéviselő vagy rokona vagy egy újságíró van a nicknév mögött) Nem szidom Kránitz Lászlót mert minden bizonnyal bekerül a guiness rekordok könyvébe, mint a alegtöbb országgyűlési választáson vesztes politikus. Legalább ezt sikerül neki az utókorra hagyni. Ja, meg a százmilliós házat, amit most épít az olyanok segítségéval mint te, jocó1. És itt nem arra gondolok, hogy segítesz talicskán cipelni a téglát...”
 • 14. pulci 2008. augusztus 30. 09:01
  „Abdai úr azt hiszem mindenki előtt eljátszotta a hitelét amikor a soproni foci ügyében fél éven!!!! keresztül a szemébe hazudozott a soproni polgároknak és azzal etetett minket hogy van befektető ezek után nem csoda hogy nyíltan hazudik az oktatással kapcsolatban is hisz valójában csak Sopron 350 millió forintot kap és korábban is részesültünk már nagyobb támogatásokban amit természetesen a nevetséges városvezetés fideszes mivolta miatt nem ismer el. Ők inkább havi rendszerességgel felvetnek új beruházásokat amelyek úgysem valósulnak meg csak propaganda jellegűek (vasöntöde, új scarbantia hotel, gyertyagyár és az aranytó projekt). Ha csak fele ennyit foglalkozott volna Abdai úr a focival mint a Spártával való kapcsolattal akkor még ma is nb1-es csapatunk lehetne.”
 • 13. Dilema 2008. augusztus 30. 07:51
  „Abdai a legrosszab vezető nem tárgyal a polgárokkal egymaga cselekszik”
 • 12. intel 2008. augusztus 29. 22:22
  „Abdai és Fodor lesz per???
  Mszp-s lovét kaptok, úgye milyen jó lesz elkölteni?
  Aztán lehet komcsizni, meg szidni a mult vezetőit, de ez a dicsőség nem a tiétek lesz.

  Csak az üres mélygarázs, és az üres stadion!
  Na meg a romokba heverő város....

  Viszont növekszik az új generáció, jön a választás, nektek meg fogy a cenit...”
 • 11. Lárika 2008. augusztus 29. 22:00
  „Attól nem kell félni, hogy a támogatott iskolák elveszik a pénzt a hátrányos helyzetűektől, mivel az utóbbiak már régen megszűntek. Egy jó pályázatnak pedig akkor is nyernie kell, ha az illető város vezetősége úgymond nincs jóban a kormánnyal. A város véleményét meg elég jól tükrözte a legutóbbi választások eredménye, szerintem.”
 • 10. Szép! 2008. augusztus 29. 20:10
  „Csak egy kérdés!
  Ez is az autósok ´súlyadóiból" megy? Mert utakra nem az biztos...(Fletó mondta: az ilyen módon beszedett pénz kb.20 %-a megy út karbantartásra.....És a többi????)”
 • 9. Feri 2008. augusztus 29. 18:39
  „Köszönjük kedves Tescos Laca, de nem magának, hanem az adófizetőknek, ugyanis ők finanszírozzák ezt is és az Önök által lenyúlt és elherdált , valamint az Önöknek érdemtelenül kifizetett pénzeket! ( most utálhattok szoci-fanok)”
 • 8. /joco1 2008. augusztus 29. 15:42
  „jol vagy "valakimás"? te ismered a "megoldást "? és picinyem hány nick- néven szoktál hasonlokat "förcsögni" ?haver lehet neked száz nick-neved is, de eddig még konkrét érvet nem irtál még le.Tudod probálj már csak egyszer egy "állando" nick-néven érvelve válaszolni"ellenfelkeidnek"(de tudod mit irhatsz te akárhány "néven" is , te mást nem tudsz csak a 7-es leirtakat "átmásolgatni") Tudod nálad és elv-társaidnál az ÉRVELÉS nagyon nehéz. ÉRVelj és válaszolj.”
 • 7. valakimás 2008. augusztus 29. 15:21
  „én csak azon röhögök, hogy a szocik elhiszik azt, hogy ha két ember 5 néven irogat az tükrözi a városan élők véleményét. Áltatják magukat, mint tették 2006-ban is. Nagy pofáraesés lesz a vége, ha elhiszik saját propagandájukat... Szánalmas próbálkozások ezek a hozzászólások. Messziről ordít, hogy kik vannak mögötte... gyerekes”
 • 6. BÉLA 2008. augusztus 29. 14:51
  „KEDVES KRÁNITZ ÚR!EZEKNEK KEDVES SOPRONI VEZETŐ URAKNAK MÉGEGY ÁRVA LÉPÉST SEM ÉRDEMES TENNI!WALTER DEZSŐ REMÉLJÜK VISSZA KERÜL 2010BE ÖNÖKKEL EGYÜTT A VÁROS ÉLÉRE!ABDAI ÚRNAK PEDIG ÜZENEM MÁR A FOCIT TÖNKRE RAKTA AZ OKTATÁST NETEGYE ELÖRE IS KÖSZÖNÖM MIND SOPRONI POLGÁR!”
 • 5. load 2008. augusztus 29. 14:11
  „"Ötszázmillió forint kerül a kormánytól soproni székhelyű intézményekhez, a pénzt az iskolák felújításra költhetik"
  Ez így kimondva hazugság.
  Az összeg 1/3át a magyar adófizetők, 2/3-át az EU adja.”
 • 4. hívő 2008. augusztus 29. 13:12
  „Képviselő Úr. Köszönjük , hogy segítette a soproni pályázatok elnyerését, az iskolák felújításához. Őn még fiatal ember és kérem, hogy ezután is dolgozzon úgy,"Okos enged, szamár szenved.”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Abdai: Válságban a közoktatás

Sopron - Válságban a közoktatás, megszorítások vannak, mindennaposak az iskolabezárások és… Tovább olvasom