Kisalföld logö

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 21°C Még több cikk.

Kránitz: Fodor Tamás félrevezeti a soproniakat

Sopron - Fodor Tamás félrevezeti a soproni polgárokat, amikor arról beszél, hogy az általa vezetett önkormányzat eddig 3,4 milliárd forint támogatáshoz jutott a különböző pályázatokon – jelentette ki Kránitz László szocialista képviselő, az MSZP helyi elnöke.
– Nem tudom, honnan vette Fodor Tamás polgármester az idézett számokat, ezért arra kérem, részletesen tájékoztassa a soproniakat, hogy 2006. október elsejétől pontosan milyen pályázatokat nyújtottak be, s azokon mennyi pénzt nyert a város – mondta Kránitz László. – Erre egyébként levélben is felszólítottam, hiszen az önkormányzat frakciói is pontosan szeretnének tájékozódni. Úgy vélem – ismerve a tényeket és az adatokat –, hogy csúsztat a polgármester. Csúsztat, mert például a Kőszegi úti aluljáró építésére nem az önkormányzat, hanem a GySEV Zrt. nyújtott be pályázatot – s nyert 2,6 milliárdot – egy 36 milliárd forint értékű vasútfejlesztési program részeként. Abban az esetben, ha jóhiszeműen ezt a pénzt és néhány kisebb, eredményes pályázatot is beleszámoljuk a polgármester által mondott összegbe, még akkor is hiányzik legalább 800 millió forint. Ezért kérem, tegyék közzé az általuk benyújtott pályázatokat és az elnyert összegeket.

A képviselő elmondta, 2004 és 2006 között – mint ez az elmúlt napokban nyilvánosságra került – Sopron csak uniós pályázatokból 3 milliárd 147 ezer forinthoz jutott 49 nyertes pályázat révén.

– Örülnék, ha legalább ezt a teljesítményt tudná felmutatni a mostani városvezetés és nem ködösítene – folytatta Kránitz László. – Jobb lenne, ha a feljelentgetések, perek helyett a város jövőjével foglalkoznának, s jól előkészített pályázatokat nyújtanának be. Szocialista képviselőként mindent megteszek, hogy Sopron minél több pénzhez jusson, de ehhez legalább minimális együttműködésre lenne szükség, éppúgy, mint az ugyancsak fideszes vezetésű Győrben vagy Kapuváron. Már korábban is kijelentettem – és most is tartom –: kész vagyok a város érdekében együtt dolgozni a fideszes városvezetéssel.

Kránitz László szólt az Erzsébet-kórháznak nyújtott plusztámogatásokról is. Kifejtette, a 149 millió forint annak köszönhető, hogy a kórház végrehajtott egy sikeres konszolidációt – 2003 és 2006 között – és sikerrel váltott struktúrát súlyponti intézménnyé válása után. Helyzetének javulásához hozzájárult, hogy július elsejétől több forráshoz jut.

– Egy kissé furcsállom, de őszintén örülök annak, hogy a Fidesz és Molnár Ágnes országgyűlési képviselő álláspontja gyökeresen megváltozott az Állami Szanatóriummal kapcsolatban, s belátják, hogy az az elképzelés, amelyet mi dolgoztunk ki – együtt működtetni az Erzsébet-kórházzal –, szakmailag helytálló és a város javát szolgálja – zárta mondanivalóját az MSZP helyi elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindennapok a rács mögött - Sopronkőhida

Sopronkőhida - Sátoraljaújhelyen kívül jelenleg csak a sopronkőhidai fegyintézetben van különös… Tovább olvasom