Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Közös munkaügyi stratégia

Három éven belül közös foglalkoztatási stratégiát dolgoznak ki Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala megyék, valamint Burgenland munkaügyi szakemberei. Az erről szóló szándéknyilatkozatot tegnap írták alá.
– A szombathelyi tanácskozáson Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala megyék képviselői és Burgenland tartományfőnöke közös megállapodást írtak alá – tájékozatta lapunkat dr. Kovács Péter, a szombathelyi munkaügyi központ igazgatóhelyettese. – A résztvevők megállapodtak egyebek mellett abban, hogy három éven belül közös foglalkoztatási stratégiát dolgoznak ki. A programban a határon átnyúló munkaügyi szereplők képzési intézményei, önkormányzatai, gazdasági kamarái és civil szervezetei vesznek majd részt.

Az aláírást követően háromnapos oszták–magyar munkaügyi konferencia kezdődött. A megbeszélések fő témája a szegénység, a munkanélküliség visszaszorítása, valamint a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése volt. A nyugat-dunántúli megyék és Burgenland foglalkoztatási szakemberei több mint egy évtizede dolgoznak együtt. Az egyik fő eredményük az 1998-ban bevezetett határ menti ingázói egyezmény és a gyakornokok ausztriai munkavállalási lehetősége. A keret létszámát május elsejétől a korábbi 1800-ról 1900 főre emelték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogyott a lakók türelme

A soproniak a demonstrálástól sem riadnak vissza, ha az arra hivatottak nem tesznek azonnali… Tovább olvasom