Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Közvilágítás - Elhárították a hibát a Pihenőkeresztnél

Kijavíttatta az önkormányzat a Pihenőkereszt közvilágításával kapcsolatos meghibásodást, a rendszer zavartalanul működik.

Mint megírtuk, annak nagyon örültek a Pihenőkereszt lakóparkban élők, hogy egy évtized után nemrég befejeződött a közvilágítás kiépítése. A közel 54 millió forintos költséget az önkormányzat állta. Korábban, amikor a sötétség volt az úr a környéken, betörőbandák szakosodtak a lakópark házaira, sok kellemetlenséget és kárt okozva az ott élőknek. Azt viszont bosszantónak tartják, hogy a póznákon az égők közel fele nem világít.

Még karácsony előtt kijavíttatta az önkormányzat a Pihenőkereszt közvilágításával kapcsolatos meghibásodást, a rendszer azóta zavartalanul működik - közölteHorváthné Seregély Jolán, a polgármesteri hivatal osztályvezetője.

- A meghibásodást egy, a lakossági építőközösség által korábban lefektetett kábel szakadása okozta, tehát a probléma nem a most elkészült közvilágítási hálózatban volt. A javítás költségeit az önkormányzat saját költségvetéséből finanszírozta.

Miután a lefektetett elektromos kábelt a lakossági megbízása alapján végzett közmű és kapubejáró építések során egyes kivitelezők nem kezelték gondosan, ezért más szakaszokon a későbbiekben is előfordulhatnak vezetékszakadások, amelyek hasonló kimaradásokat okozhatnak a közvilágításban.

Fontos megjegyezni, hogy cikkban szereplő 1,8 millió forintos összeget az ingatlantulajdonosok annak idején az építőközösségnek fizették be, nem pedig az önkormányzatnak. Az összeg felhasználásáról és elszámolásáról csak az építőközösségnek vannak információi.

A Pihenőkereszt közvilágítása nem a lakossági befizetésekből épült meg, a kivitelezést az önkormányzat mintegy 54 millió forintos saját forrásból finanszírozta.

A városrészben a közvilágítást azért építtette ki saját költségén az önkormányzat, mert ezzel kívánt tovább javítani az ott élő soproniak személy és vagyonbiztonságán - zárta közölte Horváthné Seregély Jolán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fűtés nélkül edzés csak melegítőben a Lackner-iskolában

A tantermeket szerencsére nem érinti a probléma, a testnevelésórákat a korcsolyapályán vagy az… Tovább olvasom