Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Közös projekt a határ két oldalán

Munkajogi kisokos című kiadványukat mutatta be kedden Horváth Csaba, egy határokon átnyúló, munkavállalókat segítő projekt vezetője.

A rendezvényen elhangzott, a magyar dolgozók szakmailag kiválóak, a munkajogi kérdésekben azonban kevésbé tájékozottak.

– A Munkajogi kisokosban a laikusok számára is érthetően szerepelnek az egyes munkavállalással kapcsolatos fogalmak, elolvasható például, mit kell tartalmazni a munkaszerződésnek, kinek jár végkielégítés és az is, hogy mi a különbség a határozott és határozatlan idejű munkaviszony között. A kétnyelvű kiadvány a gyakorlati tudnivalók mellett iratmintákat is tartalmaz – mondta Horváth Csaba projektvezető. – Bár ingyenes tanácsadást tartunk irodáinkban (Sopronban a kereskedelmi és iparkamara épületében), gyakran tapasztaljuk, hogy a munkavállalók sokszor elkövetnek olyan hibákat, amelyek után már mi sem tudunk segíteni, nincs helye jogorvoslatnak. Ezért azt szeretnénk, ha minden családhoz eljutna a könyv, ami az MSZOSZ ügyfélszolgálatain és a munkaügyi kirendeltségeken beszerezhető – tette hozzá.

A kiadványt a Jövő a határtérségben című, határokon átnyúló közös projekt keretében adta ki az ÖGB Burgenland (Osztrák Szakszervezeti Szövetség) és az MSZOSZ nyugat-dunántúli szervezete. A hétéves program tavaly kezdődött és az EU, az Osztrák Munka-, Szociális és Fogyasztóvédelmi Minisztérium, valamint a magyar állam finanszírozza.

Olvasóink írták

  • 2. GMC 2010. január 31. 22:11
    „Dolgozzanak otthon azt nem akadnak nehézségekre ! Szakmailag kiválóak ! Elröhögöm magam ! Olcsóbban dolgoznak ! Ennyi !”
  • 1. FREDDY/S 2010. január 30. 17:13
    „Az albérletet is tájékoztassák, mivel én azért nem kaptam munkanélküli segélyt, mert nem volt albérletem, igaz a határtó 7 km-re laktam, és így vicces volt ez az alapvető emberi jogot sértő előírás, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stroke-központot alakítanának ki

A soproni közgyűlés jóváhagyta, hogy az Erzsébet-kórház is pályázzon arra a 3,5 milliárd forintos… Tovább olvasom