Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Kránitz: 600 millió forint a belvárosra

Sopron - A kormányülésen döntés született arról, hogy a Fő tér megújítására Sopron 600 millió forint támogatásban részesül – jelentette be Kránitz László országgyűlési képviselő (MSZP) tegnapi sajtótájékoztatóján.
Az Új Magyarország Fejlesztési Tervből érkező forrás lehetővé teszi számunkra, hogy végre újjászülethessen Sopron történelmi belvárosa – fogalmazott Kránitz László (MSZP) tegnapi sajtótájékoztatóján, utalva arra a kormányülésen született döntésre, mely szerint 600 millió forinttal támogatják a Fő tér és környéke megújítását. – A kormány ma a rendszerváltás óta hozott legnagyobb szabású városrehabilitációs döntését hozta meg: hat megyei jogú város pályázatát minősítette kiemelt projektté. Közös siker ez minden városi politikusnak, aki képviselte ezeket az érdekeket.

Kránitz László hozzátette, a projekt legfontosabb eleme a Tűztorony teljes körű rehabilitációja lesz, de megújul a Fő tér burkolata, kibontásra kerül és bejárhatóvá válik a Várfal sétány. A történelmi városmag megújítására igényelt támogatás 600 millió, a projekt összköltsége egymilliárd forint.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. obi 2008. szeptember 20. 02:15
  „"...obi te hosszú évek után is csak ezzel a gondolattal tudsz előállni."

  Most mit csináljak, ha egyszer erről híresült el az illető. Nem vagyok soproni és csak azért kérdeztem, mert egy ilyen akció után "szerencsésebb történelmi hagyományokkal" rendelkező országokban ÖRÖKRE eltűnne a közéletből.
  Persze, ahol egy maffiózó a pénzügyminiszter, meg egy fehérgalléros bűnöző a miniszterelnök (papírja van róla, csak "elévült"...), ott olyan galamblelkű a szóban forgó úr, mint egy ministránsgyerek...
  Szegény Magyarország!”
 • 25. Lárika 2008. szeptember 19. 22:48
  „Igen, obi, az. Most is országos listáról jutott be, mert a kutya sem szavazott rá.”
 • 24. ella 2008. szeptember 19. 16:11
  „Kalózkodó obi feletted rég eljárt az idő ,vizsgáltasd meg ott fent ,mert nagy a baj.”
 • 23. Nyugdíjas 2008. szeptember 19. 15:56
  „obi, ne nézd már annyra butának a nyugdíjasokat, hogy Kránitz képviselő 2500Ft akarta szavazatunkat megvásárolni, én ott voltam és sokan örültünk neki, hisz ha valakit vendégségbe hívnak általában áajándékkal érkezik. obi! Volt köztünk egy ember nevét nem írom le, de te obi biztos tudod ki volt Ő, mert ahogy olvasom a forumot és Kránitz neve megjelenik obi te hosszú évek után is csak ezzel a gondolattal tudsz előállni. Sajnállak kicsit, már az elmult években fejlődhettél volna. Talán te voltál Ő!”
 • 22. krániccccc 2008. szeptember 19. 10:41
  „16. obi

  Az.”
 • 21. 1soproni 2008. szeptember 19. 09:13
  „Kíváncsi leszek, ebből a pénzből mennyi megy majd alvállalkozóról alvállalkozóra...
  Vagy esetleg a közbeszerzéstől mennyivel lesznek drágábbak az alapanyagok, mint a kiskerben.”
 • 20. Feri1 2008. szeptember 19. 08:54
  „Ezek EU-s pénzek, nem a kormány adja, de ő dönt a sorsáról (jutalmaz vagy büntet). Viszont a hiányzó pénzt (400 milla) Sopronnak, azaz nekünk kell állnunk. Ettől függetlenül örülök, hogy mindenki teszi a dolgát, amiért elég jó fizetést is kap.
  16. igen, de ez érzékeny téma ott.
  Az én véleményem is az, hogy jobb lenne a város érdekében összefogni bizonyos ügyekben, még akkor is, ha a másikat mélységesen megvetjük bizonyos cselekedeteiért.”
 • 19. meti 2008. szeptember 19. 08:49
  „A város vezetőinek rá kellene jönni arra, hogy az összefogással lehet eredményeket elérni, az ellenségeskedés széthúzás, nem a város érdekeit szolgálja! A képviselő-testületbe azért választottunk ellenzéki képviselőket, hogy a város lakossága széles körben képviselve legyen, és közösen oldják meg a problémákat! Mi értelme az olyan programoknak amit a lakosság, az ellenzék nem támogat, és a következő ciklusban esetleg kihasználatlan marad, erre volt példa az előző ciklusban is, az egészségház is nagyon erre tart!
  Bízzunk benne, hogy a főtér rekonstrukciója meghozza az áttörést, és kialakul egy párbeszéd a városházi frakciók, valamint a város vezetés és a lakosság között!”
 • 18. Eenni és tenni kell a a jobbért, a szebbért és a jövöért 2008. szeptember 19. 08:40
  „Még egyszer Sopron városa és soproni polgárok köszönik a szocialista kormánynak a Belvárosra biztositott 1 milliárd feletti támogatását.”
 • 17. ZSOLTI 2008. szeptember 19. 07:47
  „OBI!ANYUKÁD JOLVAN?FOGLALKOZ INKÁBB A SAJÁT HÁZAD KÖRÜL!”
 • 16. obi 2008. szeptember 19. 02:32
  „Nem vagyok soproni, ezért kérdezem: ez az a Kránitz, amelyik a nyugdíjasokat vásárlási utalványokkal akarta "megvenni"?”
 • 15. Intel 2008. szeptember 18. 21:30
  „Sopronnak most ha a függetlenként indult polgármestere lenne, akkor a fejlödés látható lenne!

  Szerintem senki nem isteniti Kránizot, mert sokkal többet kitudna hozni a dolgokból, és eléggé keveset szolal meg olyan ügyekben, ahol szolnia kellene!
  Viszont legalább valamit lobbizik, és ezért a városvezetésnek nem ellenségként kellene rá tekinteni.
  Ha közös munka lenne, akkor látszannának is dolgok...”
 • 14. satukezü 2008. szeptember 18. 20:00
  „LAZA - a pályázaton nyert pénzt a városvezetők fogják felhasználni a felújításokra. Csak ők lophatják el. A Kránitz legfeljebb majd reklamálhat emiatt...”
 • 13. FREDDY/S 2008. szeptember 18. 19:15
  „Csak 50%-kal kevesebb, mint ami a pályázaton kérve lett, nemde...”
 • 12. road 2008. szeptember 18. 18:36
  „8.

  Neked mindenképpen szidnod kell, valakit, mert csak úgy érzed jól magad? Mégiscsak szükség van arra az egészségházra, ott talán majd kikezelnek téged is.”
 • 11. /joco1-az igazi 2008. szeptember 18. 18:24
  „"egynö" IGAZAT irtál, föleg ott ahol azt irtad,hogy
  "szerintem az lenne a természetes, ha mindenki saját lehetöségeit használva segitené a város fejlödését"
  Mert az "uralkodo" városatyák" jönnek- mennek, de mi itt élünk.”
 • 10. egynő 2008. szeptember 18. 18:03
  „Kedveseim, ügyeljünk kicsit a stílusra, mert mint tudjuk az maga az ember. Egyébként szerintem az lenne a természetes, ha mindenki a saját lehetőségeit használva segítené a város fejlődését. A képviselő a parlamentben és a kormány környékén, a városvezető a jó pályázatokkal és megalapozott, körültekintő döntésekkel. Ahhoz azonban, hogy ezek a munkálkodások eredményesek legyenek, elengedhetetlen lenne a párbeszéd a két szereplő között. Szerintetek kérte már a Fodor-Simon-Molnár trió Kránitz segítségét bármely projekthez? Álltak már együtt valamilyen ügy mellé? Ugye a hebehurgya feljelentősdi itt üt vissza. Egy politikus akkor okos, ha nem az indulatai, hanem a város érdeke vezérli. Fodorék ezügyben bizony alaposan megbuktak. Azt hiszem ez nagy kár, elsősorban nekünk városlakóknak. Szerintem meg kéne követniük a besározott ellenfeleket, és segítségüket kérni. Vagy a büszkeségük is fontosabb a városérdeknél?”
 • 9. mindigatutit 2008. szeptember 18. 16:43
  „komolyan mondom,mi a faxomnak kell itt a mellét döngetni a krániclacának.ez a dolga vazze,dolgozzon,de nehogy már itt istenítsük. a kutya úristenit”
 • 8. Intel 2008. szeptember 18. 16:31
  „Na ez szép volt!

  Reagálás Soproni városvezetés?
  Jobbosok?

  Kit szidjunk most?”
 • 7. LAZA 2008. szeptember 18. 15:02
  „Ez a 600 oké!
  Nagy kérdés,hogy a beruházás befejezéséig mennyit fognak ebből ellopni.
  Kránicz Laci majd erről is tarthatna sajtótájékoztatót.
  Addig is lehet tippelni!”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz lett a parázs vitából – felgyújtotta a házat

Győr - Felgyújtotta mérgében a melléképületet, amelyben szállást kapott egy győr-újvárosi családtól… Tovább olvasom