Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Kránitz: A városvezetés adjon számot tevékenységéről!

Sopron - Az elmúlt időszakban Sopront érintően 9,3 milliárd forint támogatás megítéséléről született döntés a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség révén – fogalmazott Kránitz László (MSZP), aki éretékelte félidőnél a városvezetés munkáját is.
Fodor Tamásnak és a fideszes városvezetésnek szembe kell néznie a választások óta eltelt két évvel és számot kell adnia a tevékenységéről – fogalmazott Kránitz László parlamenti képviselő (MSZP) szerdai sajtótájékoztatóján. – A városvezetés munkájának eredménytelenségét mutatja be az MSZP soproni szervezete által kiadott új Lát-lelet is.

Jómagam számot adok a kormánypárti többségű, döntési jogkörrel rendelkező testületekben végzett munkáról. Az elmúlt időszakban Sopront érintően 9,3 milliárd forint támogatás megítéséléről született döntés a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség révén, a Nemzeti fejlesztési Terv 51 projektet támogatott, az Új Magyarország pedig (2013-ig) 49-et.

A képviselő kiemelte a Tűztorony-felújítás, a Bencés-Kecsketemplom projektjét, az oktatási intézmények felújítását, a Sopron-Brennbergbánya és a Sopron-Ágfalva utak felújítását is, és végül meghívta a soproniakat a Deák Téri Ősz elnevezésű pénteki programjukra.

Olvasóink írták

70 hozzászólás
 • 70. Nyugdijas épitészmérnők 2008. október 18. 09:56
  „A városvezetés elsőrendű feladata lenne összehivni az érdekelteket megvizsgálni az engedély kérelmeket. Nem azért drukkolni, hogy majd megnyerik a Legfelsőbb Bíróságon a pert, aztán betemteik a mély garázst. Több mint egy éve már megtekintettük a mély garázst amely 95 %-os készültségű volt, de jelenleg használaton kivül áll, és csak romlik.Csak akaraton múlik,
  és akár holnap már használatba lehetne venni. Esteleg Walter úrra kellene bízni, ő egy héten belül elintézné.”
 • 69. Feri1 2008. október 17. 11:00
  „68
  Majd ha végre kész lesz és megszerzik az engedélyeket. Vajon miért van olyan érzésem, hogy csak az időt húzzák?”
 • 68. Sajtótájékoztató hiánya! 2008. október 17. 10:22
  „Igen Fodor és abdai ne csak a perekről tromitáljon, hanem számoljon be, mi van 150 millióval amit kidobtak a nagycenki kútfurás cimén az ablakon. Mikor nyillik meg végre a méyl garász.
  Erről tarrtsanak sajtótájékoztatót.”
 • 67. okostojás 2008. október 16. 19:39
  „Kedves Kovács Péterné!
  Ön legalább megpróbál érvelni! Tiszteletre méltó!
  De mondja hogy van az Ön, aki mint írja, nem jár autóval a Várkerület új forgalmi rendjét elhibázottnak tartja?
  Mondja az általam korábban fejlesztések között említettek közül melyikhez volt köze az előző városvezetésnek?
  Higgye el nekem az üzletek bérleti díját ebben a ciklusban nem emelték!
  A gáz árának emeléséhez a városvezetésnek semmi köze. Ennek köszönhetően emelkedett a távhő díja
  Ha már reálisan néz próbáljon az általám említetteknek másforrásból utána érdeklődni
  Barátsággal köszöntöm”
 • 66. Csaba Zsuzsanna 2008. október 16. 18:59
  „SOPRON-POLITIKA!(49)
  Ne keress ok-okozati összefüggéseket!
  Mindenki védje a saját pártját,ha úgy tetszik,de a cselekedeteivel a VÁROST és ne a PÁRTJÁT szolgálja4
  MÁR VALAKI LEÍRTA ITT,VALAMELYIK TOPIKBAN,HOGY FÉLRE LEHET TENNI A POLITIKÁT A VÁROSÉRT!
  pl.: Debrecen és a Bp.-i Angyalföld!

  Ott közös erővel viszik előbbre a várost,kerületet!”
 • 65. mindigatutit 2008. október 16. 13:49
  „64-es
  ez a cikk nem errő szól,hanem arról amit 62-eske írt.máshova írd le az aggályaidat.”
 • 64. Várkerület 2008. október 16. 12:56
  „62!!!! Ön még itt tart, hogy csikkek és parkolók! Gazdag valaki lehet, engem inkább a hiteltörlesztés és a napi megélhetés foglalkoztat. Vége a jó világnak!”
 • 63. Válság 2008. október 16. 12:53
  „AMÍG TI ITT HÜLYE SZÖVEGEKKEL SZARAKODTOK, NYAKUNKON A VÁLSÁG! NE GYURCSÁNYT VAGY ORBÁNT SZIDJÁTOK, FOGJON VÉGRE ÖSSZE AZ ORSZÁG! AZ EMBEREK EGYRE NEHEZEBBEN ÉLNEK
  ÉS NÉLKÜLÖZNEK! KAMATOK AZ ÉGBEN, EURO AZ ÉGBEN, HOGYAN
  FOGNAK AZ EMBEREK HITELT TÖRLESZTENI???? TUDJÁTOK EGYÁLTALÁN, HOGY MI VÁR RÁNK???? KIVÁSÁROLJÁK ALÓLUNK MAGYARORSZÁGOT! KÖNNYŰ DEMJÁNNAK, CSÁNYINAK. ŐK MILLIÁRDOSOK! JÓ A MILLIOMOSOKNAK IS. DE OTT VAN MÉG KILENCMILLIÓ EMBER, AKIK MÁRÓL HOLNAPRA ÉLNEK!”
 • 62. Egy bolond százat csinál... 2008. október 16. 11:12
  „T Okostojás!
  Nincs igazad, menjél végig a Várkerületen, rengeteg cigaretta
  csik akövek között szanaszét hever. Ki fogja összesöpörni, ha
  megszünteték az utcasöpröket. A megújult Várkerület cigaretta csikben és szemétben bövelkedik.
  A Várkerület forgalmi rendje sok kívánivalót hagy maga útán. Parkirozni egyáltalán nem lehet, mer az egyik megépített parkolót a városvezetés nem hajlandó átadni, a másikat az Árpád utcába egyelőre nem építette meg még. Beáznak, nedvesednek a Várkerület pincéi. Sok a probláma még, amiről esetleg még nem is tudunk? Megkérdeték -e egyáltalán a Várkerületi boltok válalkozóit. Nélkülük és megkérdezésük nélkül , fejük fölött döntenek a bérleti dijról és további sorsukról.”
 • 61. dezsőke 2008. október 16. 11:08
  „60.

  Az Ady Endre út az állami közútkezelő hatáskörébe tartozik. Hozzájuk kell fordulni bizalommal.”
 • 60. agg ódó 2008. október 16. 10:51
  „Hát senki nem gondol itt az Ady E. utcára?
  Már kitették a 20km/h -ás korlátozó táblát is egy szakaszon...”
 • 59. Kovács Péterné 2008. október 16. 10:36
  „Kedves okostojás!
  Engem nem bizonytalanított el a másik oldal. Én reálisan nézem a dolgokat és elfogadom, hogyha a másik oldal is tesz valamit.
  A Várkerület új forgalmi rendjét nem szeretném kommentálni, mert úgy rossz, ahogy van. Az hogy felhívnak 100-200 embert köztük, a 88 éves Mari nénit, hogy mit szeretne, nyomja meg a gombot, hát nem éppen a lakosság megkérdezése.
  Az hogy mikor túrják fel a várost, az is hagy kívánnivalót maga után. (nyáron amikor a legtöbb turista Sopronba látogat) Örülök neki hogy megújult, de azért át kellett volna gondolni. Tetszik a Kisvárkerület, a Deák tér, a felújított járdák ....stb. De nem szabad elfelejteni, hogy ezek egy része az előző városvezetés idejében elkezdődött pályázatok, beruházások eredményei. Ha reálisan nézem a dolgokat elismerem az ő tevékenységüket is és a mostani városvezetés kivitelezését is.
  De az hogy nem emelték az üzletek bérleti díját, hát az nem éppen igaz, és igazából mivel nem járok autóval a parkoláshoz nem tudok mit hozzátenni, de hogy a távhődíjat az egekig emelik, azt pontosan tudom és ez több embert érint. De mégse csalózom le őket, meg mondok rájuk olyanokat, mint itt egyesek.
  Egyébként meg az ellenzék dolga, hogy rávilágítson, arra hogy a másik oldal mit ígért és mit tett eddig. Ezt csinálta a jobb oldal is az előző városvezetés idején. Nem kell ezen meglepődni, csak lehet ezt kultúrált módon is.”
 • 58. Minden nap egy ajándék! 2008. október 16. 10:18
  „Tisztelt Forumozók!

  "Nincs olyan erő, amely útját állhatna hótiszta szavaknak, nem engedi, hogy kezet nyújtson, ha kell magyar a magyarnak."

  E gondolatok jegyében jöjjenek el a soproniak a Deák-téri ösz elnevezésü programra.Kívánom, hogy a megjelentek kezet nyújtsanak egymásnak, félre tegyék az ellentéteket és a város rendezvényén nagyon jól érezzék magukat.”
 • 57. okostojás 2008. október 16. 10:10
  „Kedves Kovács Péterné!
  Teljesen egyet értek Önnel!
  Nézze vissza az elmúlt időszak sajtótájékoztatóit és olvassa el a kommenteket!
  Vajon miért nem beszélünk a megújult Várkerületről és annak új forgalmi rendjéről. a szép és igényes Kisvárkerületről, a Pócsi utcáról , vagy a napokban átadott Lackner u. 84-es kereszteződésről vagy az épülő új járdákról? De beszélhetnénk arról is, hogy a városvezetés ebben a ciklusban nem emelte a parkolási díjat, üzletek bérleti díját, adót csökkentett stb. Miért nem beszélünk arról milyen szép virágos a város az idelátogatók ódákat zengenek rólunk Soproniakról?
  Látja kedves Kovács Péterné Ön is hatása alá került egy ellenzéki kampánynak Önt is elbizonytalanították / pedig rájuk szavaztam/ mondja.
  Az ellenzéknek az a dolga hogy az eredményeket elhallgassa a hibákat, hiányosságokat felturbozza és elbizonytalanítsa a másik oldal szavazóit.”
 • 56. Kovács Péterné 2008. október 16. 09:48
  „Már régen nem arról van szó amiről a cikk szól!! Szerintem örüljünk a Deák térnek a Fő térnek és minden nyertes pályázatnak. Miért kell embereket lehordani azért mert elmondja, mi van a városban, mi szépül meg mi lesz felújítva??? Ha erre a városvezetés nem képes, mert én őket nem igen hallottam semmi ilyennel kapcsolatban, csak az ellenségeskedés kapcsán. (pedig rájuk szavaztam)
  De mégse hordom le a másik oldalt. Szerintem ez azért intelligencia kérdése. ( okostojás, csakpr...)”
 • 55. reális 2008. október 16. 09:37
  „okostojás!
  Te akartad a tényeket! Hát akkor tessék!
  Elfogult lennék??? lehet, de talán nézz magadba, te se vagy az arany középút!! ;-)”
 • 54. okostojás 2008. október 16. 09:33
  „52
  Azt hiszem elfogult vagy "nem kicsit, nagyon"”
 • 53. lubo 2008. október 16. 09:32
  „nyugdíjas2!
  Ha mondjuk kinn lettél volna tavaly, akkor látnád, hogy nem nyugdíjas volt többségben a Deák téren, hanem fiatal anyukák, apukák a gyerekeikkel, akik kihasználják a teret, a játszóteret és örülnek hogy ki tudják vinni a gyerekeiket egy rendezett helyre.
  Egyébként nem is tudom, OV miket ígért és miket tett annak idején, csak hát ezt hajlamos az ember elfelejteni. Amúgy imádom amikor "nyugdíjas" (nevedből adódóan) osztogatja az észt, holott minden évben megkapja a nyugdíjemelését!!”
 • 52. reális 2008. október 16. 09:23
  „okostojás!
  500 Ft-os utalványt nem osztogatott, hanem idősek világnapja alkalmából meghívták egy rendezvényre és azt mondták vigyen valami ajándékot 40-50 idős embernek! Nem volt szó megvesztegetésről, mert nem úgy adta át, hogy: Szavazz rám!
  Ajándék volt, amit minden normális ember ad és visz ha meghívják valahova. Ha már nagyon pontos akarsz lenni ezt is vedd figyelembe!
  Azt hogy ezt a másik oldal felhánytorgatta az az ő ocsmányságuk, mert ők is tudták, hogy nem volt szó ilyesmiről, de gondolták egyszerűbb megnyeretni így a Matyikát!”
 • 51. TOTH KÁLMÁN 2008. október 16. 07:57
  „14-ES HOZÁSZOLONAK!VIGYE BE A DIPLOMÁJÁT VAGY ISMERTESE MINDENKI NE CSAK KRÁNITZ!FRTL,IVANICS,ABDAI!DE NE AZOKAT AMIKET AZ ECSERIN VETTEK!”
70 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Regényi Tibor a Deep Purple megszállott relikviagyűjtője

Sopronhorpács - A sopronhorpácsi Regényi Tibor megszállott gyűjtő. Fanatikus és büszke is egyben. A… Tovább olvasom