Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

Közösen járőröznek a Fertőn

A Fertő tavon az idegenforgalmi szezon végéig közös járőrözést tartanak a határőrök és a rendőrök.

A Fertő tavon és a part környékén mától az idegenforgalmi szezon végéig közös járőrözést tartanak a határőrök és a rendőrök. Az együttes munkától hatékonyabb bűn- és balesetmegelőzést, a vízi járművezetés szabályainak fokozottabb betartását remélik.

A határőrség és a rendőrség augusztus végéig tartó közös Fertő tavi járőrszolgálatának beindítását megelőzően tegnap a helyszínen, a tó partján tartották utolsó egyeztető megbeszélésüket a két rendvédelmi szervezet helyi vezetői. Farkas Gábor alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság vezetője elmondta: a határőrség és a rendőrség együttes fellépésétől nemcsak a rendelkezésre álló technika hatékonyabb felhasználását, ebből eredően eredményesebb munkát remélnek, de meggyőződésük, hogy ez a bűnmegelőzésben is fontos szerepet tölt be.

Az egyenruhások a strand, a Fertő tavi víkendtelep, továbbá a tó és a part eldugottabb területeinek közrendjén és közbiztonságán őrködnek. Folyamatos jelenlétük valószínűleg visszariasztja a bűncselekmények elkövetésétől azokat, akik a környék ingatlanjaiba, csónakházaiba törnének be.

– Az üdülők és a turisták igényeit figyelembe véve a hétvégeken fokozott járőrszolgálati tevékenységet folytatunk – vette át a szót Régi Zoltán határőr őrnagy, a Soproni Határrendészeti Kirendeltség vezetője. – A nyári rendezvények – így például a vitorlásversenyek és más, tömegeket vonzó programok – lebonyolítását két vízi járművel segítjük. Szakképzett járőreink ellenőrzik a vízi járművezetés szabályainak betartatását, így a balesetek megelőzésében, s nem utolsósorban a határrendészeti munkában is aktívan részt vesznek.

A Fertő tavi határátkelő forgalma folyamatosan növekszik, ezért is fontos, hogy kiszűrjük a jogellenes cselekményeket. A napokban két moldávot tartóztattunk fel, akik hamis román útlevelekkel akartak Ausztriába hajózni. A közös járőrszolgálati tevékenység  hatékonyságát szeptemberben összegezzük. Az eredmények tükrében döntünk arról, a következő években folytatódjanak-e a Fertő közrendjének erősítése céljából az együttes fellépések.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Út Soprontól ©opronig

Akár történelminek is nevezhető az a kapcsolatfelvétel, ami a napokban jött létre a megyei soproniak és a horvátországi ąoproniak között. Soprontól ©opronig valamivel több mint három óráig tartott az út.
A Sopronban élő Krizanits István és Ragats Róbert civil kezdeményezésként a horvátországi ©opronban élők felkeresésére indult. Tovább olvasom