Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Közösen oldanák meg az értékesítést

Kistérség - Várhatóan még idén az első félévben megalakulhat az úgynevezett térségi turisztikai menedzsmentszervezet. A cél az, hogy együtt értékesítsék a kistérségen belül az egyes szolgáltatásokat.
A folyamatosan változó turisztikai szokások új kihívások elé állítják a szakembereket. Ma már nem elegendő az összefogás, a közös marketing, a reklámkiadványok megjelentetése, valamint a vásárokon, kiállításokon való megjelenés. A turista többre vágyik, pontosabban arra, hogy mindent egy helyen intézhessen el. Kell olyan internetes oldal, ahol egyszerre foglalhat szállást, rendelhet taxit, nézheti meg a múzeumi nyitva tartást.

Ezt felismerve a Sopron–Fertőd kistérségen belül is megkezdődött az az előkészítő munka, amelynek végeredményeképpen megalakulhat a turizmus desztináció menedzsment, vagyis a térségi turisztikai menedzsment.

– A szervezet várhatóan még idén, az év első felében megalakulhat – mondta el Taschner Tamás, aki Sopron megbízásából fogja össze a szakmai munkát. – Várhatóan erre az időszakra jelennek meg az állami pályázatok. A szervezet az első években akár ötvenszázalékos támogatást is kaphat. A feladatunk az, hogy eddig elkészítsük a pályázati anyagot. Első körben a szövetségekkel – mint például a szállásadók egyesülete, a falusi turizmus szövetsége, a kamara – vesszük fel a kapcsolatot.

A cél az, hogy a térségünkben fellelhető turisztikai kínálatot egy helyre hozzuk össze és megoldjuk az értékesítést. A tervek szerint a vállalkozásokat is megkeressük majd.

A turizmus desztináció menedzsment témában konferenciát is tartanak Sopronban január 17-én délelőtt tíz órai kezdettel a Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia-központban. Az összejövetelre elsősorban a Sopron–Fertőd kistérség turizmussal foglalkozó vállalkozóit, nonprofit szervezeteit várják.

Olvasóink írták

 • 1. hozzászóló 2008. január 11. 15:52
  „Előadás tart a DESTOUR Chrome Kreatív Munkák ügyvezetője.
  Rákeresve a cégre található meg honlapjuk, ahol található már pár ilyen "TDM".
  Kb. attól TDM, hogy van egy ablak, amiben kikereshető szálláshelyek vannak és némi összegyűjtött helyi információ.
  Átnéztem őket és az esetek 99%-ban az látható, hogy elkészült (vélhetően sok pénzből, hiszen már most is állami pályázatokról beszélnek) és az egész csak lóg a levegőben.
  "Kell olyan internetes oldal, ahol egyszerre foglalhat szállást, rendelhet taxit, nézheti meg a múzeumi nyitva tartást"
  Ilyen található a fertopart.hu címen is, amire jellemző, hogy :
  "a térségünkben fellelhető turisztikai kínálatot egy helyre hozzuk össze".
  Az értékesítést nem tudom miért kell egy apperátuson keresztül intézni. Én, ha szállást keresek, akkor megnézem a kínálatot egy ilyen portálon és felhívom a tetszetős helyet.

  Az egész felesleges közpénz-pazarlás. Persze azért lesznek páran, akik jól járnak belőle. :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három évtized a gyerekek között

Sopron - Három évtizede, immár nyugdíjasként tevékenykedik az óvodapedagógiában Butor Józsefné. Az… Tovább olvasom