Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Közúti balesetek figyelmetlenségből

Sopron - A fokozott rendőri jelenlét, valamint a magas büntetés miatt Sopron térségében csökkent a sérüléssel járó balesetek száma. A közelmúltban ugyanakkor öten haltak meg a közutakon.
A rendőrségi statisztika szerint idén július elseje és augusztus tizedike között Sopron térségében négy közlekedési balesetben öten veszítették életüket. Tavaly ugyanebben az időszakban két halálos baleset történt. Az ittas vezetők tavaly négy, idén két balesetet okoztak.

A vizsgált időszakban hat súlyos sérüléssel járó baleset történt, szemben a tavalyi tizenkettővel. A fő okok még mindig a gyorshajtás, az emberi figyelmetlenség, a sebesség helytelen megválasztása, a kanyarodási szabályok be nem tartása, az elsőbbség meg nem adása, valamint a gondatlan vezetés.

– Az elmúlt év hasonló időszakához képest húsz százalékkal csökkent a balesetek száma, a sérüléssel járóké pedig tízzel – tudta meg a Kisalföld Kanyó Barnabás alezredestől, a Soproni Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetőjétől. – Az ittas vezetőkkel szemben január elsején bevezetet zéró tolerancia, valamint a megemelt közigazgatási bírságok hatása már most is látszik. Végső következtetést azonban egy év múlva vonhatunk csak le. Jellemző, hogy a közlekedési balesetek nagy részét még mindig a személyautó-sofőrök okozzák. A vizsgált időszak huszonhat esetéből tizenkilencben az autósok voltak a hibásak, két esetben a motorosok, egyszer a teherautó-sofőr, valamint kétszer a gyalogosok voltak a vétkesek.

A balesetek hatvan százaléka lakott területen kívül történik. Ennek egyik oka, hogy az autóvezetők döntő többsége lakott területen betartja a sebességet.
Sopronban olyannyira lelassult a közlekedés, hogy kicsi sérüléses balesetek bekövetkezésének esélye.

– Az év hátralévő részében is folytatódnak a fokozott közúti ellenőrzések – folytatta Kanyó Barnabás. – A gyorshajtók, ittas vezetők ellen így hatékonyan fel lehet lépni. A figyelmetlen vezetőket azonban szinte lehetetlenség kiszűrni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több energiát is termelhetnének

Nagylózs–Sopronkövesd - Közel fél éve működik a Nagylózs, Sopronkövesd határában felállított… Tovább olvasom