Kisalföld logö

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 21°C Még több cikk.

Kránitz: Megszavazom a költségvetést!

Megszavazom a költségvetést, amely a felelősség, a biztonság jegyében készült. A sarokszámok mögött a stabilitás és a családok, munkahelyek védelme húzódik meg – mondta el Kránitz László.

– A költségvetés fő számainak elfogadása azt jelenti, hogy jövőre is lesz segély, nyugdíj, működni fognak az iskolák, a kórházak, a hivatalok – fogalmazott Kránitz László MSZP-s országgyűlési képviselő. – A költségvetés védőpajzsot jelent a válsággal szemben. A sarokszámok mögött a stabilitás, a biztonság erősítése, a családok, munkahelyek, vállalkozások védelme húzódik meg. Éppen ezért meg fogom szavazni a jövő évi költségvetést. Ezt üzenem azon helyi politikusoknak, akik Orbán Viktor utasítására kampányba kezdtek és hamis információkat terjesztenek például a 13. havi nyugdíjról.

Kránitz László hozzátette, a Fidesz kivételével minden párt felismerte, hogy ebben a helyzetben a felelősségen van a hangsúly, és nem lehet úgy erősíteni az államot, ha legyengítjük a kormányt.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. valaki13 2008. december 09. 18:36
  „Tisztelt Kránitz képviselő úr!

  A blogbejegyzésekkel kapcsolatban miért nem tart sajtótájékoztató, miért nem válaszol rájuk???”
 • 28. valaki13 2008. december 09. 07:56
  „Tisztelt Kránitz képviselő úr!

  VÁRJUK A BLOGGBEJEGYZÉSEKHEZ HOZZÁSZÓLÁSÁT!!”
 • 27. valaki13 2008. december 08. 07:28
  „II. Erzsébet királynő - annak tudatában, hogy a brit gazdaság a háború utáni időszak legsúlyosabb recesszióját éli - 50 fontban (nem egészen 16 ezer forintban) szabta meg a családtagok által egymásnak vásárolható ajándékok felső értékét.
  A News of the World brit vasárnapi bulvárlap értesülése szerint a 82 éves uralkodó emellett utasításba adta az udvari személyzetnek a karácsonyi ajándékok csomagolóanyagának újrahasznosítását. A sandringhami kastély séfjei pedig parancsba kapták, hogy a királyi család által a kelet-angliai téli rezidencián elköltendő hagyományos karácsonyi vacsora maradékát se dobják ki, hanem másnap szolgálják fel újra.
  A lapnak egy udvari bennfentes azt mondta: a királynő tudatában van annak, hogy a jelenlegi helyzetben semmiféle szertelen tékozlás nem lenne népszerű az alattvalók körében.

  II. Erzsébet felszólította Vilmos és Harry herceget - Károly trónörökös két fiát - is arra, hogy téli vakációjukat "a lehető legszerényebb" módon töltsék.
  MTI”
 • 26. valaki13 2008. december 08. 07:15
  „Isten hozott a kenőpénzek országában

  Nem igazán izgat senkit sem a december 9-i Korrupcióellenes Világnap, a korrupciót az élet éppen olyan természetes részének tekintjük, mint a csapból folyó vizet. A látványos megvesztegetések mellett létezik a megélhetési korrupció hálója, amely átszövi az egész országot, a gazdaság integráns része lett.

  ,,Legszívesebben rájuk robbantanám a parlamentet"
  - dohog a szelídszavú virágárus az egyik bevásárlóközpontban, miközben elrendezi a broméliákat.
  Épp felizgatta magát, miután aláírta azt az ívet, amelyen egy magánszemély népszavazást kezdeményez, hogy az országgyűlési képviselőknek is csak a számlával alátámasztott kiadásai után járhasson költségtérítés.
  A parlamentben fogadták el nemrégiben azt a javaslatot, amely szerint a képviselőknek továbbra is jár az adó- és tb köteles alapilletményükön túl, az azt néha többszörösen is meghaladó és eddig teljesen adómentes költségtérítés.

  A politikusok ,,nagy" gesztusa a társadalom felé az, hogy ezután 15 százalékos adót fizetnek a költségtérítés után, miközben ez a rezsim - az eva-t is beleértve - minden létező hazai rendszer közül a legkedvezőbb, ráadásul a költségeiket továbbra sem kell számlával igazolniuk.
  ,,Nekem vajon milyen költségeimről nem kell számlát kérnem,
  és
  mit kapok az APEH-től ha nem adok számlát?"
  - dühöng a virágárus, a cserepek pedig csörögnek-zörögnek az apró helyiségben.
  Halkan megjegyzem ugyan az eva-t, mint a kisvállalkozások számára - igaz a magasabb kulccsal - lényegében hasonló lehetőséget biztosító törvényes megoldást, de a szúrós szemek elől jobbnak látom gyorsan elhagyni a terepet.
  A Transparency International (TI) nemzetközi szervezet évről-évre december 9-én tartja a korrupció-ellenes világnapot. Miközben a Magyar Kártya Napjától (december 29.) a Rejtvényfejtők Világnapjáig (február 3.) minden létező világnapot minden évben megülünk idehaza is, valahogyan senkinek sem tűnt föl, hogy ez eddig kimaradt.

  A feledékenység nem véletlen.

  A korrupciót természetesnek, sőt amolyan természeti adottságnak tekintjük, ami ellen felesleges küzdeni, mert volt, van és lesz, mint télen a hideg.

  A TI felmérései ezzel szemben azt bizonyítják, hogy a messziről büdös nagy ügyleteken túl - ideértve a közbeszerzéseket, állami megrendeléseket, a Gripen megaüzletétől a Király utcai házak százmilliós elcsalásáig - a hazai korrupciós mechanizmusok nagy része a mindennapi kis ,,megalkuvások" óriáshálójából áll.
  Ennek a hálózatnak az egyik része az, amit megélhetési korrupciónak hívunk, a magánszemélyek és vállalkozások - vagy akár a cikk elején idézett képviselők - kisebb nagyobb döntései, amiket annak érdekében hoznak, hogy meg tudjanak élni.
  A kis- és középvállalkozások közül sokan feketén foglalkoztatnak embereket, fiktív számlákkal tüntetnek el költségeket, vagy egyszerűen adót csalnak, mert különben lehúzhatnák a rolót.
  A politikusok nem mernek a választóik szemébe nézni, nem mondják azt, hogy a jó döntésekhez képzett és jól fizetett szakemberek kellenek, tehát legyen magasabb és persze adóköteles a fizetésük, ami valamivel többe kerül mindannyiunknak, hanem álszemérmes és csalárd megoldásokat keresnek.
  Az ilyen megalkuvások és hazugságok rendszere miatt kapnak (és várnak el) csúszópénzt a parkoló őrök, hálapénzt az orvosok és ,,ösztönzőt" a gyors ügyintézésért az önkormányzai építési osztályvezetők.
  A virágárus felháborodása érthető, a politikusok felelőssége óriási, de december 9-én érdemes lenne egy napra neki is és mindannyiunknak elgondolkodni a mindennapi kis döntéseinken. A TI azt szeretné, ha erre az egy napra korrupciómentesek lennénk, nem adnánk és nem fogadnánk el hálapénzt, csúszópénzt, nem törekednénk jogtalan előnyökre, kérnénk és adnánk is számlát mindenért.
  És nem utolsósorban elmélkednénk egy kicsit azon, hogy mielőtt mindig másokban (korrupt hivatalnokokban, szemérmetlen politikusokban, offshore-ba menekülő vállalatvezetőkben) keresnénk a problémák gyökerét, mi magunk mit teszünk, és mit nem teszünk - és nem csak a korrupciómentes világnapon.

  Forrás. HVG Online”
 • 25. Intel 2008. december 07. 11:41
  „21.
  Kivánáncsi lennék, hogy te mennyit hazudsz?
  orbán barátod mennyit tette?
  Kezdjem sorolni?
  Dírekt bukta a választást, majd hergel mindenkit...
  Akkor nem Te letél nagyon átverve Te igen okos?!”
 • 24. valaki13 2008. december 07. 07:48
  „A VÁROSI és az ORSZÁGOS ,,ELIT" ( BAL és JOBB OLDALI ), ILLETVE AZOK AKIK MAGUKAT ANNAK TARTJÁK, MEGTETTE AZT AMIT ( számonkérés és felelőségre vonás nélkül ) MEGTEHETETT ( ahelyett, hogy a város és az ország, valamint a lakosság jobb helyzetéért, előbbre jutásáért tevékenykedtek volna, CSŐDKÖZELI ÁLLAPOTOT IDÉZTEK ELŐ!!!!!) - AZ EREDMÉNY MINDEN SZINTEN ÉRZÉKELHETŐ!!!!

  AZ EREDMÉNYE TEVÉKENYSÉGÜKNEK LÁTSZIK - ELVÉGRE A NEGATÍV EREDMÉNY IS EREDMÉNY.

  Az ,,ELIT"
  amely
  magas eszmékre, vallási és morális értékekre hivatkozik,
  de
  azokat nem veszi komolyan,

  és

  megvalósításukat meg sem kísérli.

  Most már talán itt az ideje, hogy megkísérelje.


  MI EZ A DÜBÖRGÉS??? - CSAK NEM A LEJTŐN MEGYÜNK LEFELÉ?????
  1956 és 1990 EGY (meg nem valósult ) ÁLOM VOLT EGY JOBB VILÁGRÓL!!!”
 • 23. TancsKaszabell 2008. december 06. 20:02
  „Igen ! Igen!
  Erre a katarzisra van szükségünk!
  Köszönjük!”
 • 22. valaki13 2008. december 06. 19:07
  „Krízis és Katarzis

  című

  tanulmányában

  Hamvas
  - Willam James amerikai pszichológus nyomán -
  -
  egyszer és kétszer született típusról beszél,

  vagyis olyan emberekről,

  akiknek a sorsa simán és irányváltoztatás nélkül folyik le,

  és olyanokról,

  akiknek életében

  ,,egy, az egész emberre kiható megrázkódtatás merőben új irányt szab".

  A modern ,,válságember"
  ha a
  katarzist átélte,
  ,,másodszor születik",
  de
  vele együtt
  másodszor születik a világ is, amelyben él.

  A katarzis, amely a krízisből kivezethet, Hamvas szerint ,,nem külön pszichológiai, történeti, társadalmi, morális megrázkódtatás, hanem ,,vallásos", vagyis mindez együtt.

  A krízis világfolyamat, ahol morál, állam, társadalom, ember, szellem, művészet, szokás krízise csak megnyilvánulása a kritikus világhelyzetnek."

  Ennek megfelelően a katarzist, amit az ember átél, ,,nem pszichológiailag, társadalmilag, politikailag, hanem metafizikailag éli át,
  s a megújulás nem az egyes ember, hanem az egész emberiség megújulását jelenti".

  Nem kisebb feladatról volna tehát szó, mint az emberiség alapvető helyzetének radikális megváltozásáról - ez volna a katarzis, a globális rendszerváltás.

  Ám az emberiség - ahogyan Hamvas fogalmazott hét évtizeddel ezelőtt - ,,ma még csak a krízis-folyamat legelején tart, és amennyiben katarzisról beszélni lehet, ez csak egyes személyekben és csak részlegesen folyt le".

  De
  míg a katarzis még csak egyedi és kezdeti,
  a válság
  már nem az:
  a krízis egyetemes,
  az egész emberi kultúrát érinti,
  és
  nem tegnap kezdődött.

  Krisztus előtt a hatodik századra

  (Hérakleitosz és Parmenidész görög filozófusok, az indiai vallásalapító, Buddha, a zsidó Ézsaiás és Jeremiás próféták, illetve a kínai bölcsek, Konfuciusz és Lao-ce működésének idejére)

  tehető fordulat következményeit nyögi ma is az emberiség.

  Ennek lényege

  az egész emberi kultúrán végigvonuló,
  gyökerekig hatoló
  ,,első hazugság"
  (proton pszeudosz),

  amely
  magas eszmékre, vallási és morális értékekre hivatkozik,
  de
  azokat nem veszi komolyan,

  és

  megvalósításukat meg sem kísérli.

  Most már talán itt az ideje, hogy megkísérelje.”
 • 21. jockey 2008. december 06. 19:07
  „Mi a hamis hír a 13. havi nyugdíjról. Mert az, hogy korlátozás nélkül jár minden nyugdíjasnak, az törvény. Az pedig, hogy Gyurcsány rossz gazdálkodása miatt sokaknak nem jut, az meg szomorú tény. De mi a hamis hír? Hazudni a szocik szoktak, képviselő úr, tudja, a böszme vezérükkel az élen.”
 • 20. valaki13 2008. december 06. 19:04
  „TISZTELT KRÁNITZ ÚR!!

  MIÉRT LÁTJA ÚGY ÖN IS, HOGY SOPRONBAN NEM KELL IPAR, SŐT HIBA LENNE IPART IDETELEPÍTEN???”
 • 19. Intel 2008. december 06. 13:54
  „Bbert

  Szavaidból idézek:
  Kár, hogy másra nem futja neki, mint a másik oldallal foglalkozni.

  Véletlenül nem a jobb foglalkozik mindig Velük?
  Nem a Soproni Fidesz kezdte megint, hogy ezek a gazemberek megint mit tettek?
  Nem ők hazudnak? Nem ők gerjesztik a feszültséget?

  Hozzád pedig a kérdésem:
  Te Magyarországon élsz valójában?
  Esetleg szelektív a látásod, és a hallásod is?”
 • 18. valaki13 2008. december 06. 08:39
  „A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) szervezésében pénteken tartották a Vállalkozók Napját, amelynek gazdaságpolitikai fórumán felszólalt több gazdasági szaktekintély is.
  A rendezvényen abszurd dolognak nevezte Békesi László volt pénzügyminiszter, hogy a képviselők költségtérítését mindössze 15 százalékos adóval terhelték, holott ez még a legalacsonyabb adómértéket sem éri el. Ennek a tételnek is úgy kellene viselkedni, mint bármely más költségnek.”
 • 17. valaki13 2008. december 06. 08:24
  „MI MÁST TEHETNE KRÁNITZ ÚR!!!

  (HA MÉG KÉPVISELŐ AKAR MARADNI!)”
 • 16. Jay80 2008. december 06. 07:06
  „jó reggelt fc soproni.
  Ha esetleg 2010-ben se sikerül én nem fogok beleőrülni, de az ország gazdasága lehet, hogy bele fog. Kicsit kevesebb mint másfél év van addig, nem hiszem, hogy a választással kéne foglalkozni. Sajnos ez megy mindig 3 és fél évig a sárdobálás van napirenden, majd jön a jópofizás az egymásra licitálás, ezért nem jutunk egyről a kettőre.”
 • 15. Csabazs 2008. december 06. 05:09
  „A Firtl cikknél már megírtam a véleményemet,de azért egy-két gondolat!
  Egy konstruktív ellenzék sokat segíthet a normális kormányzásban! Lásd Ny.-Európa!
  A Fidesz ezzel szemben az elmúlt években ki-be mászkált a Parlamentbe,játszva a durcit!
  Akik azzal jönnek,hogy elvették a nyugdíjat,demegóg szöveget nyomnak! Fel lehet menni a Magyarország.hu-ra és el lehet olvasni,hogy kik "nem" fognak kapni 13.-at!

  A soproni munkanélküliség: országos és nem csak Sopront érinti!
  Érdekes,e lap hasábjain és máshol is azt lehetett olvasni a helyi vezetőktől és Kránitz Lászlótól, hogy azért nem lehet ipart hozni Sopronban, mert nincs munkaerő! Akkor,hogy is van ez?
  Köztudott, hogy az autó és elektronikai ipar lett a legnagyobb vesztes a váltságban,ez meg törvényszerűen hozza maga után az elbocsájtásokat sajnos!”
 • 14. Bbert 2008. december 05. 23:54
  „Kránitz gondolatai annyira egyéniek, hogy azok mellé más egyénit nem lehet tenni :) . A legegyénibb gondolatainak egyike: " stabilitás, a biztonság erősítése, a családok, munkahelyek, vállalkozások védelme". Csak figyelje majd mindezeket mindenki.”
 • 13. fcsoproni 2008. december 05. 23:29
  „Ez saját vélemény, vagy megfizetett hozzászólás. Sablonos, hiányzik belőle az egyéni gondolat. Mert ti kik vagytok, hogy rólatok nem lehet véleményt mondani. Igen van képük kiállni és ki is fognak. ELKÉPESZTŐ? Igen amilyen stílusban véleményt fogalmaztok. Ha 2010-ben se sikerül bele fogtok őrülni!!!!!!!!!!!”
 • 12. Bbert 2008. december 05. 22:44
  „Jó ez a Kránitz. csupa jót mond. Kár, hogy másra nem futja neki, mint a másik oldallal foglalkozni. Tönkretették a magyar gazdaságot, elúsztatták a pénzt valahova, valamerre, minden recseg ropog, mállik az országban, leszegényitették a kormányzásukkal az országot, és még van képe kiállni bármely szocinak és bármit is mondani.
  Elképesztő”
 • 11. Intel 2008. december 05. 17:05
  „8.
  Tudod őket lehet tegezni...
  Mondhatod Kalmár haver,
  Biczi haver,
  Walter Dezsi,

  Viszont ha a város vezetők közül tegezel le valakit kapásból perelni szeretnének.
  Sőt kitiltanak a fórumról.
  Étterem nevet se használhatsz...
  Bár a volt polgár mester cég nevét használják... Az nem tiltott...

  Na ezek ám megint az érdekes dolgok!
  Viszont ha csak ezek a problémák lennének a városba, akkor én nagyon boldog ember lennék!”
 • 10. Jay80 2008. december 05. 16:54
  „Ez a mai Magyar újságírás, átvették a nagyoktól. Ha megfigyeled az országos napilapokat ott is ez van, mindegy, hogy bal vagy jobboldali.”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Profik lesznek

176 team indult az ITech Challenge Menedzsment Bajnokságon, ahol egy virtuális telekommunikációs… Tovább olvasom