Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Köztisztviselők napja Sopronban

A soproni városházán Fodor Tamás polgármester és dr. Dobos József jegyző köszöntette az önkormányzat dolgozóit a köztisztviselők napja alkalmából.

A zenés-irodalmi műsorral egybekötött pénteki eseményen kitüntetéseket is átadtak: Sopron Közigazgatásáért oklevélben részesült dr. Nagyné Tóth Zsuzsanna, Szabó Lászlóné, Jakubcik Péterné, Jaczkóné Böősi Ágnes és Szála Zoltánné. A Sopronyi-Thurner Mihály-emlékgyűrűt Hanzséros Ágnes címzetes főtanácsos, rendezvényreferens érdemelte ki (felvételünkön).

Fotó: G. M.
Fotó: G. M.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. FREDDY/S 2010. július 08. 09:49
  „coolzsu, kérlek ne vedd kioktatásnak csak én azt olvastam, hogy "...köszöntette az önkormányzat dolgozóit a köztisztviselők napja alkalmából", így a véleményem erről szólt, nemde...”
 • 26. coolzsu 2010. július 07. 19:34
  „freddy, kérlek ne vedd kioktatásnak, és ígérem utoljára szólok bele ebbe az értelmetlen vitába, de látom, hogy egész egyszerűen keveritek a szezont a fazonnal..... tudod ki a közalkalmazott? a tanár, az óvónő, a rendőr, a börtönőr, a kórházi nővér stb.... - a téves beruházások ismételten a politikusok és egyéb vezetők dolgai esetenként, a dolgozó köztisztviselőnek az ég egy adta világon semmi köze hozzá! az, hogy vannak törvények, nem a ph dolgozóinak a bűne, ezt kéne már felfogni, és nem rajtuk leverni a mérgeteket... ugyanúgy szenvednek ők is, ugyanúgy dolgoznak ők is, ugyanolyan kisemberek ők is, mint mindenki más --- aztán részemről befejeztem, mert aki nem akarja, úgysem érti, úgysem látja át”
 • 25. Monesz 2010. július 07. 11:46
  „Nővérem egészségügyis, 12 órázik, éjszakázik stb! Mégsem kap semmit, még dícséretet sem! Vicces ezeknek meg.... inkább hagyjuk!”
 • 24. FREDDY/S 2010. július 06. 23:01
  „coolzsu, elnézést, de a közalkalmazott nem ugyanolyan dolgozó ember, mint bárki más, mert az ügyintézések alkalmával egyesek felsőbbrendűnek érzik magukat és nem veszik észre, hogy ki fizette be azt az adót amit sajátos nagyvonalúsággal elkölthetnek (építkezési ügyintézés, gépkocsi és egyéb problémák magas szintű rendezése), a téves beruházásokról nem is beszélve, nemde...”
 • 23. coolzsu 2010. július 06. 20:47
  „freddy, elnézést, hogy újra és újra ismétlem önmagam és másokat is, de ne keverd össze a dolgozó köztisztviselőt, a politikusokkal, a tisztségviselőkkel, akik a törvényeket hozzák! a köztisztviselő és a közalkalmazott ugyanolyan dolgozó ember, mint bárki más, ők csak végrehajtják a kapott utasításokat, végrehajtatják a törvényeket... - tudni kéne különbséget tenni köztük szerintem, és nem bántani az egyiket, a másik "bűnéért"...

  levi! aki ott van, az megfelelő képességekkel és képesítésekkel rendelkezik, ez biztos! olyan felvételi rosta van, és olyan elvárások, aminek nem könnyű megfelelni, ahogy máris említette, szégyenteljes fizetésért - aki főiskolát, államigazgatásit végez, aki évente vizsgázik, az nem szalag és mosogató mellé való! aki nem bírja, itt is, ott is kihullik”
 • 22. FREDDY/S 2010. július 06. 14:10
  „Az életszínvonal javulása és az adók csökkenése is nekik köszönhető, nemde...”
 • 21. máris 2010. július 06. 13:00
  „AKIKET ÍGY NEVEZNEK, KTVŐ, MINIMUM 14-17 ÉVET TANUL, SZÉGYENTELJES FIZETÉSÉRT!!!”
 • 20. levi-levi 2010. július 05. 22:48
  „A KÖZ TISZTVISELŐ nek ez a munkájuk, ezért alkalmazzák őket , ezért kapják a fizetésüket is
  ,,mert nélkülük összedőlne a birkanyáj sajnos..." -aki nem tudja munkáját kedvesen mosolyogva végezni, hivatalos ügyeit intéző embertársát emberszámba venni, ,ő nem alkalmas erre a munkára !
  Oda lehet állni szalag mellé napi 10órát is minimálbérért, de bármelyik áruházban lehet eladó is szombat-vasárnap is.
  Bizonyára talál képességének megfelelő munkát és nem hiszem hogy kötelező a ,, birka ,,ügyféllel foglalkoznia.”
 • 19. coolzsu 2010. július 05. 19:52
  „kedves Valjan! nagyon nagy tévedésben vagy... egy tényleg dolgozó hivatali köztisztviselő általában minimálbérért teszi azt, amit tesz, vagy alig többért! ne keverd össze a vezetőkkel, a politikusokkal! - igen, van különbség, mégpedig a közalkalmazottak javára erőteljesen! pl néhány éve nagydobra verték, hogy a közalkalmazottak ötven százalék béremelést kapnak... emlékszel? igen, ők kaptak, a köztisztviselők pedig nem! és azóta sem! kezdő köztisztviselő minimálbért keres az első tíz évében! ezt irigyled? és nincs már ruhapénz sem... tény, hogy valamikor jól lehetett ott jutalmat kapni, jól lehetett keresni, megbecsült munka volt - most pedig mindenki csak köpköd, pedig ezt is meg kell csinálni valakinek...

  kedves miértmagyar?... bocs a kérdésért, de ha mindenki így gondolkozna, akkor szerinted ki végezné el azt, amit ők? mert nélkülük összedőlne a birkanyáj sajnos... bármennyire is fáj beismerni, rájuk szükség van! és egyre több az elvárás, egyre több a munka, egyre több a panaszos ügyfél, a gond, a probléma, és ezeket csak ők tudják megoldani... türelemmel, mosolyogva, pedig lehet, hogy épp kikapcsolják nála a villanyt otthon, mert nem tudja fizetni a számlákat...

  ne haragudjatok, de olyan buta dolog ok nélkül gyűlölködni, vagdalkozni - nem kéne előbb utánajárni? aki dolgozik, aki épp a jogsidat csinálja, vagy az esküvődet tartja, vagy a választás napján hajnaltól másnap hajnalig ott gürizik, az nem keres százezreket, ebben nyugodt lehet bárki”
 • 18. falcobiarmicus 2010. július 05. 16:58
  „A közalkalmazott és köztisztviselők között mindig is megvolt a különbség mert a kormány így akarta/akarja!
  Elképesztő! Az ápolónő,pedagógus is ugyanannyit dolgozik, lehet hogy nem papírokkal, de a szellemi tőkéjével sokszor igen b....ó állampolgárokkal!!!! Igenis jó lenne ha ennek az egész diszkriminációnak vége lenne!!!
  CAFETERIA MIÉRT NEM JÁR a közalkalmazottnak Sopronban? Bp-en van kerület ahol a pedagógusok megkapják!
  SZÉGYEN!”
 • 17. Hozzászóló 2010. július 05. 15:15
  „Kedves Valjan! Ne keverjük már össze a politikusokat a köztisztviselőkkel és a - népszerű szóval - ejtőernyősöket a közönséges hivatalnokokkal. Persze, ha egy államtitkárt hasonlítok össze egy pályakezdő tanárral, akkor nagy lesz a különbség, de ne keltsük már itt a feszültséget, a bértáblák hozzáférhetők, azonos kategóriákon belül ugyan nincs nagy különbség, főleg nem két-háromszoros. A legtöbb hivatalnál az összes kedvezményt elvonták, ami évi milliós jövedelemkiesést jelent, a cafeteriát pedig nyilván maximálták, átlagosan évi 200 ezer bruttó környékén. Egyébiránt pedig aki azt hiszi, hogy fenékig tejfel, az miért nem megy el köztisztviselni, hogy kipróbálja mennyire is jó az. Van a rendszeren belül ilyen ismerősöm is, olyan is, tény, hogy messze nem azonos színvonalon dolgoznak és messze nem ugyanannyit mindenki, de csúnya csúf dolog az általánosítás, hiszen biztos a szakápolók vagy tanárok vagy gyári munkások között is van ilyen, meg olyan. Az már megint egy érdekes kérdés, hogy hogyan várja el bárki, hogy sokszor speciális és nagytudású emberek robotoljanak közalkalmazotti vagy köztisztviselői bérért, amikor a magánszférában sokkal jobban boldogulnának anyagilag, csak legfeljebb a hivatástudat és a szakmaiság miatt választják a nehezebb utat. De meddig?”
 • 16. kabóca76 2010. július 05. 13:19
  „Csak azt kédezném,hogy Ők miért "érdemelik meg" a névszerinti említést, a kitüntetett kórházi szakdólgozók pedig miért nem????”
 • 15. titáti 2010. július 05. 09:32
  „"Csak nézzük meg azt is,hogy évente még milyen nagy pénzeket vesznek fel (ruhapénz, beisk.tám. ,cafetéria,stb...)"

  Ruhapénz nincs. A beiskolázási támogatás a cafetéria része.”
 • 14. rk9 2010. július 05. 08:26
  „"Semmi baj az ilyen kitüntetésekkel!???!!!" Csak nézzük meg azt is,hogy évente még milyen nagy pénzeket vesznek fel (ruhapénz, beisk.tám. ,cafetéria,stb...).Akkor , amikor a felügyeletük alá tartozó közintézmények költségvetéséből a 2010-es évben is elvettek 10 milliókat, mert nincs pénze az önkormányzatnak.Erre nincs! De önmagukra annál több.Szégyen, amit csinálnak!!!”
 • 13. Miértmagyar? 2010. július 05. 07:17
  „Coolzsu: Nem kötelező köztisztviselőként bekkelni 6-8 órát naponta...ellehet menni ugyanannyi pénzért 10 órát mosogatni is!!”
 • 12. Valjan 2010. július 04. 17:26
  „Azert itt meg kellene allni 1 szora!
  Miert?
  Mert a Koztisztviseloi illetmenytabla es berezes SOHA nem volt azonos a Kozalkalmazottekeval..Pl.:Korhazi szakdolgozokeval...
  A Kozalkalmazottak es Eu szakdolgozokna az erdekkepviselete szinte egyenlo a NULLAVAL.....es az az Is Volt amiota a Cser Agnes es a Balogh Zoltan femjelezte maffia tolvajbanda uralja..;Persze,tegyuk hozza,hogy az MSZMP-s Muha Markne igyekezte a KISZ-bol illetve a fiatal kommunistakbol verbuvalt csapatat a Hatalomhoz jutattni...
  Cser Agnes:kepmutato,mert amig Horn kormanyban siman vitte az OEP Foigazgato szekig...a fidesz dobta..
  es menekult a MESZK-hez...ez az arany ejtoernyo sosem ejti a foldre..
  Tehat a bertablaban ORIASI es ELLENTMONDAST NEMTURO KULONBSEGEK VANNAK!!!!
  Koztisztviselonek a kozt kell/ene/ szolgalni es nem a sajat erdekeit...
  Szomoru,hogy egy hivatalnok 2-3x magasabb fizetest kap mint egy Pedagogus,vagy egy Jolkepzett Szakapolo!!!!
  Szegyen es szegyen teljes gyalazat!!!!”
 • 11. ádika00 2010. július 04. 16:51
  „Az egészségügyben dolgozó közalkalmazottak mikor kapnak egy napot??”
 • 10. falcobiarmicus 2010. július 04. 16:25
  „Közalkalmazottak napja ? Ők mikor állhatnak le 1 napra is?”
 • 9. FREDDY/S 2010. július 04. 15:47
  „Van ami nézőpont kérdése, mert amikor két alkalommal is azt állították, hogy nincs érvényes jogosítványom, akkor azért egyesek munkája nem volt meggyőző, mivel mindkét eset után kiderült, hogy érvényes a jogsim, s így lehet más vélemény is a köztisztviselői munkáról, nemde...”
 • 8. coolzsu 2010. július 04. 12:17
  „aki szerint a köztisztviselő nem dolgozó ember, üljön be néhány napra a helyükre!... megnézném...”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemtanút keresnek a vasúti balesetnél

Nagycenk–Sopronkövesd - Közúti közlekedés biztonsága elleni, gondatlanságból elkövetett vétség… Tovább olvasom