Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Közös mentési gyakorlat

Tüzet szimulálnak és embereket mentenek majd a Széchenyi-gimnáziumban a kismartoni (Eisenstadt) és a soproni tűzoltók jövő héten pénteken este. A bemutató nyilvános lesz.

A rendőrség, a mentőszolgálat, a tűzoltóság, valamint a média képviselőinek részvételével tartottak közös egyeztetést  a soproni tűzoltóságon. Az apropót az adta, hogy jövő héten pénteken este hét órakor mentési bemutatót tartanak. A Széchenyi-gimnázium második emeletén tüzet imitálnak, s a kismartoni tűzoltók egy magasból mentő járművel menekítik ki a bajbajutottakat.

Ez idő alatt soproni kollégáik a lángok megfékezésén dolgoznak. Az akció nyilvános lesz, tehát  bárki figyelheti a gyakorlatot, amelyet harmincan hajtanak majd végre. A környező utcákat viszont lezárják.  A Széchenyi-gimnázium épületét jelenleg felújítják. Az akciót úgy tervezték meg, hogy ne okozzanak kárt az épületben.

– Várhatóan fél év múlva a határok szabadon átjárhatók lesznek, így a soproni és a kismartoni tűzoltók még szorosabban együttműködhetnek – mondta el a Kisalföld  érdeklődésére Csuka Zsolt alezredes, a soproni tűzoltóság parancsnoka. – Az osztrák oldalon korszerű berendezésekkel rendelkeznek, ezeket pedig egy térségünkbeli káresetnél is be lehet vetni. Ugyanígy a soproni kollégák is segíthetnek az osztrák önkénteseknek. A másik célunk az volt, hogy nyissunk a lakosság felé. A bemutatót látványosra tervezzük, a közönséget a látottakról hangosbemondón egy kollégánk tájékoztatja majd. Arra még nem volt példa, hogy a tűzoltóság, a mentők, valamint a rendőrök együtt dolgozzanak egy mentési gyakorlaton.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új szakorvos vezeti a traumatológiai osztályt

Dr. Klára Tamás (46 éves) ortopéd és baleseti sebész főorvos személyében új vezetője van a soproni Erzsébet-kórház traumatológiai osztályának, ahol az ellátás palettája a tervek szerint a sportsebészettel is gazdagodik. Tovább olvasom