Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Közösen védekeznek a szúnyog ellen Sopronban

2013-17 között évente mintegy 15 millió forintot fordít Sopron a szúnyog gyérítésre. A védekezést közösen végzik a Fertő parti településekkel.

Korábban Sopron, valamint Hidegség, Fertőboz, Hegykő, Fertőhomok, Fertőrákos, Fertőszéplak, valamint Fertőd közösen védekezett a szúnyog ellen. Az elkövetkezendő öt évben is közösen gyérítik majd a vérszívókat.
A szándéknyilatkozat szerint Sopron évente erre a célra 15 millió forintot fordít. Ez a pénz 1900 hektáron évente ötször légi kémiai, továbbá 200 hektáron kétszer légi biológiai beavatkozást tesz lehetővé. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján mindez egy tűréshatáron belüli "szúnyog csípést" eredményez.

A nagy mérethet kattintson a képre.
A nagy mérethet kattintson a képre.


A soproni képviselő testület a legutóbbi ülésen döntött arról, hogy a 15 millió forintot a saját költségvetéséből biztosítja, továbbá a felsorolt településekkel közösen megindíthatják a közbeszerzési eljárást, továbbá Fodor Tamás polgármester aláírhatja az együttműködési megállapodást.

Az előterjesztésben az is szerepel, hogy korábban a szúnyoggyérítés hatékonyságát mérsékelte, hogy a települési önkormányzatok a saját költségvetésük elfogadása után tudták megkötni a kivitelezői szerződést. A legjobb esetben ez májusban történt meg, amikor késő volt a beavatkozás, miközben a szakértők szerint már februárban kellene ezt elkezdeni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Névadójára emlékezett a Közi Horváth József Népfőiskola

A rendezvény ünnepi szónoka Surján László, az Európai Parlament alelnöke volt, aki Közi-Horváthot… Tovább olvasom