Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

Közös ünneplésre hívják a volt gyermeküdülő lakóit

A Szidónia Kastélyszálloda keresi az egykori röjtökmuzsaji gyermeküdülő lakóit. A korabeli fotókból, tárgyi emlékekből kiállítást terveznek, sőt, kedvezményesen vendégül is látják a hajdani táborozókat.
– Keressük azokat a „gyerekeket", a hajdani pedagógusokat és minden egykori SZOT-üdülős dolgozót, akik a kiállítás anyagához bármilyen ereklyével, fotóval, írásos anyaggal, oklevéllel, tárgyi emlékkel hozzá tudnak járulni – mondta a kezdeményezésről Derry Márta, a kastélyszálló ügyvezető igazgatója. – Szeretnénk bemutatni, hogyan lett az egykori kastélyból gyereküdülő, majd hogyan változott vissza patinás és híres kastélyszállodává. Ezeknek az éveknek sok fényképes és írásos anyaga van, amit ebből az alkalomból felkutattunk.

Megkerestük a leghitelesebb embereket, akik a mai napig őrzik emlékeit az itt ledolgozott éveknek. A gyűjtemény összeállításához nyújtott segítséget egy kis ajándékkal honoráljuk. De ennél tovább is megyünk. Aki szeretné pár napra feleleveníteni a régi idők hangulatát, az egykori pajtásokkal találkozni, vagy csak megmutatni gyermekeinek, unokáinak, hogy hol is járt gyermekkorában, az július 1. és augusztus 31. között kedvezményes áron pihenhet a szállodánkban.  Találkozhat Marika nénivel, vagy Veronka nénivel, aki a mai napig Röjtökmuzsaj és környéke legfinomabb süteményeit süti a Szidónia Kastélyszállodában. 

A programokról érdeklődni a toma.kati@szidonia.hu címen lehet, illetve a 30/684-5781-es számon és a www.szidonia.hu-n.

Kastélytörténelem

Az eredetileg Széchényi-udvarházat 1770 körül a Felsőbüki Nagy-család kastéllyá alakíttatta, melyet  Versegi Nagy Elek 1925 táján korszerűsített. 1957-től működött a kastélyban gyermeküdülő. A privatizáció után a felújított épületben hét éve működik a Szidónia Kastélyszálloda, Magyarország egyik első wellness-szállodája.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Suzuki ütközött össze egy trélerrel

Három könnyű sérültje volt annak a balesetnek, mely Nagycenk és Sopronkövesd között történt tegnap… Tovább olvasom