Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Kránitz: politikai színjáték

A kórház épülete előtt tartott tegnap délután sajtótájékoztatót – egy időben a rendkívüli önkormányzati üléssel – Kránitz László, az MSZP országgyűlési képviselője.
– A város közvéleménye szerdán értesülhetett arról, hogy az Országgyűlés Egészségügyi Bizottsága, valamint a kormány is támogatta azt a törekvésünket, hogy a soproni kórház kerüljön be a súlyponti kórházak körébe – mondta Kránitz László. – A szakmai érvek és az a példás összefogás, mely célunk elérése érdekében történt, valóban eredményesnek látszik. Kormánypárti képviselőtársaimmal a jövő hét hétfőjén hozzuk meg azt a döntést, amely a következő szükséges lépés a cél eléréséhez. Amennyiben kormánypárti képviselőtársaim is az ügy mellé állnak, a december 18-i végszavazáson a soproni kórház is bekerül a súlypontiak körébe.

A kormány, a parlament egészségügyi bizottsága, valamint kormánypárti képviselőtársaim állásfoglalása és hozzáállása szükségtelenné teszik a további politikai színjátékok folytatását. A soproni kórház, a városban és a környékén élők egészségügyi ellátásának kérdése a legkomolyabb kérdés az MSZP számára. Ezért a magunk részéről szükségtelennek tartjuk a rendkívüli közgyűlésen való részvételünket, hiszen ezt a döntést egyszer már meghoztuk. Politikai színjátékban pedig a soproni kórház ügyében nem kívá nunk részt venni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kórházügy: bizottsági igen

Hosszú utat jártak be a képviselők, politikusok, míg az Erzsébet-kórház bekerült a súlyponti kórházak közé. Ismert, hogy a soproni kötődésű képviselők első módosító indítványát a kormány és az egészségügyi bizottság elutasította. – Hétfőn este úgynevezett kapcsolt módosító indítványt nyújtottam be több képviselőtársammal együtt – mondotta a bizottsági ülést követően dr. Molnár Ágnes. Tovább olvasom