Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Köztisztviselőit köszöntötte Sopron

A soproni városháza dísztermében a köztisztviselőket ünnepelték. A nyugati határ szomszédságában a közszolgáltatás területén is az európai igényeknek kell megfelelni.

Nemes hagyomány a köztisztviselők napja alkalmából tartott ünnepség, amelynek alkalmából idén a Sopron Himnusz elhangzását követően dr. Fodor Tamás polgármester, Abdai Géza alpolgármester, dr. Dobos József jegyző, dr. Tölli Katalin és dr. Sárvári Szabolcs aljegyzők köszöntötték a Polgármesteri Hivatalban dolgozókat - olvasható a sopron.hu-n.

Fodor Tamás köszöntő beszédében a köztisztviselők fontos szerepét emelte ki a közszolgálatot végzők körében.

Az elmúl egy év folyamán fontos változások következtek be a közszférában, az új törvények, az átalakult az intézménystruktúra, új feladatokat állított a köztisztviselők elé, amelyeket a hivatal jól teljesített, ezért köszönet illeti azokat, akik ebben részt vettek.

A változás a szolgáltatások javítása, hatékonyabbá tételének irányába hat, a korábbi hiányosságok kiküszöbölése a rendszer jobb működését eredményezi, ez egyben felelősségteljes, kreatív odaadást igényel a köztisztviselők részéről – mondta a polgármester.

A felgyorsult életritmushoz igazodni kell a közszférának is, a kreativitás, megújulás, a polgárbarát ügyintézés is a sajátosságává kell válnia, ezek által egyszerűsítve a reá háruló feladatokat.

Alapkövetelmény hogy európai normákhoz igazodjunk. A nyugati határ szomszédságában a közszolgáltatás területén is az európai igényeknek kell megfelelni – jelentette ki dr. Fodor Tamás.

A polgármester jó pihenést, kellemes nyaralást kívánt a jelenlévőknek, hogy feltöltődve, újult erővel kezdhessék a következő időszak rájuk háruló feladatainak megoldását.

A teljes írás és fotók itt érhetők el >>

Olvasóink írták

 • 12. Kukac40 2012. július 02. 19:43
  „Szép szép, de miért is van ilyen nap? Megünnepeljük, hogy vanak olyan emberek akik még hisznek állambácsi fizetés ígéretének? Sajnos vannak köztük "keményen dolgozó" vezetők, akik hibái miatt a város az eladósodott, lassan fizetésképtelen városok közé kerül. Ünnepeljük őket is? :)”
 • 11. Sherlockholmes1 2012. július 02. 19:18
  „"7. molten13" Igazad van,milyen jól mutatnak fönökök a képen.Azért a jegyzö úr mellé hölgyet nem ültetnék,vagy ha igen,akkor figyelném a kis kacsóját.”
 • 10. Abalajobb 2012. július 02. 18:33
  „9.Az most nem menő...”
 • 9. rangabuga 2012. július 02. 13:43
  „Nagyon büszke lennék, ha a soproni kórház dolgozóit is hasonlóképpen dicsérték volna ezen újság hasábjain.”
 • 8. rozsautcai 2012. július 02. 12:09
  „"kefe70" " sokszor olyan büdös, mintha akkor jött volna a disznóólból" Mond csak nem a munka büdös véletlen.Ez a probléma,hogy igy álltok páran az ügyfelekhez és az ügyintézéshez.”
 • 7. molten13 2012. július 02. 08:09
  „Jók a fotók! Fodor T. száz példányban, az ünepeltek meg hátulról. <moderálva>”
 • 6. Sopisok 2012. július 02. 08:04
  „Köztisztviselők napjáról, meg a plusz 5 nap szabadságról nem is beszéltem még ugye, ami más, mondjuk komoly munkát végző embernek ugye nem jár..... Biztos vannak ilyenek és olyanok is, tisztelet a kivételnek, de én csak a rosszabbal találkoztam, és mint más hivatásnak, ennek is vannak árnyoldalai, amit el kell viselni, talán ezért kapják a fizetésük.....”
 • 5. vitriol2 2012. július 02. 06:07
  „"A polgármester jó pihenést, kellemes nyaralást kívánt a jelenlévőknek, hogy feltöltődve, újult erővel kezdhessék ....."
  már akik majd megmaradnak
  Sopisok 2012.07.01. 16:53 !
  Valoszinü vannak olyanok is akikről irtál, de a többségük(tudod nem a fülkések többségéről irok) azok kefe70 által irtak szerint teszi a dolgát, és a többsége valoban mosolyogva reagál a kedves ügyfél néha furcsa ténykedéseikre is.”
 • 4. Abalajobb 2012. július 01. 21:13
  „1. Amit az un. politikusoktól nem kapunk meg, a köztisztviselői kar teszi a dolgát, sokszor rossz törvényekből és jogszabályokból. Nem könnyű a sorsuk, mégis próbálnak segíteni. Ha a határon túlra is eljutunk hivatalos ügyben, ott a megbecsülés és szeretet övezi a hivatalnokokat, itthon sokszor ... Végül gondoljunk az utóbbi években elbocsátott PH munkatársakra, kálváriájukra is -- és az elhunyt tanácsi, önkormányzati dolgozókra. Mindannyian megérdemlik a tiszteletet.”
 • 3. kefe70 2012. július 01. 21:10
  „1. hozzászólónak üzenem: üljön be egyszer az irodába, - mondjuk okmányirodába (én ott dolgozom, egy kisvárosban Győr mellett) és hallgassa végig egy nap az ügyfeleket. Garantálom, azért a pénzért, amit kapunk érte, nem szívesen lenne sokáig köztisztviselő.
  Nálunk nincs légkondi, de van naponta kb. 50-55 ügyfél (sokszor olyan büdös, mintha akkor jött volna a disznóólból) 2 ügyintézőre kb. 20 m2-en, egy légtérben. S ha tetszik, ha nem mosolyognunk kell, mert az ügyfélnek mindig igaza van. Sokszor szidják az anyánkat, és minket, mintha mi találtuk volna ki a jogszabályokat. És kénytelenek vagyunk nyelni. Persze vannak kedves, aranyos ügyfelek is, nálunk szerencsére ez a több. Erre gondolok akkor, amikor üvöltözik velem a "kedves" ügyfél.
  Szóval ki lehet próbálni, lehet mereszteni, aztán meglátjuk. Tudom, akinek nem inge.... de akkor is... kikérem magamnak a többi köztisztviselő nevében!”
 • 2. csingilingi 2012. július 01. 20:47
  „Szerencsére nem sok elintéznivalóm akad arrafelé. Amikor mégis, segítőkészséget, udvariasságot tapasztalok. Ugyanannál az önkormányzatnál intézzük az ügyeinket?”
 • 1. Sopisok 2012. július 01. 16:53
  „Köszönet a megfeszített munkájukért, kedvességükért, alázatosságukért, amit tanusítanak az emberekkel szemben nap, mint nap, amikor például bemegy az ember elintézni valami ügyet és úgy érzik, hogy láthatatlannak tudják megukat tettetni, ha lehajtják a fejüket, nehogy szóba kelljen állni, vagy köszönni kelljen. Vagy mikor úgy beszélnek az emberrel, mint a kutyával, amikor valami sajnálatos lebonyolítani valója van az embernek a magyar bürokrácia útvesztőiben, mintha nem a mi adónkból mereszthetnék.... az íróasztal mögött....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset Sopronban a körforgalomban - fotók

Információnk szerint a Kossuth Lajos - Wesselényi utcai körforgalomban baleset történt Sopronban. Tovább olvasom